Kategori Mala
Varsayılan
    Toplam 20 / 177 ürün

    Mala

    Bir ev inşa ederken demir, tuğla, tahta, çimento gibi çeşitli malzemelere ihtiyaç duyuluyor. Bu çeşitli malzemelerin birleştirilerek ev haline getirilmesi için ise bazı ekipmanlardan ve aletlerden yararlanılıyor. Yüzlerce yıllık tarihe sahip olan mala, bu alanda kullanılan en eski ekipmanlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Mala iki temel bloğun birleştirilmesi, kırılması, kesilmesi ve daha birçok farklı işlev için kullanılıyor. Bir bina inşaatının temel elemanlarından olan mala, inşa edilen bir evin çatısına kadar tüm üretim kademelerinde boy gösteriyor. Mala eve mevcut formunu kazandırma konusunda yardımcı oluyor. Dekoratif veya temel işlerde kullanılan mala, ham haldeki çimentoya, yapı malzemelerine veya sert tuğlaya hayat veriyor. Topkapı Sarayı, Tac Mahal gibi geçmişin, günümüzün ve geleceğin ikonik eserlerinin yapımında temel vazifeyi mala üstleniyor. Basit bir yapıya sahip olan mala, komplike olan tüm işlerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Mala ekipmanı basit görünüşünün altında çok fazla işlevsellik gizliyor. Mala çeşitleri hem hobi hemde profesyonel amaçlı kullanılabiliyor. Gelişen teknoloji ve bilim malanın üretimine farklı bir boyut kazandırıyor. Genel amaçlı üretilen malaların dışında özel amaçlı tasarlanan malalar da mevcut. Farklı markalar tarafından üretilerek satış sunulan mala çeşitlerini Pazarama.com ile görüntüleyerek ihtiyacınıza uygun bir ürün satın alabilirsiniz.

     

    Mala Nedir?

    Mala nedir?” sorusu, üçgen ve dikdörtgen şekillerden oluşan, çelik bir malzemeye takılan saptan meydana gelen bir alet olarak yanıtını buluyor. Dar ve geniş alanlarda kullanılabilen mala çeşitleri, düz zemin üzerinde fazla harcı kazımak ve yüzey üzerinde daha pürüzsüz görünümler oluşturmak için tercih ediliyor. Üçgen mala daha dar bir yapıda olduğu için köşelere girebiliyor. Kare veya dikdörtgen mala ise fayans kenarlarında ve diğer düz alanlarda kullanılabiliyor.

     

    Mala Özellikleri

    Mala yüzyıllardır barınma ihtiyacının karşılanması konusunda yardımcı oluyor. Her iş için farklı bir mala ekipmanı bulunuyor. Mala çeşitleri ile daha az efor harcanması ve daha kısa sürede iş çıkarılması amaçlanıyor. Kullanım alanlarına ve amaçlarına göre çeşitlilik gösteren mala modelleri arasında; tirfil, derz, sünger, kaleterasit, alçı, sıva, seramik, kauçuklu, zımpara, tuğla gibi birçok mala seçeneği yer alıyor. Pürüzsüz yüzeyler vadeden mala çeşitleri inşaat işlerinde iyi sonuçlar çıkarıyor. Yerleştirilen malzemeleri sağlam ve dayanıklı hale getiren mala ekipmanları farklı tasarımları sayesinde çalışma bölgelerine rahatlıkla girebiliyor. Tırtıklı gövdeye sahip malalar farklı işlerde değerlendirilebiliyor.

     

    Mala Çeşitleri

    İnşaat sektörünün demirbaşlarından olan mala, bir inşaatın başlamasında ve bitmesinde önemli bir rol oynuyor. Mala çeşitleri dış ve iç yapı dışında dekorasyon işlerinde de sıkça kullanılıyor. Yapılara ince dokunuşlar yapan mala çeşitleri estetik görünüm vadediyor. Her iş için özelleştirilen bir mala modeli bulunuyor. Alçı malası, alçı veya sıva kaplama işlerinde kullanılıyor. Dikdörtgen gövde üzerine güçlü bir şekilde birleştirilen sap formundaki alçı malasının gövdesi genellikle paslanmaz çelik veya benzeri bir malzemeden üretiliyor. Alçı malasının sap kısmı ise plastikten tasarlanıyor. Geniş yüzeye sahip olan alçı malası kullanıcıların işini kolaylaştırıyor ve kısa zamanda etkili sonuçlar çıkarıyor. Alçı malasının tasarımı kullanıcıların yorulmasını minimum düzeye indiriyor. Kaleterasit mala her çeşit sıva ve dış cephe uygulamasında tercih edilebiliyor. Dayanıklı, esnek, plastik ve dikdörtgen bir gövdeye sahip olan kaleterasit mala hafif yapısı ile kullanıcıyı yormuyor. Plastik saptan ve gövdeden oluşan sünger mala gövde tabanında yer alan sünger ile fayans, ince sıva perdahı, seramik ve benzeri yüzeyleri  son kez temizlenmesi için kullanılıyor. Kusursuz işler çıkartan sünger malası, yapılan işin göze hoş ve temiz görünmesini sağlıyor. Fazla su tutan kesikli sünger mala, ortaya güzel işler çıkarıyor. Derz malası, özel yapısı ve tasarımı sayesinde her türlü dolgu uygulamasında kullanılabiliyor. Seramik malası fayans, yer karosu ve seramik gibi çeşitli döşeme işlerinde değerlendiriliyor. Üçgen veya kare dişlere sahip olan seramik mala, fuga ve harç tatbikinin istenilen şekilde uygulanmasına imkan tanıyor. Gövde tabanı özel kauçuk materyalinden üretilen kauçuklu mala, genellikle alçı sıva uygulamalarında kullanılıyor.

     

    Mala Kullanımı

    Mala kullanılacağı ile veya amaca göre çeşitlilik gösteriyor. Farklı mala çeşitlerinin olması yapılan işi kolay, hızlı, ekonomik ve kusursuz kılıyor. Tek bir görev için üretilen mala ekipmanı, o görevin kusursuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Özelleştirilmiş yapıları ile mala çeşitleri kullanıcıya birçok noktada kolaylık vadediyor. Ağırlık, boyut, uzunluk ve şekil gibi yapısal özellikler malaların belirli görevlerde yüksek performansla kullanılmasına imkan tanıyor. Malanın yapısında kullanılan maddenin ağırlığı ve dayanıklılığı gibi ince detaylar, kullanıcıyı minimum düzeyde yoracak şekilde tasarlanıyor. İnce üçgen gövdenin ortasına monte edilen mala farklı malzemeler kullanılarak üretiliyor. Malanın gövde materyali genellikle çelik, demir gibi malzemelerden üretilirken, sap kısmı plastik ve ağaç ürünlerinden tasarlanıyor. Gövde yan yüzeyleri ise tırtıklı ve düz olabiliyor. Malanın sap kısmı özel kaynak teknikleri kullanılarak gövdeye monte ediliyor. Böylece ömrü ve dayanıklılığı artıyor. Ergonomik şekli sayesinde mala istenilen bölgeye rahatlıkla girebiliyor. Fayans, tuğla yerleştirme gibi işlerde rahatlıkla kullanılabilen mala, hafif ve dayanıklı yapısı ile kullanıcıyı yormuyor. Çok fonksiyonlu olan sıva malaları, her türlü inşaat işi için tercih edilebiliyor. Gövde kısmı demir, çelik veya benzeri alaşımlardan üretilen sıvı malanın üst kısmı harç kaydırmaz yüzey şeklinde dizayn ediliyor. Sıva sonrası özel dokunuşlar için ise tırfıl mala kullanımı öneriliyor. Tırfıl mala, kaba sıva üzerine yapılan ince malzemenin donmadan önce düzeltilmesini ve pürüzsüz olmasını sağlıyor. Plastik sap ve kauçuk gövdeye sahip olan tırfıl mala, dikdörtgen tasarlanıyor. Zamandan tasarruf sağlayan zımpara malaları duvar veya tavan zımparalama işlerinde kullanılıyor. Hareketli saplı zımpara malalara sırık takılarak ulaşılması zor olan yerlere kolayca erişilebiliyor.

     

    Mala Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

    Mala seçiminde dikkat edilmesi gereken detaylar bulunuyor. Çünkü her bir mala farklı bir iş için özel olarak tasarlanıyor. Mala seçiminde nelere dikkat edilmeli;

    -        İnce sıvaların pürüzsüz bir şekilde düz zemine sürülebilmesi için ince sıva malası tercih edebilirsiniz.

    -        Çelik mala küreği, sıva ve alçı uygulamalarında uzun bir süre kullanılabiliyor ve en zor bölgelere rahatlıkla girebiliyor. Dayanıklı sıvama aracı isteyenler için uygunluk gösteriyor.

    -        Kırılmaz tabana sahip bir mala tercih ederseniz alçı ve sıva uygulamalarında daha rahat hareket edebilirsiniz.

    -        Sıva malası çeşitlerinden biri olan macun küreğini tercih ederek zemin üzerinde hazırlanan macunu sıva işlemlerinde kullanabilirsiniz.

    -        Sıvama işlemlerinden sonra ortaya çıkan pürüzleri kapatmak için kullanılan zımpara malası ile  sıvanmış yüzey üzerinde düzeltmeler yapabilirsiniz.

    -        Uygulanan bölgenin daha zor ve yüzey temizliğinin zaman aldığı alanlarda kırılmaz tabana sahip olan maladan yardım alabilirsiniz.

     

    Mala Fiyatları

    Mala fiyatları markasına, malzemesine, işlevine, tasarımına göre çeşitlilik gösteriyor. Farklı birçok marka tarafından satışa sunulan mala çeşitlerine Pazarama.com ile kolayca ulaşabilirsiniz. Mala çeşitlerini fiyat artan, fiyat azalan, en yeniler ve en favoriler şeklinde sıralayabilirsiniz. Beğendiğiniz malayı sepetinize ekleyerek hızlıca satın alabilirsiniz. Online alışverişe özel sunulan fırsatları değerlendirerek malayı ekonomik bir fiyattan satın alarak bütçenizden tasarruf edebilirsiniz.