İlaçlama Makinesi
İlaçlama makinesi, özellikle tarımda kullanılmasına ihtiyaç duyulan makineler arasında yer alıyor. Ağaçların ve bitkilerin bazı dönemlerde böceklenmesi gibi durumlar ile karşılaşılıyor. Bu durumlar da verimli hasat alımını etkiliyor. Hasatın doğru şekilde alınabilmesi ve bitkilerin zarar görmemesi için gerekli dönemlerde ilaçlama işlemine başvuruluyor. Bu işlem için de ilaçlama makineleri kullanılıyor. Bitkilerin zarar görmemesi ya da korunması için kullanılan ilaçların makineler ile bitkilere dağıtılması tercih ediliyor. İlaçlama makineleri hem ilaçlama sürecini hızlandırıyor hem de oldukça güçlü olan bu ilaçlardan korunmada etkili oluyor. Bunun yanı sıra ilaç miktarlarının doğru dağılmasında da görev alıyor.
İlaçlama Makinesi Özellikleri
İlaçlama makinesi özellikleri birden fazla şekilde sıralanıyor. Bu özellikler ilaçlama makinelerinin özelliklerine göre değişse de temel kullanım amaçları bulunuyor. Bitkilerde ya da ağaçlarda yapılarına zarar verebilen bakteri ve mikroplar oluyor. Bu zararlı canlıların temizlenmesi için de ilaçlama işlemleri tercih ediliyor. İlaçlama makineleri de zararlı canlıların yok edilmesi için kullanılan katı veya sıvı yapıdaki ilaçların püskürtülmesi için kullanılıyor. İlaç yapılarına göre kullanılan makine modelleri de değişiklik gösterebiliyor. Ancak model fark etmeksizin makineler ilaçların eşit şekilde bitkilere temas etmesini sağlıyor. İlaçlama makinelerinin avantajları ise kısa sürede koruma işlemleri tamamlama, ilaçlamanın eşit şekilde yapılabilmesi ve de verimli bitkiler için gereken ortamın sağlanması gibi birden fazla şekilde sıralanıyor. İlaçlama makineleri tarım alanında kullanılmasının yanı sıra ev ve bina gibi alanların böceklerden arındırılması ya da oluşumunun önlenmesi için de kullanıyor. Bu alanlarda ve bu amaçla yapılan ilaçlamalarda da makineler tercih ediliyor.
İlaçlama Makinesi Çeşitleri
İlaçlama makinesi çeşitleri farklı özelliklerine göre ayrılıyor. Çeşitlerin oluşmasına neden olan ilk özellik makinelerde kullanılan güç kaynakları. İlaçlama makineleri, akülü, benzinli ve elektrikli gibi farklı güç kaynakları ile kullanıyor. Güç kaynağı farkının yanı sıra el ile kullanım ve de araçlar ile kullanımına göre de farklı olabiliyor. İlaçlama makinesi modelleri ayrımına neden olan diğer bir konu ise ilaçlamada tercih edilen püskürtme özellikleri. Katı ve sıvı özelliklere sahip ilaçlar bulunuyor. Buna ek olarak sıvı yapıda bulunan ilaçlar da kendi içerisinde yapılarına göre ayrılıyor. Tüm bu farklılıklar nedeni ile ilaç yapılarına ve de ilaçlama tercihlerine göre farklı ilaçlama makineleri kullanılıyor. İlaçlama makineleri taşıyabildiği ilaç miktarlarına göre de ayrılıyor. Pek çok farklı litrede ilaçlama makinesi bulunuyor. İlaçlama makineleri ise şu çeşitlerde sıralanıyor;
● Akülü İlaçlama Makinesi
İlaçlama makinesi akülü modelleri ile sıklıkla karşılaşılıyor. Akü miktarları farklılık gösterse de bu modeldeki makineler birkaç saat rahatlıkla kullanılıyor. Depo hacmi, ürünün ağırlığı ve pompalama kapasitesi gibi özellikler de ürünlere göre farklı oluyor. Sırt tipi ilaçlama makinesi modelleri arasında akülü modeller de yer alıyor.
● Benzinli İlaçlama Makinesi
Benzinli ilaçlama makinesi çeşitlerinde makinenin çalışabilmesi için güç kaynağı olarak benzin tercih ediliyor. Yine sırt tipi modelleri arasında benzinli modeller de bulunuyor. Depo alanı, püskürtme özellikleri gibi unsurlar da yine değişken olabiliyor. Sırt tipi için uygun olan modeller genellikle daha az depo alanına sahip makineler oluyor.
● Elektrikli İlaçlama Makinesi
Elektrikli ilaçlama makinesi de tarım alanında sıklıkla kullanılan ilaçlama makinesi modelleri arasında yer alıyor. İlaçlama işleminde görülen farklılıklara göre ortaya çıkan modellerin elektrikli modelleri de bulunuyor. Püskürtme uzaklıkları, depo kapasiteleri gibi durumlara göre yine farklı modeller bulunabiliyor.
● Atomizer İlaçlama Makinesi
İlaçlama makinesi atomizer basınç ile ilaç sıvısının püskürtülmesini sağlıyor. Bu modeldeki makineler ilaç püskürtmelerine göre tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Atomizer ilaçlama makinesi çalışma sırasında hava basıncı ile ilaçların çok daha küçük parçalar halinde püskürtülmesini sağlıyor. Ev ve bina ilaçlamalarında bu model tercih edilebiliyor. Fakat tarım alanında da sıklıkla kullanılıyor.
● Pülverizatör İlaçlama Makinesi
Pülverizatör ilaçlama makinesi yalnızca pülverizatör adı ile de araştırılıyor. Bu makinelerde sıvı yapıdaki ilaçların hava basıncı ile küçük damlacıklar haline getirilmesini ve de püskürtülmesini sağlıyor. Farklı isimler kullanılmasının nedeni ise ilaçlama işlemlerinde görülen farklılıklar. Bu çeşitteki ilaçlama makineleri de el ve sırt tipi kullanımı için modellere sahip. Bu çeşitlerin tercih edilmesi de taleplere ve ihtiyaçlara kalan bir durum.
● Sisleyici İlaçlama Makinesi
Sisleyici ilaçlama makinesi diğer modellerden farklı olarak buharla ilaçlama yapma özelliği ile öne çıkıyor. Bu özelliği ile de buharlı ilaçlama makinesi olarak da adlandırılır. Sisleyici ilaçlama makineleri soğuk ve sıcak püskürtme özellikleri ile de ayrılıyor. Sıcak sisleme olarak adlandırılan işlemi yapan makinelerde kullanılan ilaçlar buharlaşıyor. Bu özellikteki makineler katı yapılı ilaçların kullanıldığı işlemlerde tercih ediliyor.
● Traktör Arkası İlaçlama Makinesi
Traktör arkası ilaçlama makinesi modelleri tarım alanında en çok tercih edilen modeller arasında kalıyor. Bu modeldeki ilaçlama makinelerinin depo hacmi oldukça büyük oluyor. Bu özelliği ile de büyük alanlar kısa sürede ilaçlanıyor. İlaçlama makinesi traktör arkasında sabitlenerek kullanılıyor. 400 litre gibi oldukça yüksek depo hacmine sahip modeller bulunuyor.
İlaçlama Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Pek çok ürünün seçiminde olduğu gibi ilaçlama makineleri seçerken de dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Birden fazla ilaçlama makinesi markaları mevcut. Bu nedenle farklı kalitelerde ve özelliklerde ürün bulunuyor. Bu durum da model seçimini zorlaştırıyor. Seçimin yanı sıra ilaçlama makinelerinin seçiminde de dikkat edilmesi gerekenlere önem veriliyor. Peki, ilaçlama makinesi alırken nelere dikkat edilmeli?
● Kullanım Alanı
Kullanım alanı tüm ürünlerin alım sürecinde dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor. İlaçlama makinesi modelleri arasında depolama hacmi, püskürtme uzaklığı gibi özellikler değişiyor. İlaçlama alanı büyük bir alan ise buna göre makine tercihi yapılmasına önem veriyor. Örneğin tarımda geniş alanları ilaçlamak için traktör arkasında kullanılabilen makineler tercih ediliyor.
● Güç Kaynağı
İlaçlama makineleri farklı güç kaynakları kullanılarak üretiliyor. Elektrikli, benzinli ve akülü gibi çok farklı çeşitler bulunuyor. Bu özelliğe dikkat edilmesi de oldukça önemli. Örnek vermek gerekirse elektrikli makinelerin tercih edilmesi elektrik bulunmayan alanlar için zorlayıcı oluyor. Bu nedenle kullanım alanı koşullarına göre güç kaynağı seçimi çok önemli.
● Püskürtme Özellikleri
İlaçlama makinesi ekipmanları da dikkat edilmesi gereken konular arasında. Satın alınan ürünlerin ekipmanlarının tam ve eksiksiz olması çok önemli. Bunun yanı sıra modellerin püskürtme özellikleri de ekipman özellikleri arasında yer alıyor. Talep edilen özelliklere göre model seçmek ve satın alma sürecinde bu özelliklere dikkat edilmesine önem veriliyor.
İlaçlama Makinesi Fiyatları
İlaçlama makinesi hakkında merak edilen konulardan bir tanesi ise makinelerin fiyatları. İlaçlama makinesi fiyatları oldukça farklı oluyor. Fiyatlarda farklılık olmasının da pek çok nedeni oluyor. Makinelerin üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesi, model özellikleri gibi unsurlar fiyatları değiştiriyor. Makine modellerinde görülen güç kaynağı, pompa özellikleri, depo hacmi, pompalama uzaklığı, makinelerin ağırlığı gibi farklılıklar fiyatların değişmesine neden oluyor. İlaçlama makinesi fiyatlarını Pazarama.com ile inceleyebilirsiniz. İndirim ve kampanya süreçlerini takip ederek Pazarama.com ile keyifli ve tasarruflu alışverişin tadını çıkarabilirsiniz.