Paket Lastiği
İlk olarak 1845 yılında İngiltere’de üretimi gerçekleştirilen lastik o dönemlerde kâğıtların ya zarfların bir arada tutulmasını sağlamak amacı ile kullanılmıştır. Üretimi kauçuk yardımı ile yapılan paket lastiği elastiki bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kolaylıkla uzayıp kısalabilir. Belli bir kuvvete kadar sağlamlık gösterebilen ve kolayca kopmayan paket lastikleri her durumda ilk şeklini alabilme özelliğine sahiptir.
Ambalaj lastiği olarak da bilinen paket lastiklerinin üretiminde kullanılan kauçuğun oranları %75 ile %100 arasında değişkenlik gösterebilmektedir. Bitkilerin ya da ağaçların öz suyundan elde edilebilen kauçuk Brezilya, Güney Afrika, Meksika ve Orta Doğu’da yetişen ağaçlarda bol miktarda bulunmaktadır. Paket lastiğinin imalatını gerçekleştiren firmalar genellikle %80 oranında kauçuk kullanmaktadırlar. Kalan %20’lik çoğunlukla kükürt ya da farklı materyallerden meydana gelmektedir.
Kullanım alanı oldukça geniş olan paket lastiklerinin asıl amacı ürünlerin paketlenmesine yardımcı olmaktır. Market, bakkal ve eczanelerde sıklıkla karşılaşılması mümkün olan bu lastikler; tekstil, kırtasiye, ayakkabı, ambalaj vb. daha birçok sektörde kullanılan yardımcı ürünler arasında yer almaktadır.
Ev, ofis ya da okul gibi yerlerde; toplama veya paketleme yapabilmek bu ürünü rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Paket lastiği çeşitlerini incelemek ve bilgi sahibi olabilmek için Pazarama.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Paket Lastiğinin Özellikleri Nelerdir?
Pek alanda sıklıkla kullanılan bu ürünün üretimi farklı kalınlıklarda yapılmaktadır. Paket halinde satışa sunulan ürünlerin miktarları; 50, 100, 500 ve 1000 adet şeklinde değişkenlik gösterebilmektedir. İhtiyacınıza ve kullanım sıklığına bağlı olarak seçim yapabilirsiniz. Farklı renk seçenekleri de bulunan paket lastiklerini; kırmızı, mavi, siyah, sarı ya da sevdiğiniz diğer renklerde tercih ederek, hoş bir görünüm yaratabilirsiniz.
Genellikle halka ya da oval şekillerde üretimi yapılan bu ürünleri paketleme yaparken kullanabileceğiniz gibi birden fazla ürünü kolayca sabitlemek için de temin edebilirsiniz. Elastik olması nedeni ile sağlam bir yapısı da bulunan lastikler aynı zamanda su ve ısı gibi dış etkenlere karşı da yalıtım sağlayabilmektedir. Yumuşak olmaları sebebi ile iz bırakmadıkları için hassas ürünlerin paketlenmesi sırasında rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Dilediğiniz ürünü ya da eşyayı sağlam bir biçimde sabitlemenize ve paketlemenize olanak tanıyan paket lastiklerinin çapları; 5 mm, 10 mm, 20 mm, 30 mm ve 40 mm olacak şekilde farklılık gösterebilmektedir.
Hafif olmaları sebebi ile kullanım esnasında ek bir ağırlık oluşturmayan paket lastikleri nem ve rutubetin olduğu alanlarda bile sağlamlığından ödün vermemektedir. Birden fazla ürünü dağılma sorunu olmadan bir arada tutabilen bu ürünleri; saklama ve taşıma gerektiren işlemlerin yanı sıra depolama işlemlerinizde de kolayca kullanabilirsiniz.
Şeffaf olarak tercih edebileceğiniz paket lastiklerini sınıflandırma yapabilmenize imkân verebilmesi açısından farklı renklerde de temin edebilirsiniz.
Kullanıldığı her alanda büyük kolaylık sağlayan bu ürün sayesinde; eşyalarınızı ya da önemli evraklarınızı savrulma ve dağılma ihtimaline karşı koruyabilirsiniz. Germe ve çekme durumlarının yaşanması ihtimaline karşı dayanıklı yapıları sayesinde kullanıldığı ürüne destek vermeye devam edecektir.
Geniş bir ürün skalası bulunan paket lastiklerini; sahip olduğu özellikler ve sağladığı avantajlar nedeni ile her alanda rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Paket Lastiği Çeşitleri Nelerdir?
Kolay bir kullanımın yanı sıra işlevsel bir yapıya sahip olan paket lastiklerinin kalınlıkları ve genişlikleri değişkenlik gösterebildiği için seçenek sayısı da artmaktadır.
Boyutlarına göre; küçük, orta ya da büyük boy şeklinde tercih edebilirsiniz.
Kumaş ya da poşet gibi yumuşak bir yapıya sahip olan ürünler için uygunluk sağlayan ve imalatı küçük boylarda gerçekleştirilen paket lastiklerine sıklıkla gıda ve ilaç sektöründe rastlanmaktadır. Bu ürünlerin tarımsal olarak da pek çok seçeneği mevcuttur.
Orta boyutlu olacak şekilde imal edilen ürünlerin gramaj yapıları küçük boyutlu lastiklere göre farklılık göstermektedir. Bu boydaki ürünlerin epey fazla bir kullanım alanı bulunmaktadır. Ürünlerin çapı 40 mm ile 60 mm arasında değişkenlik gösterebilmektedir.
Büyük boylarda üretilen paket lastiği çeşitleri ise kalın yapıları ile ön plana çıkmaktadır. Çapları 60 mm ile 100 mm arasında farklılaşmaktadır. Esneklik özelliği küçük boylardaki lastiklere nazaran daha fazladır. Bu ürünler genellikle büyük malzemelerin paketlenmesi gereken durumlarda tercih edilmektedir. Paketlenen ürünlerin dağılma sorununu en aza indirgeyen bu lastikleri rahatlıkla kullanabilirsiniz.
İmalatı ve satışı paket şeklinde yapılan paket lastiklerini ihtiyaçlarınız doğrultusunda 500 gr ya da 1 kg olarak temin edebilirsiniz. 500 gr seçeneği daha çok küçük ölçekli işletmeler için uygunluk sağlarken, 1 kg paketler büyük çaplı ofislerin ya da paketleme işi yapan firmaların seçimleri arasında yer almaktadır.
Üretim esnasında kullanılan kauçuğun sahip olduğu oran paket lastiğinin sağlamlığını etkileyen faktörler arasında bulunmaktadır. Ürün içerisindeki kauçuk miktarını; %80, %90 ya da %100 oranlarına sahip olacak şekilde tercih edebilirsiniz.
Paket Lastiğinin Kullanım Alanları Nelerdir?
Birden fazla sayıdaki ürünü dağılmadan bir arada tutabilmek için ya da paketleme işlerinizi daha pratik bir hale getirebilmek için paket lastiğinden yardım alabilirsiniz.
Eşyalarınızın kargolanması gereken durumlarda ya da nakliye işlemleriniz için tercih edebileceğiniz paket lastikleri düzgün bir paketleme olanağı sunmaktadır.
Ofislerde de sıklıkla kullanılan yardımcı ürünlerden bir tanesi olan paket lastikleri; gerek masanızın üstünde gerekse de çekmecelerinizde meydana gelen dağınıklığın toparlamasına ve hali hazırda kullandığınız gereçlerin düzenlenmesine yardımcı olacaktır.
Önemli belgelerinizin kırışmasını ve karışmasını önleyebilmek adına rulo haline getirdiğiniz kâğıtları paket lastiği ile kolaylıkla bir arada tutabilirsiniz.
Paketi açılan ve yarım kalan gıda ürünlerinizin hava ile etmesini engelleyebilmek için ağız kısmını sıkıca kapattıktan sonra paket lastiği kullanarak açılma ve bozulma riskini ortadan kaldırabilirsiniz.
Seyahat esnasında değerli eşyalarınızı koyarak yanınıza aldığınız kutuların açılmaması için paket lastiği kullanabilirsiniz.
Kırlardan topladığınız çiçeklerin veya otların dağılmaması ya da farklı otlar topladıysanız birbirine karışmaması için sap kısımlarını paket lastiği ile tutturabilirsiniz.
Bu ve benzeri daha pek çok alanda kullanabileceğiniz paket lastiklerinin sağladığı en büyük avantajlardan bir tanesi; esnek ve dayanıklı yapıları sayesinde birden fazla kez kullanım imkânına sahip olmalarıdır.
Paket Lastiği Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Paket lastiğini temin etmeden önce kullanacağınız ürünlerin ölçülerini göz önünde bulundurmanız istediğiniz verimi almanıza yardımcı olacaktır.
Kullanım alanlarına ve şekillerine göre farklı kalınlık, esneklik ve uzunluk seçenekleri bulunan lastikleri ihtiyacınıza uygun olacak şekilde değerlendirmelisiniz.
Büyük boyutlu eşyaları paketlemeniz gerekiyorsa ürün boyutlarını da bu kritere göre belirlemelisiniz.
Kâğıt ve kumaş gibi hassas yapıdaki ürünlerin zarar görmemesi için tercihinizi ince paket lastiklerinden yana yapmalısınız.
Satın alacağınız ürünün paket gramajını kullanım sıklığını dikkate alarak seçmeniz maliyet açısından daha avantajlı olacaktır.
Paket lastiklerini kullanacağınız alana hareketlilik katmak istiyorsanız farklı renklere sahip olan ürünleri kullanabilirsiniz.
Paket Lastiği Fiyatları
Birçok yerde kolayca kullanabileceğiniz paket lastikleri farklı fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Fiyata etki eden faktörler arasında; ürünün kalınlığı ve çapı, üretiminde kullanılan kauçuk oranı, esneklik özelliği, paket gramajı, uzunluğu gibi unsurlar yer almaktadır. Ürün çeşitlerini bünyesinde bulunduran Pazarama.com adresini ziyaret ederek, paket lastiği fiyatları ve özellikleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.