Silecek Lastiği
Silecek lastiği, arabaların ön ve arka kısmında yer alan silecekler için kullanılıyor. Silecek lastikleri, yağmurlu ve karlı havalarda oluşabilecek kazaların önüne geçiyor. Cam üzerinde biriken kirleri, kolayca sağa ve sola iterek sürücünün görüşünü açıyor. Silecek lastiği tipleri, telli, telsiz, kalın, kısa ve uzun şekillerde üretiliyor. Üretim tipleri, araçlarda bulunan sileceklerin kollarına uygun dizayn ediliyor. Silecek kollarının kaydırmalı, geçirmeli, kancalı gibi modelleri bulunuyor. Silecekler, sert malzemelerden üretildiği için direkt olarak camlarda kullanılamıyor. Sileceklerin doğrudan camı çizmemesi için yumuşak malzemelerden üretilen silecek lastikleri kullanılıyor. Silecek lastikleri ön camda iki adet, arka camda bir adet olmak üzere takılıyor. Silecek lastiği, cama zarar vermeyen kauçuk malzemeden üretiliyor. Kauçuk malzemeden üretilen silecek lastiği, cam üzerindeki suyun atılmasında görev oynuyor. Silecek lastiklerinin bazı modellerinde, grafit kaplamalı kauçuk malzeme kullanılıyor. Bu tarz silecek lastiklerinin ömrü oldukça uzun, kopma yapmayacak şekilde dayanıklı oluyor. Grafit kaplamalı silecek lastiği, bazı markalar tarafından üretiliyor. Sadece kauçuk malzemeden üretilen silecek lastiklerine göre daha dayanıklı oluyor. Oldukça esnek ve dağılmaz bir yapısı bulunuyor. Sık sık yağmur yağan bölgede olan araçlar için grafit kaplamalı silecek lastikleri öneriliyor. Silecekler özellikle yağmursuz havalarda çalıştırıldığı zaman zarar görebiliyor. Kuru cam yüzeyine takılan silecek lastiği üzerinde aşınma ve yıpranmalar oluşabiliyor. Ayrıca uzun süreli kullanımlarda, silecek lastikleri sertleşerek hoş olmayan sesler çıkarabiliyor. Böyle durumlarda yeni bir silecek lastiğine ihtiyaç duyuluyor. Silecek lastiğine ihtiyaç olduğu durumlarda, Pazarama.com ile bu sorunu çözebilirsiniz. Silecek lastiği çeşitlerini ve özelliklerini inceleyelim, kullanım önerilerine göz atalım.
Silecek Lastiği Çeşitleri
Silecek lastiğinin üretim aşamasında kauçuk ve grafit kaplı kauçuk malzemeler kullanılıyor. Silecek lastiği çeşitleri, ismini kullanıldığı malzeme türünden alıyor. Markalar, kullanıcı profillerine göre silecek lastiği modellerini pazara sürüyor. Silecek lastikleri arasında bulunan diğer bir fark kalınlık ve incelik hususunda oluyor. Oto silecek lastiği, telli ve telsiz olarak da üretiliyor. Telli silecek türleri, yapısından dolayı dayanıklılık sağlıyor. Ayrıca suyun camlardan giderilmesinde başarı oranı artıyor. Telli silecek lastiklerinin değiştirilmesi ve kullanımı oldukça kolaydır. Grafit kaplı silecek lastikleri, molibden bir materyal olarak biliniyor. Silecek lastiğinin, silme potansiyeli ve dayanıklılığı konusunda katkı sağlıyor. Grafit kaplı silecekler oldukça sessiz çalışmasıyla biliniyor. Ayrıca cam yüzeyinde nem kalıntısı bırakmadan, pürüzsüz bir temizlik sağlıyor. Bazı durumlarda silecek lastiğinin takılarak atlama yaptığı görülüyor. Grafit kaplı sileceklerde bu tarz sorunlar en minimuma indirilmiş durumda. Silecek lastiğinin şekli, takılacağı sileceğe göre değişiklik gösteriyor. Örneğin, günümüz araçlarında muz tipi silecekler kullanılıyor. Muz tipi silecekler, yatay sileceklere göre araç camına 20 noktadan dokunuyor. Böylece kar, yağmur, çamur veya yaprak gibi görüş açısını engelleyen durumların önüne geçiliyor. İsmini şeklinden alan, muz tipi sileceklerin lastiği özel olarak üretiliyor. Silecek lastiği, son olarak araçların türlerine göre farklı uzunluklara sahip oluyor. Otobüs ve kamyonlarda kullanılan silecek lastikleri, arabalarda bulunanlara göre daha uzun üretiliyor. Silecek lastiğini satın alırken nelere dikkat etmelisiniz inceleyelim.
Silecek Lastiği Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Silecek lastiğinin birçok çeşidi ve araçlara göre uyumluluğu bulunuyor. Silecek lastiği alırken dikkat edilecekler arasında aracın model ve marka uyumu yer alıyor. Aracın silecek uyumluluğuna göre telli, telsiz veya muz tipi modeller takılabiliyor. Aracınızın silecek şeklini kontrol ettikten sonra, uygun silecek şeklini Pazarama.com içerisinden alabilirsiniz. Diğer dikkat edilmesi gereken hususlar dayanıklılık ve üretim malzemesi oluyor. Grafit kaplamalı olarak üretilen silecek lastiği, uzun ömürlü ve sessiz çalışıyor. Kullanıcılar, genellikle silecek lastiğinin kısa sürede sertleşmesinden ve sesinden rahatsız oluyor. Grafit kaplamalı silecek lastiği, kullanım ömrünü artırıyor. Ayrıca suyun iz bırakmadan silinmesinde ve sessiz çalışmasında katkı sağlıyor. Sessiz çalışma ve nem bırakmama sorunu, muz tipi sileceklerle de çözülebiliyor. Aracın camlarına 20 farklı noktadan temas ederek, silme performansını üst düzeye taşıyor. Sık sık yağmur yağan bölgelerdeki araç kullanıcılarına bu tarz silecekler öneriliyor. Ön silecek lastiğinin, 40 ila 50 santim arasında değişen boyutları bulunuyor. Arka silecekler için bu santim oranı değişiklik gösteriyor. Ön ve arka silecek lastiği ayrımı yapmak oldukça önemli. Araç sileceklerinin uç kısımlarına farklı isimler verilebiliyor. Silecek lastiği satın alırken, ‘sadece kanca kanca tip kollara uyumludur’ gibi uyarıları dikkate almalısınız. Silecek lastiğinin uyumluluğunu kanca tipleri belirliyor. Silecek kolları, silecek lastiği alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında bulunuyor. Kurallara uyduktan sonra silecek lastiğinin kullanımı ve takılması oldukça kolaylaşıyor. Sileceğe uygun lastik seçimi sonrasında, silecekleri kaldırarak takmak yeterli oluyor. Silecek lastiğinin boyut, tip ve model uyumuna ulaşmak için incelemelerden yararlanabilirsiniz. Ürün sayfası içerisindeki yorumlar ile silecek lastiği satın almış kullanıcıların fikirlerini öğrenebilirsiniz. Silecek lastiği satın alırken önerilere dikkat ederek, aracınıza uygun ürünü kolayca alabilirsiniz. Silecek lastiği nasıl değiştirilir, nasıl kullanılır gibi sorulara yanıtlar arayalım.
Silecek Lastiği Kullanım Önerileri
Aracınıza uygun silecek lastiğini aldıktan sonra takma aşaması oldukça kolaylaşıyor. Ön ve arka silecekler için aynı kullanım önerileri veriliyor. Silecekleri kaldırıp takmak sadece saniyeler alıyor. Silecek lastiği takarken ek olarak hiçbir zorluk bulunmuyor. Sadece telli modellerde, takarken biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Ayrıca zorlama yapmadan, sileceğe zarar vermeden takmak önemli. Silecek lastiği kullanım önerileri arasında, kuru cam yüzeyinde çalıştırmamak yer alıyor. Kuru cam yüzeyinde uzun süreli çalışan lastikler, aşanıp kopma yapabiliyor. Ayrıca gördüğü zarar sonucunda, rahatsız edici sesler çıkararak çalışmaya devam ediyor. Yağan yağmur düzeyine göre, sileceklerin hızını ayarlamak püf noktalardan birisi. Sürüş konforundan ödün vermeden, ideal hız seçimi ile görüşü açmak önemli. Bu sayede silecek lastiklerinin ömrü korunmuş, yapısına zarar verilmemiş oluyor. Kullanıcı hatalarının dışında, uzun süreli kullanımlarda silecek lastiği aşınabiliyor. Silecek lastiğinin ömrü dolduğu zaman yenileri ile değiştirmek gerekiyor. Silecek lastiği fiyatlarını ve kampanyaları okumaya devam edebilirsiniz.
Silecek Lastiği Fiyatları
Silecek lastiği, üretildiği araca göre farklı fiyatlandırma ölçütlerine sahip oluyor. Otobüs, kamyon için üretilen silecek lastiklerinin, arabalara göre farklı fiyatları bulunuyor. Silecek lastiği fiyatları, tüm kullanıcı profillerine göre oluşturuluyor. Silecek lastiğinin boyut, tel ve kalınlık özelliklerine göre fiyat grupları bulunuyor. Telli ve muz tipi silecek lastiği, diğer türlerden farklı fiyat aralıklarında satışa sunuluyor. Tek adet veya çoklu paket tercihine göre fiyatlar avantajlı hale geliyor. Avantajlı silecek lastiği almak için çoklu paketlere yönelim yapabilirsiniz. Üç adet silecek lastiği alarak, iki adet fiyatı ödeyerek alışverişinizi hesaplı sonlandırabilirsiniz. Site içerisinden silecek lastiği fiyatlarını yükselen şekilde sıralayabilirsiniz. Böylece en avantajlı silecek lastiğini ilk sıralarda görüntülemiş olursunuz. Hem telli hem de muz tipi silecek lastikleri üretiliyor. Diğer tiplere göre daha yüksek fiyatlandırma aralığına sahip olabiliyor. Muz tipi silecekleri hesaplı şekilde almak için, farklı paket seçeneklerine yönelebilirsiniz. Grafit kaplamalı silecekleri tercih ederek daha uzun süreli kullanıma sahip olabilirsiniz. Böylece alışverişlerinizi hesaplı ve bütçe dostu yapmış olursunuz.