Baret
İnşaat alanlarında ya da tehlikeli sahaların vazgeçilmezi olan bareti tüm sahalarda görmemiz mümkündür. İnşaatlarda, şantiyelerde ya da tehlikeli alanlarda kafaya düşebilecek şeylere karşı yaralanmaları önleyen başımıza taktığımız kasket tarzı dayanıklı malzemelerden üretilen başlıklara baret denir. Çeşitli renklerden oluşan beyaz, sarı, yeşil gri gibi baretlerin renklerinin her biri farklı bir amaç ile takılmaktadır. Yaralanmalara karşı kullanıldığı için oldukça dayanıklı malzemelerden üretilmeleri gerekmektedir. Endüstriyel tesisler ve alanlar ya da inşaat alanları gibi yerler genellikle talihsiz kaza ya da yaralanma olaylarına eğilimlidir. Güvenlik baretleri, bu tür durumlar için koruyucu ekipman olarak tasarlanmıştır ve baş kısmında ileri derece yaralanmaları önler. Güvenlik baretleri olması gereken tüm renk tonlarında mevcuttur. Böylece bu baretleri seçme sürecini daha kolay hale getiriyor. Bulunduğunuz çalışma ortamlarına ya da şantiyelere bağlı olarak bu baretler için önceden tanımlanmış belirli standart renk kodları vardır. Hangi alanda çalışıyorsanız o rengi seçmeniz gerekmektedir. Baretler için renk kodlama sisteminin çalışma sürecini sorunsuz ve hızlı hale getirdiği birçok şirket tarafından kanıtlanmıştır. Ayrıca, işyerini çalışmak için daha güvenli hale getirdiği inkar edilemez bir gerçektir. Bununla birlikte, baret seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktör, kaliteli yapı ve yapıldığı uygun malzemedir. Çalışanlarınıza uygun rengi aldıysanız yine sizin için yanlış bir seçim olabilir, çünkü kaliteli yapı ve kullanılan malzeme doğru güvenlik önlemlerine sahip olmayabilir. Bu nedenle, baret satın alırken renk türünden önce kalite ve malzemesinin kontrol edilmesi önerilir. Siz de size en uygun renkte ve kaliteli bareti pazarama.com sayesinde satın alabilirsiniz.
Baret Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Baret Renklerinin Anlamları
Meslek dalına ve çalışma ortamına göre değişiklik gösteren baret renklerinin her birinin bir anlamı vardır. Bulunduğunuz çalışma ortamlarına ya da iş sahalarına bağlı olarak bu baretler için önceden tanımlanmış belirli standart renk kodları vardır. Doğru baretler, çalışma sürecini sorunsuz ve hızlı hale getirir. Ancak çalışanlarınız için baret seçmeden önce kalite ve malzeme açısından kontrol etmeniz önerilir. Aslında işyerinde kullandığınız baretler için renk kodlama sistemini tanımlayan zorunlu bir kural yoktur. Hatta tüm çalışanlarınıza aynı renkte baret verirseniz, herhangi bir kanunu çiğnemeyecek ya da herhangi bir cezaya çarptırılmayacaksınız. Ancak çalışma alanlarınızda çalışan çalışanları tespit etmede ortaya çıkabilecek tesadüflere kapılabilirsiniz. Bu nedenle, birçok şirket baretler için belirlenmiş renk kodlama sistemini uyguluyor. Belirli bir renk tonu, çalışanların tuttuğu belirli bir iş profiline ayrılmışsa, acil bir durumda lazım olan kişileri belirlemenize yardımcı olacaktır.
Çalışanların soracak herhangi bir sorusu varsa, belirli kişiyi belirlemeyi kolaylaştırarak iş sürecini sorunsuz ve verimli hale getirmeye yardımcı olacaktır. Belirli bir şantiye alanında çalışan işçi grubunu anında belirlemek, denetçiler ya da yöneticiler için yararlı olacaktır. Piyasadaki baretlerde istediğiniz rengi seçip satın almak için sayısız seçeneğe sahipsiniz. Belirli pigmentler ve boyalar, baretin dış kabuğunun sertliğini zayıflatabilecek kimyasallar içerir. Bu, baretin birincil işlevini etkileyecektir ve bu, bu bareti kullanan çalışanın ölümcül şekilde yaralanmasına ya da hasar görmesine neden olabilir. Piyasada bulunan baretlerin bile bir son kullanma tarihi olduğunun herkes farkında değildir. Bunun için kullanılan hammadde plastik olduğu için belirli bir süre sonra bozulur ve bu nedenle baret sınırlı çalışma raf ömrüne sahiptir. Baretin ne zaman değiştirilmesi gerektiğini belirlemek için firmalar dış kapağa üretim tarihini yazdırır. Bunu belirlemenin diğer bir yolu ise, bazı baret tasarımları, belirli bir süre sonra rengi solan çıkartmalardan oluşur ve bu artık bareti değiştirmeniz gerektiğinin göstergesidir. Satın aldığınız baretleri ne zaman değiştirmeniz gerektiği konusunda size rehberlik edebilecek belirli üreticiler bile var. Bu nedenle, iş sürecini daha sorunsuz ve hızlı hale getirmek için şirketinizde baretler için renk kodu sistemi tanımlayabilirsiniz. Ancak bu, baretlerin kaliteli yapısından ödün vermeden yapılmalıdır. Güvenlik baretleri için genel olarak kabul edilen renk kodlarından bazıları şunlardır:
Beyaz Renkli Güvenlik Baretleri: Beyaz renk baretler, diğer renkteki baretlerden kolayca fark edilmek içindir. Bu nedenle, genellikle yönetici pozisyonundaki herkes, yöneticiler, mimarlar, mühendisler ve denetçiler tarafından beyaz baret takılır.
Yeşil Renkli Güvenlik Bareti: Bu renk tonlarındaki güvenlik baretleri genellikle güvenlik görevlileri ya da müfettişleri tarafından tercih edilir. Ayrıca, yeni işe alınanlar ve stajyerler yeşil renk kodlu bir güvenlik bareti tercih ederler.
Sarı Renkli Güvenlik Bareti: Bu renkteki güvenli bareti, genellikle ağır makine işleten ya da hafriyat işçileri ile genel inşaat işçiliği yapan çalışanlar tarafından tercih edilir.
Kahverengi Güvenlik Bareti: Bu renkteki güvenlik bareti, herhangi bir kaynak ya da yüksek ısı işi yapan işçiler tarafından kullanılır.
Turuncu Renkli Güvenlik Bareti: Turuncu bir renk kolayca fark edildiğinden; bu nedenle yol yapım sektöründe çalışanlar tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca yeni işe alınanlara ve çalışma alanı ziyaretçilerine verilir.
Mavi Renkli Güvenlik Bareti: Elektrikçiler ve marangozlar genellikle bu renk kodlu bareti tercih ederler. Geçici işçiler ve teknik danışmanlar mavi kask takabilirler.
Kırmızı Renkli Güvenlik Bareti: İtfaiyeciler veya acil durum eğitimi almış diğer çalışanlar tarafından kullanılır.
Gri Renkli Güvenlik Bareti: Çoğunlukla şantiyedeki ziyaretçilere verilir.
Pembe Renkli Güvenlik Bareti: Bu renk kadın işçilerde çok popülerdir. Bazı şirketlerde çalışanların baretlerini evde unutmaları durumunda ek bir seçenek olarak pembe baret tutulmaktadır.
İşte tüm bu renkteki baretlerin anlamlarına göre kendinize en uygun bareti seçebilirsiniz. Unutmayın önce iş sağlığı... Siz de kendinize en uygun renkteki bareti seçtikten sonra Pazarama.com sayesinde zengin ürün çeşitliliği ve geniş fiyat aralıklarıyla sahip olabilirsiniz.
Baret Fiyatları
Baret, dünyanın her yerindeki şantiyelerde her zaman var olan bir güvenlik aksesuarı haline gelmiştir. İlk ne zaman ve nerede kullanıldıklarına dair görüşler farklıdır. Birçoğu, ilk geniş ölçekli kullanımın Amerika'da, Kaliforniya'daki Golden Gate Köprüsü ve Hoover Barajı da dahil olmak üzere 1930'ların devasa inşaat projelerinde olduğuna inanıyor. Baret yıllar boyunca sayısız binlerce hayat kurtarmaktan sorumlu oldu. Dünya genelinde kafaları güvende tutan sert cam elyafı veya sert plastik tasarımıyla artık tüm şantiyelerde ya da tehlikeli çalışma alanlarında yasal bir zorunluluktur.Ancak dikkat edilmesi gereken şey, farklı renkteki baretlerin sahada farklı şeyleri ifade etmesi ve çalışanların kimin kim olduğunu ve hangi rolü üstlendiğini bilmelerini sağlamasıdır. Bu renk kodlama sistemi ülkeden ülkeye ve hatta bireysel organizasyonlarda farklılık gösterse de, çalışanları baretlerinin renginden tanımlamanıza yardımcı olabilecek birkaç temel renk kuralı vardır.
Baret fiyatları üreticiden firmaya, baret yapımındaki malzemenin kalitesine, yapım aşamaları gibi sebeplerden dolayı çeşitlilik göstermiştir. Baret alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise alınacak baretin kalitesidir. Bareti tehlikeli alanlarda çalışan insanlar kullandığı için sağlıklarını korumaları açısından en kaliteli olanı tercih etmelidirler. Siz de aradığınız tüm markaları, renkleri bünyesinde bulunduran, zengin ürün çeşitliliği ve geniş fiyat aralıkları sayesinde pazarama.com’dan satın alabilir ve iş güvenliğinizi kat kat artırabilirsiniz. Unutmayın önce iş güvenliği...