Basınç Sensörü
Basınç sensörleri belli bir mekanizmaya sahiptir. Bu mekanizmanın asıl amacı gaz ve sıvı haldeki maddelerin basınç seviyelerini ölçmektir. Genel olarak araçlarda ideal bir kullanıma sahip olan basınç sensörleri, araç lastiklerinin içinde bulunan basıncın ölçülmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle otomobiller için fayda sağlayan bir alet olduğunu söylemek mümkündür. Basınç sensörleri; araç lastiklerindeki basınç miktarının farklı renkler yardımı ile anlaşılmasına sağlamaktadır. Bu sayede basınç miktarının gereğinden fazla olması ya da azalması gibi durumlarda bilgilenmenize olanak tanımaktadır. Otomobillerde bulunan lastiklerin ani bir şekilde sönmesi kazaların meydana gelmesine sebep olan sorunların başında yer almaktadır. Kurulumu pratik bir şekilde yapılabilen basınç sensörleri; gerekli durumlarda sizi ikaz edecek bir mekanizmaya sahip olacak şekilde imal edilmektedir. Bu mekanizma; lastik içerisinde yer alan basınç normal seviyelerde olduğu zamanlarda yeşil renkte, basınç azaldığında ise sarı renkte yanarak sizi bilgilendirmektedir. Bu renkler; lastik basınç miktarını anlamanıza ve gereken durumlarda önlem alabilmenize imkân tanımaktadır.
Tüm lastiklere uygun olacak şekilde üretilen basınç sensörlerinin; üretimi sırasında metal içerikli dolayısı ile kaliteli ve dayanıklı malzemeler kullanılmaktadır. Kullanılan malzemeler paslanmaz özelliğe sahip olmaktadır. Araç lastiklerinin; aşınması, erken sönmesi ya da patlaması gibi sorunlar yaşamamak adına önlem alabilmek için basınç sensörü kullanılması büyük bir önem arz etmektedir. Kullanılması halinde; tüm bunların yanı sıra, araç lastiklerinin daha uzun süreler ile kullanımına olanak tanıması ve aracınızı kullanırken aynı zamanda lastiklerinizin bakımını da yapması sebebi ile lastiklerinizi sık değiştirmenize de gerek kalmayacaktır.
Basınç sensörleri sıklıkla araç lastikleri için tercih edilse de farklı kullanım alanları bulunabilmektedir. Piezoelektrik basınç sensörleri, gerilim ölçer basınç sensörleri, kapasitif basınç sensörleri, değişken relüktans basınç sensörleri, endüktif basınç sensörleri, potansiyometrik basınç sensörleri gibi pek çok çeşidi ve farklı kullanım amaçları söz konusu olabilmektedir. Basınç sensörü çeşitlerinin çoğunlukla laboratuvar gibi alanlarda tercih edildiği ifade edilmektedir. Ayrıca gaz ya da sıvı haldeki maddelerin basıncını ölçebilmek, su veya benzer yapıdaki maddenin yer aldığı alanlardaki sıvı seviyesinin ölçülebilmesinin yanı sıra maksimum sıcaklıkta meydana gelen buhar seviyesinin ölçülmesine de yardımcı olmaktadır.
Basınç sensörlerini; gaz ya da sıvı haldeki bileşenlerin üretim ve kontrol aşamalarındaki basınç derecelerini ölçebilmek amacı ile kullanılması mümkündür. Bu sensörler sayesinde basınç; elektrik sinyallerine dönüştürülmektedir. Bu sayede toplanan veriler ise; takip ve analizin yanı sıra istatiksel datalar şeklinde görülebilmektedir. Basınç sensörleri sayesinde; kapalı bir ortamda yer alan bileşenlerin basıncını hem kontrol edebilir hem de izleyebilirsiniz. Basınç değerlerinin; sıcaklık ya da debi gibi terimlerin anlaşılır bir şekilde ve sayısal değerler ile nitelendirilmesi gerekmektedir. Basınç sensörü modelleri bu konuda da oldukça kolaylık sağlamaktadır.
Basınç sensörü çeşitlerini incelemek ve detaylı bilgi alabilmek için Pazarama.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Basınç Sensörü Çeşitleri Nelerdir?
Basınç seviyesinin algılanmasını sağlayan çeşitleri elektronik basınç sensörü olarak adlandırılmaktadır. Ürünün; maksimum basınç belirtisi, besleme gerilimi, sıcaklık aralıkları, basınç bağlantısı ve basınç aralığı, elektrik bağlantısı gibi pek çok özelliği mevcuttur. Elektronik basınç sensörünün en büyük avantajı; farklı aletlerin kullanılması ile uygulaması yapılan işlemlerin tek bir cihaz yardımı ile uygulanmasına olanak tanımasıdır. Bu ürünün dayanıklı bir yapıya sahip olabilmesi önem arz ettiği için imalatı sırasında kaliteli malzemelerin kullanımı tercih edilmektedir. Basit yapıya sahip bir kilit kullanılmasının amacı ise ürünün bakımını kolaylaştırmaktır. Birçok özelliği bulunan ve gösterdiği performans sayesinde yüksek verim alınabilmesine imkân tanıyan elektronik basınç sensörlerinin özellikleri arasında maksimum seviyede çözünürlük sağlaması da yer almaktadır. Tepki süreleri modellerin sahip olduğu özelliklere göre 2,5 ms ya da 4 ms şeklinde farklılık gösterebilmektedir. Küçük boyutlara sahip olması nedeni ile kolaylıkla taşınabilen ve dilediğiniz an kullanabileceğiniz basınç sensörleri ile otomobilinizin lastik bakımını rahatlıkla yapabilirsiniz.
Lastik basınç sensörü modelleri; basınç miktarını izlemenize imkân vererek hem size kolaylık sağlayacak hem de meydana gelebilecek risk durumlarınızı en aza indirgeyecek bir yapıya sahip olacak şekilde üretilmektedir. Aracınızı kullanırken daha güvenli bir şekilde yolculuk edebilmeniz için araç lastiklerinizi devamlı bir biçimde kontrol etmeniz gerekmektedir. Bu kontrolü basınç sensörü kullanarak kolaylıkla yapabilirsiniz. İşlevselliği ile ön plana çıkan basınç sensörlerinin kurulumu oldukça basittir. Ayrıca araç lastiklerinden kaynaklı olarak meydana gelebilecek kaza durumlarının da önlenmesine katkı sağlamaktadır. Dilerseniz lastik basınç sensörlerini bir uzmandan yardım alarak da taktırabilirsiniz. Bir diğer adı lastik basınç ölçüm cihazı olan basınç sensörü modellerini hem aracınız hem de kendi güvenliğiniz için değerlendirebilirsiniz.
Lastiğin sibobuna bastırarak ölçüm yapabilmenize olanak tanıyan bu basınç ölçüm kalemlerinin hem taşınması hem de kullanımı oldukça kolaydır. Dayanıklı bir yapıya sahip olacak şekilde imal edilen bu kalemlerin ömürleri de uzun olmaktadır. Basınç kalemini lastik sibobuna yerleştirdikten sonra lastiğin basınç seviyesini kalemin altı tarafında yer alan çubuk sayesinde kontrol edebilirsiniz.
Hava basınç sensörü modellerini de sağladığı işlevsellik ve sağlam yapıları nedeni ile tercih edebilir, lastiklerinizi kolay bir şekilde hava ile doldurabilirsiniz. Bu sensör modelini kullanarak; araç lastiklerinin gereken seviyelerde hava dolmasına yardımcı olabilir ve zarar görmesini önleyebilirsiniz.
Basınç Sensörünün Özellikleri Nelerdir?
Teknolojik gelişmeler pek çok alanda hayatımızı kolaylaştırmaktadır. Basınç sensörleri ile ilgili kuvvetin azalması ya da artması gibi durumlarda oldukça işlevsel bir yapıya sahip olması nedeni ile birçok teknolojik üründe kullanılmaktadır.
Isı sistemlerinde de yardım alınan basınç sensörü modelleri ile ısının değerini ve seviyesini kolaylıkla ölçebilir ve takibini rahatlıkla yapabilirsiniz.
Araçların lastik basınçlarını ölçmek için kullanılan sensörlerin yanı sıra; mutlak basınç sensörü, hava basınç sensörü, gösterge basınç sensörü gibi farklı özelliğe ve işlevselliğe sahip olan modelleri ihtiyaçlarınız ve kullanım alanlarınız doğrultusunda tercih edebilirsiniz.
Basınç sensörü modelleri; klima ya da fan ve benzeri aletlerin sahip olduğu basınç değerlerinin anlaşılabilmesinde de büyük bir role sahiptir. Kablolu ya da kablosuz şekilde çalışabilen modelleri de mevcuttur.
Kablosuz şekilde çalışabilen basınç sensörleri genellikle araçlarda ya da motosiklet ve benzeri araçlarda tercih edilmektedir. Bu modellerin en büyük özelliklerinden bir tanesi de akıllı telefonlar ile uyumlu bir yapıya sahip olarak bluetooth sayesinde ilgili sonuçları telefonunuzun ekranında görebilmenize olanak tanımasıdır. Siyah ve gümüş renklere sahip olan çeşitleri ile kullanıcıların beğenisine sunulan bu modellerden verim alabilmeniz mümkündür.
Basınç Sensörü Fiyatları
Pek çok farklı modeli ve kullanım alanı bulunan basınç sensörü modelleri farklı fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Fiyatlara etki eden faktörler arasında; ürünün sahip olduğu özellikler, üretimi sırasında kullanılan malzemeler ve dolayısı ile kalitesinin yanı sıra kullanım alanı ve kullanım amacı gibi unsurlar yer almaktadır.
Basınç sensörü fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilmek ve ürün özelliklerini inceleyebilmek için Pazarama.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Sitenin bünyesinde yer vermiş olduğu ürün çeşitlerine; sunmuş olduğu avantajlar sayesinde kolaylıkla erişim sağlayabilir, ihtiyacınıza uygun olan ürünlerin siparişini kolaylıkla oluşturabilir ve güvenle temin edebilirsiniz.