Varsayılan
    Toplam 20 / 12195 ürün

    Boya ve Boya Malzemeleri

    Boya, ev dekorasyonunda değişiklik yapmak isteyenlerin sıklıkla yöneldiği bir üründür. Duvardan mobilyaya kadar birçok farklı alan boyanabilir. Boyanan alan yeni bir görünüme kavuştuğu için ortamın havasını da değiştirir. Örneğin; evinde daha renkli bir görünüm elde etmek isteyen kişiler farklı renkleri duvarlarında bir arada kullanabilir. Boya ekipmanları, istediğiniz alanda kolaylıkla değişim yapmanıza imkan tanır.

    Duvar ya da mobilya boyamak için kullanılan boya malzemeleri kullanım amaçlarına göre farklı kategorilere ayrılır. Malzemelerin hangi alanda, ne için kullanıldığını inceleyerek ihtiyacınız olan boya ekipmanlarına karar verebilirsiniz.

    Boya Malzemeleri Nelerdir?

    Boyama esnasında kullanılan birçok farklı ürün bulunur. Kullanılan ürünler sayesinde hem daha kolay uygulama yapılır hem de elde edilen görüntü kusursuz olur. Boya çeşitleri, fırça, zımpara kağıdı ve spatula gibi ürünler en sık kullanılan boya malzemeleri arasında yer alır.

    Boya

    Boya, su bazlı ve yağ bazlı olmak üzere temel olarak iki kategoriye ayrılır. Su bazlı boya içerisinde suda çözünen dolgu maddesi, pigment ve plastik bağlayıcılar içerir. Kokusuz olan bu boya, su ile seyreltilerek uygulanır. Kısa sürede kuruduğu için zamandan tasarruf sağlar. Yağ bazlı boyalar ise tiner kullanılarak seyreltilir. Genellikle demir ve metal yüzeyleri boyamak için kullanılır.

    Boya renkleri, geniş bir yelpazeye sahiptir. Hem dış hem de iç cephe için yüzlerce farklı renk seçeneği bulunur. Bu sayede kendi zevkinize ve uygulama yapılacak alanın dekoruna en uygun olan boya rengini kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

    Rulo ve Fırçalar

    Rulolar, geniş alanların daha hızlı ve kolay bir şekilde boyanmasına imkan tanır. Uzun ve kısa tüylü olarak ikiye ayrılır. Uygulama yapılan alan pürüzlü bir yüzeye sahipse uzun tüylü, düz bir alansa kısa tüylü ruloların kullanılması gerekir. Boya fırçası ise daha ince işçilik gerektiren alanlarda kullanılır. Fırçaların farklı boyutları bulunduğu için boya yapılacak yüzeyin boyutuna uygun fırçayı rahatlıkla bulmanız mümkündür.

    Spatula

    Spatula, boya yapılacak yüzeydeki çatlak ve delikleri macunla doldurmaya yarar. Bunun yanı sıra eski duvar kağıtlarının sökülme işleminde de kullanılır. Genellikle metal ya da demir bir uca sahiptir. Spatulayı kullandıktan sonra üzerindeki kalıntıları tiner yardımıyla temizleyip bir sonraki kullanıma kadar temiz bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.

    Zımpara Kağıdı

    Boya yapılacak alanın pürüzlerden temizlenmiş olması büyük önem taşır. Aksi takdirde hatalı ve kötü görünen bir sonuç elde edilir. Zımpara kağıdı, boya yapılacak alanın pürüzlerinin giderilmesine imkan tanır. Özellikle mobilya boyamalarında kesinlikle kullanılması gerekir. Zımpara yapmadan herhangi bir mobilyayı boyarsanız boya mobilyanın yüzeyine tutunmayabilir.

    Bunların yanı sıra vernik, maskeleme naylonu, boya tabancası ve mumlu bez gibi farklı boya ekipmanları da bulunur.

    Boya Ekipmanları Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Boya ekipmanları arasında seçim yaparken belirli püf noktalara dikkat edilmesi faydalı olur. Bu sayede boya yapma süreci daha keyifli ve konforlu bir hale gelir. Dikkat edilmesi gerekenler genel olarak şunlardır:

    • İlk olarak boyanın türü belirlenmelidir. Boyanın türüne karar verirken boyama yapılacak alanın yüzeyi göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin; plastik bir yüzey boyanacaksa sprey boya tercih edilebilir.
    • Boyanın türünü belirledikten sonra sıra renk seçimine gelir. Boya markaları, yüzlerce farklı rengi müşterilerine sunduğu için uygun rengi bulmak oldukça kolaydır. Boya yapılacak alanın dekorasyonuna uygun renkleri belirleyip aralarından seçim yapabilirsiniz.
    • Ekipmanların seçiminde kaliteye dikkat etmeniz de büyük önem taşır. Böylelikle boyanın ömrü daha uzun süreli olur.

    Ekipmanlar arasında seçim yapmadan önce ihtiyacınız olabilecek malzemelerin listesini çıkarmanız işinizi kolaylaştırır. Örneğin; evinizin duvarını boyayacaksanız yerlerin ve prizlerin boya olmaması için mutlaka maskeleme bandı, hışır örtü gibi ürünleri listenize eklemelisiniz. Ya da pencere çerçevelerinizi boyamaya karar verdiyseniz listenizde toz boya mutlaka yer almalıdır.

    Boya Malzemeleri Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

    Güneşe ya da sıcağa fazla maruz kalan boyaların yapısı değişir ve kullanılamaz bir hale gelir. Bu yüzden özellikle boyaların serin ve kuru bir ortamda muhafaza edilmesi gerekir. Boya türleri, farklı içeriklere sahip oldukları için muhafaza koşulları kimi zaman değişkenlik gösterir. Paketin üzerinde yer alan talimatları okuyarak boyanızı nasıl en doğru şekilde saklayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

    Boyama esnasında kullanılan malzemelerin işlem bittikten sonra temizlenmesi birden fazla kullanılmalarına imkan tanır. Fırça, rulo ve boya kaplarını tiner kullanarak temizleyip üzerindeki boyalardan kolaylıkla arındırabilirsiniz. Artan boyalarınızı ise ağzını sıkıca kapatarak muhafaza edebilirsiniz. Aksi takdirde boyanız hava alır ve yapısı bozulur. Çoğu üründe olduğu gibi boyalarında belirli bir son kullanım tarihleri bulunur. Son kullanım tarihi geçmeden önce kalan boyayı bitirmeniz yararlı olur.

    Boya Malzemeleri Fiyatları

    Yaşadığı alanda değişiklik yapmak isteyen kişiler tarafından boya malzemeleri fiyatları değişkenlik gösterir. Ürünlerin fiyatı malzemenin cinsine, boyutuna ve markasına göre değişkenlik gösterir. Fiyat aralığının geniş olması herkesin kendi bütçesine uygun olan ürünü bulmasını kolay hale getirir. Boya malzemesi seçerken fiyatının yanı sıra kalitesini de göz önünde bulundurmanız faydalı olur. Böylelikle boyama işleminiz daha konforlu bir hale gelir. Bunun yanı sıra daha güzel bir sonuç elde edersiniz.

    Pazarama, birbirinden kaliteli boya malzemelerini uygun fiyata sizlere sunar. Binlerce ürün arasında ihtiyacınız olan ürünleri kolayca bulup sepetinize ekleyerek uygun fiyata sahip olabilirsiniz.