Kategori Kahve Filtresi
Varsayılan
    Toplam 20 / 134 ürün

    Kahve Filtresi

    Günlük hayatın vazgeçilmez içeceklerinden biri olan kahve, zengin aroması ve hoş kokusu ile kullanıcılar tarafından sıkça tüketiliyor. Kahvelerin hazırlık aşaması ve servisi için birçok farklı aksesuara ihtiyaç duyuluyor. Kahve fincanları, kaşıkları, fincan altlıkları ile kahve keyfi arttırılabiliyor. Kahve filtresi ise kahvelerin aromatik bir şekilde demlenmesini sağlıyor. Kağıt, bez ve metal gibi farklı malzemeler kullanılarak üretilen filtreler, kahvelerin en uygun şekilde demlenmesine imkan tanıyor. Kahve filtresi makinelerin demleme haznesine yerleştirilerek kullanılıyor. Filtre kullanıcının istediği orandaki kahveyi hızlı ve kolay şekilde demlemesine katkı sağlıyor. Kağıt filtresi kullanılarak demlenen kahveler genel olarak saydam bir renge, tatlı bir aromaya ve hoş bir kokuya sahip oluyor. Kahve hazırlarken kullanılan filtrenin çeşidi ve sunduğu özellikler oldukça önemli. Çelik kahve filtresi ya da kağıt filtre günlük kullanım için uygunluk gösteriyor. Çelik filtre tekrar kullanılabilirken, kağıt filtre tek kullanımlık tasarlanıyor. Metal filtrelerin temizliği zor olabiliyor. Kahve demlendikten ve içildikten sonra geride kalan kahve posasının temizlenmesi yani metal filtrenin partiküllerden arındırılması gerekiyor. Kahve demleme sırasında kaynama etkisi ile şişerek metal filtrenin süzgeç boşluklarına doluyor. Bu kahve atıklarının temiz su yardımıyla yıkanarak temizlenmesi gerekiyor. Yıkanıp temizlenen filtre kurulandıktan sonra tekrar makinenin filtreleme haznesine yerleştirilerek kullanılabiliyor.

     

    Tek kullanımlık olarak üretilen kağıt filtrelerin kullanımı oldukça basit. Ekstra temizlik ve kurulama işlemi istemeyen kağıt filtreler kullanıldıktan sonra posası ile beraber çöpe atılıyor. Bunun dışında ağartılmış ve ağartılmamış kahve demleme filtresi seçenekleri de bulunuyor. Her filtre kendine özgü avantajlar içeriyor. Filtrelerin bazıları ekonomik kullanım sunarken bazıları kahve aromasını daha yoğun hissettirebiliyor. Kahve filtresi çeşitlerini özellikleri ile beraber inceleyerek kendiniz için en uygun filtreyi tercih ederek satın alabilirsiniz.

     

    Kahve Filtresi Çeşitleri

    Kahve filtresi çeşitleri arasında; metal, kağıt, ağartılmış, ağartılmamış, bez gibi birçok seçenek yer alıyor. Filtre hem öğütülmüş kahve parçacıklarını tutuyor hemde kahve harmanına eşlik eden tüm yağları emebiliyor. Kahve yağları kahvenin lezzet kaynağı olarak nitelendirilebiliyor. Kağıt ya da bez filtreler tarafından emilen yağlar çok fazla emildiği için daha az lezzet sunuyor. Yağların çoğunu emmeyen metal ve plastik filtreler ise daha iyi lezzet vadediyor. Kahve filtresinin türüne göre kullanımı da değişkenlik gösteriyor. Filtreler kahve makinesi sepetlerinin boyutlarına ve şekillerine uygun olarak tasarlanıyor. Tasarımına göre değişiklik gösteren filtreler konik veya düz tabanlı olabiliyor. Filtre kağıdının kalınlığı da farklı olabiliyor. Kağıt filtreler üretilirken ağartma teknikleri kullanılabiliyor. Tek kullanımlık kağıt filtreler çoklu paketler halinde satışa sunuluyor. Uzun ömürlü kullanıma uygun olan metal filtreler paslanmaz çelik malzemeden üretiliyor.

     

          Kağıt Kahve Filtresi

    Kağıt kahve filtresi iki farklı çeşitte üretiliyor. Bunlardan biri ağartılmış kağıt filtre diğeri ise ağartılmamış kağıt filtre oluyor. Filtre kağıdının beyaz renkte görünmesini sağlamak için işlemden geçirilmesi ile ağartılmış kağıt filtre elde ediliyor. Doğal kağıt ürünleri normalde beyaz renkte olmadığı için ağartma işlemi uygulanıyor. Ağartma işlemi için ise klor ve oksijen kullanılıyor. Suyu temiz tutmaya yarayan klor filtreleri beyazlatmak için de yaygın bir kullanıma sahip. Ancak oksijen kullanılarak üretilen kağıt filtreler klor filtrelere kıyasla daha kaliteli oluyor. Kaliteli kahve filtresi kağıdı arayışında olan kullanıcılar oksijen kullanılarak ağartılan beyaz kağıt filtreleri tercih edebiliyor.

     

          Ağartılmış ve Ağartılmamış Kahve Filtresi

    Ağartılmış kahve filtresi ağartılmamış çeşitlerine kıyasla daha parlak beyaz bir renge sahip oluyor. Daha doğal ve çevre dostu bir ürün olan ağartılmamış filtre oksijen veya klor uygulama sürecine tabi tutulmuyor. Ağartılmamış filtre doğrudan kullanıldığında kahveye hafif bir kağıt aroması geçebiliyor. Bu durumu önlemek adına filtre kağıdının kullanılmadan önce sudan geçirilmesi tavsiye ediliyor. Böylece kahveye geçen kağıt tadı engellenerek lezzetli bir kahve içilebiliyor.

     

          Metal Kahve Filtresi

    Kahve filtresi metal olanı kağıt filtreye kıyasla kahveyi daha çok filtreliyor ve daha hafif gövdeli bir kahve sunuyor. Bu aroma seviyesi birçok kahve tutkunu için uygunluk gösteriyor. Yoğun kahve aromasından hoşlanan kullanıcılar metal filtreleri tercih edebiliyor. Ancak metal filtrelerde kahveye toz partiküller geçebiliyor.

     

          Düz Kahve Filtresi

    Kahve filtresi denildiğinde akla gelen ilk tasarımlardan biri de sepet şeklindeki filtreler oluyor. Cupcake ya da düz dipli olarak isimlendirilen filtreler yan kısımlarında kıvrımları olan cupcake kalıpları gibi şekillendiriliyor. Filtrenin üst kısmındaki açıklıkları alttaki yüzey alanından daha büyük olabiliyor. Ancak aradaki bu fark konik filtreler kadar belirgin değil. Düz filtreler genellikle Aeropress ve French Press filtrelerinin yerine tercih ediliyor. Standart boyut kurallarına uymayan disk filtreler diğer filtrelerden daha küçük olarak tasarlanıyor.

     

          Konik Kahve Filtresi

    Konik kahve filtresi genellikle daha özel kahve demleme yöntemi olan pour over gibi Chemex ekipmanlarıyla kullanılıyor. Konik filtresinin tipi iki farklı şekilde tasarlanıyor. Bunlardan biri standart koniyi andıran parti şapkası gibi oluyor. Diğer modeli ise yuvarlak bir açıklığa sahip. Parti şapkası şeklindeki konik filtre manuel kahve demleme araçlarında kullanılırken, yuvarlak açıklığa sahip olan konik filtresi otomatik demleme için tasarlanan kalıcı filtrelerde kullanılıyor. Her iki tasarımdaki konik filtre de aynı şekilde çalışıyor. Sıcak suyun zeminde daha etkili şekilde hareket etmesini sağlayan konik filtreler sepet filtrelere kıyasla daha çok beğeniliyor.

     

          Plastik ve Bez Kahve Filtresi

    Plastik bir sepete monte edilen ve ince bir plastik ağdan yapılan filtre metal filtre ile benzerlik gösteriyor. Konik ve düz tabanlı olarak satışa sunulan plastik filtre metal filtrelere kıyasla daha az dayanıklılık gösteriyor. Ancak temizlik konusunda hassas olan kullanıcılar plastik filtrelerin kullanım ömrünü uzatabiliyor. Bez kahve filtresi genellikle pamuk ya da muslin gibi doğal bir kumaş kullanılarak üretiliyor. Kumaş dokuma açıklarının büyük boyutu daha fazla kahve parçasının filtreden geçmesini mümkün kılıyor. Bez kahve filtresi yıkanarak tekrar kullanılabiliyor. Bez filtreler genellikle birkaç ay boyunca kullanıma uygunluk gösteriyor.

     

    Kahve Filtresi Boyutları

    Kahve filtresi boyutları farklı seçeneklerden oluşuyor. Genellikle kağıt kahve filtresi 10 ile 15 mikrometreden daha küçük parçacıklara izin veren ve yaklaşık 20 mikrometre genişliğindeki filamentlerden oluşuyor. Standart bir kahve makinesi ile uyum gösteren kağıt filtreler belirli bir şekilde ve boyutta tasarlanıyor. Koni şeklindeki filtreler 2, 4, 6, 8 gibi farklı numaralar ile isimlendiriliyor. Kahve makineleri için özel olarak tasarlanan kağıt filtreler 1x2 ve 1x4 boyutlarına sahip oluyor. Kahve filtresi 1x2 ne demek sorusu küçük filtre kahve makineleri için üretilen kağıt olarak yanıtlanabiliyor. Kahve filtresi numaraları filtrelerin hangi araçlarla kullanılabileceğini belirtiyor. Örneğin; 1 numaralı filtre elektrikli veya elektriksiz fark etmeksizin tek fincanlık kahve makineleri için uygunluk gösteriyor.

     

    Kahve Filtresi Nasıl Temizlenir?

    Kahve filtresi nasıl temizlenir sorusu filtrenin çeşidine bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Bez filtreler yıkanarak temizleniyor ve tekrar kullanılabiliyor. Kağıt filtreler ise tek kullanımlık olduğu için temizleme işlemine gerek duyulmadan çöpe atılıyor. Metal ya da plastik filtreler yıkanarak temizlenebiliyor.

     

    Kahve Filtresi Fiyatları

    Kahve filtresi fiyatlarını belirleyen unsurlar arasında; malzemesi, boyutu, adedi yer alabiliyor. Kağıt filtreler metal filtrelere kıyasla daha cazip fiyatlara sahip olabiliyor. Aynı zamanda kullanıcılar toplu kağıt filtre satın alarak uzun vade kullanabiliyor.