Kategori Rüzgarlık
Varsayılan
    Toplam 20 / 1044 ürün

    Rüzgarlık

    Rüzgarlık diğer adıyla spoiler; araç seyir halindeyken yağmurun ya da rüzgarın olumsuz etkilerini minimuma indirmek veya ortadan kaldırmak için kullanılıyor. Rüzgarlık spoiler araç camına, bagajına, kaputuna ya da tavanına takılıyor. Koruma görevi gören rüzgarlık aynı zamanda araçlara dekoratif bir görünüm de kazandırıyor. Binek araçlarda kullanılan rüzgarlıklara yarış arabalarında da rastlanıyor. Yarış arabalarında bagaj bölümünde yer alan rüzgarlıklar aracın daha stabil ve dengeli şekilde yol tutmasını sağlıyor. Araç rüzgarlıkları her aracın boyuna ve ağırlığına uygun şekilde dizayn ediliyor. Araç süratli şekilde yolda ilerlerken ön taraftan gelen kuvvetli rüzgarı eşit şekilde aracın şasi bölümüne veren rüzgarlık, aracın zemine daha iyi oturmasını sağlıyor. Böylece araç rüzgarlık sayesinde daha iyi bir yol tutuş performansı gösteriyor. Araç seyir halindeyken fazla sürat yapıyor ve dolayısıyla aracın ağırlığı hafifliyor. Aracın bagaj kısmına takılan rüzgarlıklar bu hafiflemenin önüne geçiyor. Araç bagajına takılan rüzgarlıklardan istenen verim alınabilmesi için ürünün iyi şekilde dizayn edilmesi ve montajının doğru yapılması gerekiyor. Rüzgarlığı yalnızca aksesuar ve modifiye amaçlı kullanan araç sahipleri de bulunuyor. Araç bagajına takılan rüzgarlıklar şık bir görünüm sergiliyor. Rüzgarlık arabalarda sürtünmeyi azalttığı için yakıt tüketimini de azaltıyor. Böylece araç sahipleri tasarruf ediyor. Araçların hızlı yol gittikleri durumlarda içeriye girecek olan hava akımı yüksek basınçlı olacağı için pencere açmak oldukça tehlikeli olabiliyor. Camlara takılan rüzgarlık yüksek basıncı keserek içeriye dengeli hava akımının girmesine imkan tanıyor. Rüzgarlık kullanan araçlar yağmurlu havalarda pencereyi rüzgarlık seviyesine kadar açabiliyor. Çünkü rüzgarlık içeri yağmur girmesini engelliyor. Rüzgarlık çeşitlerini inceleyerek aracınıza en uygun olan modeli bulabilirsiniz.

     

    Rüzgarlık Ne İşe Yarar?

    Rüzgarlık ne işe yarar sorusu kullanıldığı alana göre yanıtlanabiliyor. Araçlarda ön, arka ve tavan bölgesi olmak üzere üç tip rüzgarlık kullanılabiliyor. En çok kullanılan spoiler modelleri ise arka ve tavan bölgesi rüzgarlıkları oluyor. Genellikle araçlar 150 - 200 km hızları arasında veya daha yüksek hızlarda hareket ediyor. Bu durum araçların zemin bölgesine daha az basınç uygulamasına sebep oluyor. Bu şekilde araç zemine sağlam bir şekilde tutunamıyor ve yüksek hız dolayısıyla araç hafifliyor. Hafifleyen araç savrulmaya başlıyor. Rüzgarlık savrulan aracın zemine daha sağlam tutunabilmesini sağlıyor. Spoiler sayesinde aracın zemine olan tutunma direnci artıyor ve hızla giden aracın arka bölgesi yere doğru bastırılıyor. Bunun dışında ön rüzgarlıklar aracın tamponunun ön bölgesinden aşağı hizaya doğru uzanıyor. Ön spoiler hava akımını en verimli şekilde üst bölgeye doğru aktarmaya çalışıyor. Ön taraftaki rüzgarlıklar kaputa, ön ve arka camlara, bagaja ve tavan bölgesine kadar ilerleyen bir hava sirkülasyonu oluşturuyor. Hava akımının hiçbir engelle karşılaşmaması durumunda  araç fonksiyonlarının düzgün bir şekilde çalışmasını mümkün kılıyor. Bagaj bölgesinin üst bölgesine çift ayak desteği ile monte edilen rüzgarlık çeşidi de bulunuyor. Geniş boyutta ve yüksek hizada kanat aralıklarına sahip olan rüzgarlıklar spor arabalarda da kullanılabiliyor.

     

    Rüzgarlık Özellikleri

    Rüzgarlık özellikleri markasına ve çeşidine göre değişiklik gösteriyor. Aerodinamik tasarımlara sahip olan rüzgarlıklar aracın yolda hakimiyet kurmasını ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşamasını mümkün kılıyor. Spoiler bileşenlerinde genel olarak abs, krom kaplama, çerçeve veya plastik kenarlık gibi malzemeler bulunuyor. Renklerinde solma, yüzeylerinde soyulma ve çatlama yapmayan rüzgarlıklar ekstra boyama işlemine ihtiyaç duymuyor. Kaput bölgesinde kullanılan spoiler araç yüzeyine gelen taşlara karşı koruma sağlayarak zarar görmesini engelliyor. Kolay kolay kırılmayan rüzgarlık güneş ışığından zarar görmüyor. Akrilik bileşene sahip olan ürünün rengi daha uzun süre korunuyor. Esnek malzemeler kullanılarak tasarlanan rüzgarlıklar belirli bir dereceye kadar bükülüp eğilebiliyor. Şeffaf rüzgarlıklar sürücünün yol görüşünü etkilemiyor. Araç sahibi dilediği zaman rüzgarlığı aracın boyasına ve yüzeyine zarar gelmeden çıkartabiliyor.

     

    Rüzgarlık Modelleri

    Rüzgarlık modelleri her araç markasına ve modeline uygun şekilde tasarlanıyor. Yağmurlu havalarda rüzgarın etkisi daha çok hissediliyor. Rüzgarlık aracın iç bölgesine yağmur suyu akmasını önlüyor. Rüzgarlı hava şartlarında spoiler modelleri aracın daha fonksiyonel çalışmasını ve araç içerisindeki sürücünün ve yolcuların konforlu şekilde seyahat etmesini sağlıyor. Kullanıcılar dilediği zaman araç camını rüzgarlık hizasına kadar açarak aracı havalandırabiliyor. Bu durum klima kullanmak istemeyen ya da klima dolayısıyla maddi kayıp yaşamak istemeyen kullanıcıların işine yarıyor. Klimanın daha az kullanılması yakıt tasarrufu dolayısıyla bütçe tasarrufu sağlıyor. Kış mevsiminde kullanılan rüzgarlıklar araç içerisindeki sıcaklık dengesini sağlamada büyük bir rol oynuyor. Yaz mevsiminde kullanılan rüzgarlık cam aralıklı olsa dahi rüzgarın şiddetini ve uğultularını azaltıyor. Bu sayede sürücüler yola daha iyi odaklanabiliyor. Yapışma özelliğine bağlı olarak farklılaşan rüzgarlık modelleri hem fitile geçirilen ve dıştan geçen olarak çeşitlilik gösteriyor. Otomobiller birbirinden farklı kalınlıklardaki cam direklerine sahip olabiliyor. Spoiler çeşitleri arasından seçim yaparken cam direklerinin kalınlığına uygun olanın tercih edilmesi gerekiyor. Araba kapısı spoiler modelleri kolayca monte edilebiliyor.

     

    Rüzgarlık Nasıl Takılır?

    Rüzgarlık nasıl takılır sorusu yanıtını buluyor. Araç sahipleri ya da uzman oto servisleri tarafından takılabilen spoiler çeşitlerinin öncelikle araç markasına ve modeline uygun olduğundan emin olunması gerekiyor. Rüzgarlığın aracın istenen bölgesine takılarak sabitlenebilmesi için fön makinesine, kuru beze ve sert yapıdaki plastik bir tutucuya ihtiyaç duyuluyor. Sert yapıdaki tutucu yapıştırma işleminden sonra bastırma işlemi için kullanılıyor. Aracın ön camı ve rüzgarlık kuru bir bez yardımıyla siliniyor. Ürünün yapışkanlı kısmı fön makinesi ile ısıtılıyor. Daha sonra rüzgarlığın yapışkanlı kısmının üzerinde yer alan kağıt çıkartılarak ilgili bölgeye yapıştırılıyor. Aynı sırada fön makinesi çalıştırılmaya devam ediliyor. Çünkü fön makinesi rüzgarlığın zemin bölgesine daha iyi yapışmasını sağlıyor. Rüzgarlık montajı için son olarak ürünün yapıştırıldığı bölgeye plastik cisim yardımıyla basınç uygulanıyor. Kendiliğinden yapışkan olan spoiler modelleri daha kolay monte ediliyor. Ancak yüzeyin temiz ve kuru olmasına dikkat edilmesi tavsiye ediliyor. Montajı yapılan rüzgarlıkların minimum bir gün boyunca su ile temas etmemesi gerekiyor.

     

    Rüzgarlık Bakımı Nasıl Yapılmalı?

    Rüzgarlık bakımı yapılması şık görüntüsünün ve fonksiyonel çalışmasının uzun bir süre aynı verimle devam etmesini sağlıyor. Hafif ıslaklığa sahip olan bir bez yardımıyla rüzgarlığın yüzeyi temizlenebiliyor. Düzenli şekilde temizliği ve bakımı yapılan rüzgarlıkların üzerinde herhangi bir kir ya da leke bulunmuyor. Bu sayede ürün uzun vade rahat bir kullanım sağlıyor.

     

    Rüzgarlık Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

    Rüzgarlık seçiminde dikkat edilmesi gereken detaylar bulunuyor. Bunlardan ilki rüzgarlığın aracın markasına ve modeline uygunluğu oluyor. Çünkü araç modeline uygun olarak seçilen spoiler konforlu ve güvenli bir yol sürüşü vadediyor. Rüzgarlık seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise üretildiği malzemeler ve ürünün dayanıklılığı oluyor. Kaliteli malzemeler kullanılarak tasarlanan spoiler uzun vade kullanım imkanı tanıyor.

     

    Rüzgarlık Fiyatları

    Pazarama.com ile rüzgarlık modelleri ve fiyatları hakkında pratik bir araştırma yapabilirsiniz.  Rüzgarlık fiyatları ürünün markasına, çeşidine, modeline, aerodinamik özelliğine, dayanıklılığına, teknik parçalarına ve kullanım ömrüne göre değişkenlik gösterebiliyor. Rüzgarlık fiyatını etkileyen unsurlar arasında teknik özellikler de yer alabiliyor. Bu teknik özellikler arasında; akor gerginliğinin ayarı, eğim seviyesinin ve yükseklik hızının değişebilmesi sayılabiliyor.