Günlük olarak kullanılan eşyalar arasında çok ince ve dayanıksız nesneler olabiliyor. Aynı şekilde sert ve kalın materyallerden oluşan nesneler de günlük yaşamda kullanılıyor. Kullandığınız nesneler arasında ahşap, plastik, kağıt, metal veya cam eşyalar bulunabiliyor. Bu nesneler bir şekilde çarpma, düşme, yırtılma, kırılma veya kopmaya maruz kalabilirler. Kıymet vererek sahip olduğunuz bu eşyaları veya ürünleri atmak istemezsiniz. Bu gibi durumlarda yapıştırıcı adı verilen tamir edici malzemeler öne çıkıyor. Kırılan ya da kopan iki nesneyi birbirine bir araya getirmek için yapıştırma tekniği kullanılıyor. Yapıştırma, aynı zamanda bir ekleme biçimi de olabiliyor. Çok çeşitli kullanım alanlarına sahip olan yapıştırıcılar ile her yüzeyi ve materyali yapıştırabilirsiniz. Bu sayede kırılan, kopan, yırtılan eşyalarınızı eski haline döndürmek mümkün oluyor. Yapıştırıcılar, sadece tamirat ve tadilat için kullanılmıyorlar. Yüksek performansları sayesinde ve çok çeşitli özellikleri ile birçok ürünün tasarlanmasında da kullanıyorlar. Kırtasiye alanında ve oyun hobilerinde malzemeler birbirine yapıştırılarak yeni ürünler yaratılabiliyor. Sayısız kullanım alanında çok farklı fonksiyonları olan yapıştırıcı çeşitleri bulabilirsiniz.Sağlam yapışma performansı olan ürünler ile her türlü malzemeyi yapıştırmanız mümkün olabiliyor. Farklı markalar tarafından üretilen yapıştırıcıların hammaddesinde kauçuk, reçine ve polimer dolgu maddesi kullanılıyor. Yapısında tamamen doğal ürünlerin kullanıldığı yapıştırıcıların yanı sıra sentetik madde kullanılan yapıştırıcılarda bulunuyor. Kırtasiye alanında kullanılan yapıştırıcı modelleri hobi, onarım ve profesyonel çalışmalara hizmet veriyor. Bu ürünler yüksek tutuculuk, hızlı kuruma ve çocukların sağlığına dost içerikler barındırıyor. Yapıştırıcılar, hem çocuk hem de yetişkinler için katı, sıvı, jel, yapıda üretiliyorlar. Özellikle çocukların kullandıkları yapıştırıcıların doğal hammaddelerden üretilmesine dikkat edilmeli. Çocuklarınız için akrilik esaslı yapıştırıcı seçeneklerinden tercih etmelisiniz. Nem ve suya dayanıklı hızlı kuruyan yapıştırıcılar, çocukların hobilerinde işlevsel kolaylıklar sağlıyor. Bu yüzden yapıştırıcı üreten markalar, çocuklar için özel ürünler tasarlıyorlar. Bu alandaki yapıştırıcı isimlerini bilmeniz yararlı olabilir. Farklı dokulardaki yüzeylere yapışma özelliği olan ürünleri Pazarama.com sitesinden seçenekleriniz arasına alabilirsiniz. Kullanım amacınıza uygun, farklı yapıştırıcı fiyatlarına sahip bu ürünleri satın alarak çocuğunuzu sevindirebilirsiniz.
Çok geniş bir yelpazede ihtiyaçlarınıza cevap verecek özelliklere sahip yapıştırıcı seçenekleri bulabilirsiniz. Yapıştırıcılar; günlük hayattan iş hayatına kadar farklı alanlarda kullanıma sunuluyor. Yapıştırıcı özellikleri, yapıştırıcıların işlevselliği ile kullanıldığı malzemeye göre tasarlanıyor. Kuruduktan sonra şeffaf görünüm alması bu özellikleri arasında bulunuyor. Güçlü olmalarının yanı sıra renksiz olmaları, yapılan işçiliğin temiz görünmesini sağlıyor. Titiz çalışmayı seviyorsanız ve ana tema altında kalıntı istemiyorsanız şeffaf yapıştırıcı tercih edebilirsiniz. Yapıştırma yüzeyi ne kadar fazla olursa o kadar iyi sonuç alabilirsiniz. Çok az yapıştırma yüzeyine sahip materyaller için kuvvetli yapıştırıcı özelliği olanları kullanabilirsiniz. Kuvvetli yapıştırıcıların dış etkenlere karşı dayanıklılığı, yapıştırabildiği malzemelere göre değişkenlik gösterebiliyor. Montaj ve modelleme yaparken küçük küçük parçalar ile uğraşabiliyorsunuz. Ahşap veya plastik parçalar ile tahtaların birbirine montajı, hızlı tutuş ve kuruma gerektirebiliyor. Çabuk sonuç almak ve güçlü tutuş için hızlı yapıştırıcı özelliği olan ürünler bulunuyor.Hızlı yapıştırıcılar daha çok minik diyebileceğiniz boyutta parçaları yapıştırma seçenekleriyle ön olana çıkıyorlar. Japon yapıştırıcı adıyla bilinen ürünü, hızlı yapıştırıcı özelliği olan yapıştırıcılara örnek verilebiliyor. Bir tüp ya da kutu içerisinde muhafaza edilen sıvı özelliğe sahip ürünlerde bulunuyor. Tüplü olanlar, tüpü sıkma eylemi sayesinde tüpün ucuna gelen sıvıyı yüzeye sürerek kullanılıyor. Kutu muhafaza içinde olanlar, kutu kapağı açılarak fırça ile sürüyorsunuz. Sıvı yapıştırıcı özelliği olan ürünler genellikle kimyasal içerikli oluyor. Sıvı yapıştırıcı ürünlerini çocukların kullanması tehlikeli olabiliyor. Ellerine ve yüzlerine bulaştırma riski olduğundan çocuklarınız için daha farklı ürünler kullanmalısınız. Katı yapıştırıcı ürünleri, çocuklar için tasarlanan ürün seçenekleri arasında bulunuyor. Çocuklar için katı formda üretilen bu yapıştırıcılarda kimyasal maddeler kullanılmıyor.
Kullanım alanları çok fazla olan ürünlerin başında yapıştırıcı ürünler geliyor. Yapılış özelliklerinde de aynı şekilde çok fazla hammadde içeriyor. Bu yüzden yapıştırıcı çeşitleri sınıflandırmalarını farklı içerikler dahilinde yapmak gerekiyor. Bunlar; yapılarına, kullanma biçimine, içerdikleri maddelere, akışkanlıklarına ve yapıştırdığı materyallere göre çeşitleniyor.
●Yapılarına göre sınıflanan yapıştırıcı çeşitleri; bileşim yapıları göz önüne alınarak kategorize ediliyor. Bu çeşitler şöyle sınıflanıyor.
-Su bazlı yapıştırıcılar, özellikle kırtasiye ve hobi alanlarında çocuklarınız güvenle kullanabilirler. Akrilik hammaddesi ile üretildikleri için suyla çözünebilme özelliği bulunur.
-Kimyasal içerikli yapıştırıcılar, solvent hammaddesi ile üretilirler. Suya karşı oldukça dayanıklı olurlar. Su bazlı yapıştırıcılara oranla çok daha fazla yerde ve amaç için kullanılıyorlar. UV ışınlarına dayanıklı oldukları gibi darbelere karşıda güçlü yapıştırıcı sınıfındalar.
●Kullanım biçimine göre sınıflanan yapıştırıcı çeşitleri;şeklini aldıkları kabın niteliğine göre yapılıyor. Yapıştırıcının kabı kullanma biçimini belirliyor. Bu çeşitler şöyle sınıflanıyor.
-Stick yapıştırıcılar, çocukların kullanımına uygun olarak üretiliyor. Burgulu olarak dönmesi ve kullanılacak miktar kadar yapıştırıcıyı çıkarması özellikleri, kullanım kolaylığı sağlıyor.Stick yapıştırıcı çeşitlerini katı niteliği ile kağıt, karton ve fotoğraf yapıştırmak için kullanabilirsiniz.
-Sprey yapıştırıcılar, katı yada sıvı yapıştırıcılardan randıman alamadığınız yerlerde kullanabiliyor. Tüplü haznesi sayesinde istenilen yüzeye püskürterek istediğiniz yapıştırmayı sağlayabiliyorsunuz. Sprey yapıştırıcı ürünleri ile yapıştırıcının kurumasını beklemez ve taşmasından doğan sıkıntıları yaşamazsınız.
-Bant yapıştırıcılar, ambalaj kutularının yapıştırılmasında kullanılıyor. Bant yapıştırıcı çeşitleri, sargı şeklinde dizayn ediliyorlar. Genelde karton veya kağıt materyali eşit düzeyde yan yana getirerek tek parçada yapıştırabilirsiniz.
●İçerdikleri maddelere göre sınıflanan yapıştırıcı çeşitleri; bileşimindeki maddelerinin adı ile çeşitleniyor. Bu çeşitler şöyle sınıflanıyor.
-Tutkal Yapıştırıcılar, İç ve dış mekanlarda sıcaklık değişikliklerine karşı yüksek performans sunuyorlar.Yetişkinler için üretilen beyaz tutkal ürünler kumaş, keçe, deri ve kağıt yapıştırmalarında tercih ediliyor. Tutkal yapıştırıcı ürünleri, mobilya imalatında kemik tutkal adı ile biliniyor ve sıklıkla kullanılıyor.
-Silikon yapıştırıcılar, metal aksamlar ile plastik materyalleri birleştirmek veya kaynaştırmak için kullanılıyor. Aynı şekilde farklı materyalleri bir arada kullanmak istediğinizde silikon yapıştırıcı size her türlü kolaylığı sağlayabiliyor. Cam üzerindeki uygulamalarınızda çok pratik sonuçlar alabilirsiniz.
-Epoksi yapıştırıcılar, pürüzlü ve delikli ahşap yüzeylerin kapatılmasında kullanılıyor. Epoksi yapıştırıcı ürünler ile mobilya tamirlerinizde şık ve düzgün görünümler elde edebilirsiniz.
-Macun yapıştırıcılar, iş alanlarında kullanılıyor. Yüksek tutuş etkisine sahip yapısını bozmadan uzun süre tutabilme kabiliyeti oluyor. Cam takma işlerinde macun yapıştırıcı ürünleri kullanarak, işinizi pratik ve kolay şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
●Akışkanlıklarına göre sınıflanan yapıştırıcı çeşitleri;fiziki halleri ile isimlendiriliyor. Kullanım anında hangi fiziki halde iseler bu ad ile çeşitleniyorlar. Bu çeşitler şöyle sınıflanıyor.
-Sıvı yapıştırıcılar, genellikle kimyasal içeriğe sahip oluyorlar. Bu yüzden kullanım alanları çok fazla ve her türlü materyali yapıştırma gücüne sahipler. Güçlü ve hızlı yapıştırıcı sınıfına giriyorlar.
-Katı yapıştırıcılar, genellikle çocuklar için üretiliyor ve basit materyalleri yapıştırmak için kullanılıyor. Su bazlı özelliklere sahip olduklarından çocukların kullanımında tehlike arz etmezler.
-Jel yapıştırıcılar, sanayi sektöründe kullanılıyor. Ahşap ve metal yüzeyleri kapatarak düzgün ve pürüzsüz yüzeyler yaratabiliyor.
●Yapıştırdığı materyallere göre sınıflanan yapıştırıcı çeşitleri;yapıştırdıkları materyaller ile adlandırılıyorlar. Bu kategoride kağıt yapıştırıcılar, ahşap yapıştırıcılar, plastik yapıştırıcılar, demir yapıştırıcılar olarak çeşitleniyorlar.
Çeşitli alanlarda imalat, tamirat, hobi kullanımları ve dekorasyon işlerinde yapıştırıcıya ihtiyaç duyuluyor. Ne kadar çok materyal varsa bir o kadar da yapıştırıcı türleri bulunuyor. Her yapıştırıcı çeşidinin özellikleri farklı olduğu gibi yapıştırıcı fiyatları bu özelliklere göre belirleniyor. Bu yüzden yapıştırıcı fiyatları çok geniş bir fiyat skalasına sahip bulunuyorlar. Üretici firmalar kendi markaları ile piyasada yer alırken fiyatlarını ürünün kalitesine göre belirliyorlar. Yapıştırıcı fiyatları bünyesindeki ana bileşenlerin özelliklerine göre de belirleniyor. Katı, sıvı, jel halinde piyasaya sürülen yapıştırıcılar, farklı ambalajları ile farklı fiyatta olabiliyor. Kullanım alanına göre fiyatlarda değişik değerler görebilirsiniz. Kırtasiye alanında kullanılan yapıştırıcılar ile dekorasyon ve mobilya alanında kullanılanların farklı fiyatları oluyor.Fiyat kontrolü yaparken kullanım amacınızı ve kullanacağınız malzemeyi belirlemek yararlı olabilir. Ürünleri tek tek incelemek ve fiyat bilgileri için tüm Pazarama.com’dan yararlanabilirsiniz.