Budama makinası, özellikle bahçesi olanlar ve belediyeler gibi park ve yeşil alanlarla ilgilenenler için önemli bir makina oluyor. Ağaçları, çiçekleri ve çimleri budamak için kullanıyor. Kurumuş ya da hastalanmış olan dalların budanması gerekiyor. Ağacın ya da çiçeğin daha sağlıklı olması adına bu işlemin yapılması önemli oluyor. Bitki ve çitlerin uzunluklarını bir hizaya getirmek içinde budama makinası pratiklik sağlıyor. Farklı modellere sahip olan budama makinası ihtiyaçlara göre üretiliyor. Kendi bahçesine sahip olanlar, çimleri uzadıkça budama makinası ile dertsiz bir şekilde budama yapabiliyor. Bahar aylarında ağaçların budaması için yine budama makinaları kullanılıyor. Budama makinaları ile çit için kullanılan bitkilere pürüzsüz bir görünüm verilebiliyor. Çitlerde duvar görünümü budama makinaları ile sağlanıyor. Budama makinaları ile yeşilliklere farklı şekiller dahi veriliyor. Bu budama işleri, budama makinası ile daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Budama makinaları, özel olarak temin edildiği gibi özellikle belediyelerde park ve bahçelerle ilgilenen bölümler sıkça kullanıyorlar. Park, bahçe ve yol kenarlarında ki yeşilliklerin bakımları budama makinası ile yapılıyor. Kullanımı pratik olan bu makinaların farklı modelleri ve kullanım alanları bulunuyor. Ağaçlar için ayrı, çim ve otlar için ayrı ve dallar için ayrı tarzda budama makinaları üreticilere sunuluyor. Bunların içinde de şarjlı, akülü ve elektrikli olan modellerinden tercih yapılıyor. Hata benzinli budama makinaları da bulunuyor. Pazarama.com’da farklı budama makinesi modellerini bulabilir, hızlı bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.
Budama makinası çeşitleri, budama yapması gereken kişiler için önemli bir konu oluyor. Budama yapmak ağaç ve çiçekler için sağlıklı ve daha güçlü büyümlerini sağlıyor. Hususi bahçesi ya da ortak alanlardaki ağaç ve çiçekler için budama yapmak makinalarla daha kolay oluyor. Budama makinası çeşitleri ile bu iş hem daha hızlı hem de daha verimli bir halde gerçekleşiyor. Budama yapılacak olan alana göre budama makinasında da değişiklik olabiliyor. Testereli budama ağızları ya da makas şeklinde budama ağızları gibi değişiklikler göze çarpıyor. Yüksekte bulunan dalların budanması için yüksek dal budama makinası kullanılıyor. Budanacak alanın durumu ve budama sıklığına bağlı olarakta çeşitler bulunuyor. Ağaca ya da bitkiye zarar vermeden yapılacak olan budama için doğru budama makinası kullanılması gerekiyor. Çünkü özellikle ağaç budamalarında ölü ya da hasta dala yapılan müdahalede filizleri ezmemek önemli oluyor. Bu konuda da dal budama makasını dikkatli kullanmak gerekiyor. Budamayı hem profesyoneller hemde amatörler budama makinaları çeşitleriyle rahatça yapabiliyorlar.
●Şarjlı Budama Makinası
Şarjlı budama makinası, kullanımı açısından önemli bir kolaylık sağlıyor. Elektrik kullanımına uzak olunan yerlerde şarjlı budama makinası kullanımı ciddi fayda sağlıyor. Bu açıdan birçok kullanıcı için tercih ediliyor. Yedek şarjlı pillerinin de olması budama işine ara vermeden yapılmasını sağlıyor. Tam dolu halleri ile aşağı yukarı 6-7 saat kullanım yapılabiliyor. Ayrıca şarj olma süreleri de hızlı oluyor. Şarjlı budama makinasının makasları farklı derecelerde açılıp kapanabiliyor. Buda farklı kalınlıktaki dalların kesilmesine imkan sağlıyor. Bu makas bıçaklarının zımparalanması ve makinanın bakımı yapılması gerekiyor. Makas modelleri olduğu gibi testere şeklinde ağzı olan şarjlı budama makinaları bulunuyor.Dayanıklı malzemeler kullanılarak yapılan şarjlı budama makinalarının bakımlarına dikkat edildiği sürece kullanım ömrü de daha uzun oluyor. Şarjlı budama makinalarının üzerinde emniyet kilidi bulunuyor. Emniyet kilidinin olması budama dışında güvenlik için önemli oluyor. Şarjlı budama makinasının tutuş performansının rahatlığı sayesinde budama işlemi çok daha rahat yapılıyor.
●Elektrikli Budama Makinası
Elektrikli budama makinası, elektriğe bağlanarak kullanım sağlayan budama aleti oluyor. Bir kablo ile şehir şebekesinden aldığı elektrik sayesinde budama işlemi yapılıyor. Farklı voltajlarda elektrikli budama makinaları bulunuyor. Kullanım sıklığına ve kullanım alanına göre seçim yapılıyor. Elektrikli budama makinasının, testere şeklindeki ağzı ile hasta ya da ölü dalları budamak daha kolay ve hızlı oluyor. Şarjlı budama makinasının mantığı ile hemen hemen aynı mantıkta çalışıyor. Elektrikli budama makinalarında da tutuş performansının iyi olması bekleniyor. Ayrıca emniyet kilidinin mevcudu güvenlik oluşturuyor. Elektrikli budama makinasının güçleri 350 watt’dan 3200 watt kadar değişebiliyor. Buda kullanılacak alanın genişliği ve budanacak olan yeşilliklerin durumu önemli oluyor. Bunlar belirlendikten sonra elektrikli budama makinasının güç seviyesi belirleniyor.
●Benzinli Budama Makinası
Benzinli budama makinası, insa gücü gerektirmeden budama yapılmasını sağlıyor. Şarjlı ve elektrikli budama makinalarının işleyiş amacıyla aynı şekilde kullanım gerçekleştiriliyor. Benzinli budama makinaları en çok tercih edilen ve kullanılan budama aletlerinden oluyor. Çit budama ,ağaç budama ve dal budama da benzinli budama makinalarından yararlanıyor. Bu makinalarda kullanılan yakıt, benzin yağ karışımı olarak özel bir yakıt kullanıyor. Benzinli budama makinalarının üzerinde oto kontrolü sağlayacak güvenlik kontrolleri bulunuyor. Bahçesi olanlar, belediyeler peyzaj için, güvenlik amacıyla ağaç dallarının uzantıları için benzinli budama makinası kullanılıyor.
●Dal Budama Makinası
Dal budama makinası, her mevsim ihtiyaca göre dalların budanması için kullanılıyor. Hastalıklı ya da ölü dalların budanması gerekiyor. Dal budaması yapılırken filizlerin zarar görmemesi en önemli konu oluyor. Sağlam filizlere zarar vermeden kusursuz bir budama gerçekleşiyor. Bu sayede gereksiz uzantılardan da kurtulunmuş olunuyor. Testere ya da makas tipindeki dal budama makinalarından yararlanılıyor. Yüksekteki dalları budamak için bir merdivene gerek kalmadan işlem yapılabiliyor. Teleskopik yapısı ile yüksek dallara rahatça uzanması ile daha güvenli ve pratik bir budama gerçekleşiyor.
●Çit Budama Makinası
Çit budama makinası, çim budamalarında da kullanılıyor. Düzgün ve hızlı bir budama işlemi için çit budama makinası kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Farklı seçenekleri sunan çit budama makinalarını, isteğe bağlı olarak benzinli, elektrikli ya da akülü olarak üretimleri yapılıyor. Çitlerin ve çimlerin daha düzgün ve sağlıklı olmaları için budama yapılması gerekiyor. Manuel makaslarla bu işlem uzun zamanlara yayılıyor ve güç gerektiriyor. Çim, çit budama makinaları ile bu işlem güç sarf etmeden daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşiyor.
Budama makinası seçimi, hususi bahçesi olanlar için özellikle önemli oluyor. Ayrıca belediye gibi park ve bahçelerden sorumlu olan kuruluşlar içinde budama makinaları dikkat çekiyor. Öncelikle budanacak olan alan ve sıklığı belirlenmesi gerekiyor. Budama şekline de karar verildikten sonra budama makinası seçimi yapılıyor. Yüksek dallar da budama yapılacak ise dal budama makinası kullanıyor. Bu sayede merdivene çıkıp bu işlemi yapmak gerekmiyor. Ayrıca merdivenden düşme tehlikesi ortadan kalkmış oluyor. Daha hassas bir budama yapılacak ise testere ağızlar yerine makas ağızlı budama makinaları tercih etmek gerekiyor. Bu sayede yeni filizlenmeye başlamış olan dallar zarar görmemiş oluyor. Özellikle ağaç budamalar da budama yapılacak alanda dalın kalınlığına göre ağzın ölçüsünü ayarlamak gerekiyor. Buda ağaca zarar vermemesi açısından önemli oluyor. Çim budamalarda daha hızlı ve pratik olacak çim budama makinalarının kullanımı tercih ediliyor. Budama makinası tercihi yaparken, çalışma açısından hangi tarzın seçileceği de önemli oluyor. Elektrikli, benzinli ya da şarjlı budama makinalarının ayrı ayrı özellikleri bulunuyor. Elektrikli budama makinelerinde fiş prize takıldığı andan çalışmaya başlıyor. Ayrıca daha hafif ve daha sessiz çalışıyor. Benzinli budama makinelerinde çalışması için biraz daha süre gerekiyor ve elektrikliye göre hem biraz daha ağır ve biraz daha sesli oluyor. Fakat buna rağmen kullanım performansı açısından iyi sonuçlar çıkarıyor. Şarjlı budama makineleri ise, yine benzinli budama makineleri gibi güç kutusunu üstünde taşıdığı için nispeten daha ağır olabiliyor. Ek şarjlı üniteleri kullanım esnasında bulundurmak şarjı bitince değiştirmek konusunda pratiklik sağlıyor. Elektrik kullanımı söz konusu olmayan alanlar için benzinli ve şarjlı budama makinaları alternatif oluyor.
Budama makinası fiyatları, marka, model ve yedek parçaları açısından değişiklik gösteriyor. İndirimli dal budama makinalarından tercihinizi yaparak, alışverişinizi daha ekonomik hale getirebilirsiniz. Diğer budama makinaları ile karşılaştırmalar yaparak size en uygun olan budama makinasını bulabilirsiniz. Pazarama.com üzerinden spesifik aramalar ile araştırmanızı sınırlayabilir ve kampanyalı ürünlerden tercihlerinizi yapabilirsiniz.