Kategori Balık Yemi
Varsayılan
    Toplam 20 / 1748 ürün

    Balık Yemi Çeşitleri ve Fiyatları

    Balık yemi konusu oldukça detaylı bir konudur. Bu konuyu 2 şekilde ele almamız gerekir. Birincisi evde beslenen balıklara verilecek yemlerdir. İkincisi ise balık tutarken kullanılacak balık yemi çeşitleridir. Bu yazımızda iki balık yemi çeşidine de yer vereceğiz. Öncelikle akvaryumda baktığımız balıklar için kullanacağımız yemleri inceleyelim.

    Balıklı bir akvaryuma sahip olmak sadece bir zevk değil aynı zamanda bir sorumluluktur. En önemli görevlerden biri ise akvaryum balıklarını beslemektir. Ve önemsiz bir faaliyet gibi görünse de, pratikte o kadar kolay olmadığını sizlere anlatacağız. Kolay olmama sebebi ise her balık için farklı balık yemi çeşitleri olmasıdır. Bunlardan doğru olanları seçmek gerekmektedir.

    Balık yemi çeşitleri nasıl seçilir? Anahtar, beslenme gereksinimlerini bilmektir. Akvaryum sakinlerinin çoğu, diyetleri hem hayvan hem de bitki bileşenlerine dayanan omnivor türlerdir. Balık yemi seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer kriter de balığın nasıl beslendiğidir. Farklı yem türleri dipte yaşayan türleri beslemek için uygundur, diğerleri ise bitki örtüsünde veya suyun ortasında yüzen türleri beslemek için uygundur. Pratik olarak yüzeyin altında yaşayan balıklardan bahsetmiyoruz bile. Şimdi, akvaryum sakinleriniz için en iyi yemi seçmenize yardımcı olacak balık yemi türlerini özellikleriyle inceleyeceğiz.

    Balık Gevreği: Bu en popüler balık yemi çeşitlerindendir. Genel kullanım içindir, yani akvaryumun tüm alanlarında türlerin beslenmesi için uygundur. Önce yüzeyde yüzer, sonra düşer ve akvaryumun her yerinde çözülür ve daha alçak bölgeleri tercih eden balıklara da yemi yeme imkanı verir.

    Balık Paletleri: Akvaryumun orta kısımlarında beslenenler ve akvaryumun dibindeki balıklar için idealdir. Farklı boyutlarda ve normal veya yavaş batan versiyonları mevcuttur. Yapıları pürüzsüz bir yüzeye ve kapalı gözeneklere sahiptir, bu da yavaş su emilimini, yüksek hidrostabiliteyi ve bileşenlerin suya sınırlı salınımını sağlar.

    Balık Tabletleri: En büyük avantajları, akvaryum duvarına yapıştırılabilmeleri veya altına yerleştirilebilmeleridir. Dip balıklarını, kabukluları ve suyun ortasında beslenmeyi tercih eden balıkları beslemek için kullanılabilirler.

    Balık Çubukları: Genellikle büyük ve orta boy balık türleri için kullanılmaktadır. Balıklar çubukları su yüzeyinden toplarlar.

    Balık Gofretleri: Gofretler hızla dibe düştüğü için dip bölgesinde kabuklular ve balık beslemek için ideal yem olacaktır. Bu yem suyu yavaş emer ve böylece şeklini uzun süre korur, bu da onu ağız açıklığı yemi farklı yüzeylerden sıyırmak üzere uyarlanmış balıklar için ideal bir yem yapar.

    Balık Cipsi: Balık cipsleri yassı bir disk şeklindedir ve yüksek hidrostabiliteleri ile ayırt edilirler. Esas olarak daha büyük türler için tasarlanmalarına rağmen, daha küçük örneklerin de onları yemekte bir sorunu yoktur - onları parça parça ısırırlar.

    Kurutulmuş Balık Yemi: Dondurularak kurutulmuş yiyecekler, doğal ve yapay malzemeler arasında ortada bir yerde bulunan bir yiyecek türüdür. Kabuklu larvalardan, böceklerden ve zooplanktondan susuz olarak yapılmıştır. Dondurarak kurutma işlemi, bu canlıların dondurulması ve suyun buharlaşmasına neden olan bir vakuma yerleştirilmesinden oluşur, böylece gıda besin özelliklerini, tadını ve kokusunu korur.

    Doğal Balık Gıdaları: Akvaryum balıkları için en iyi çözüm doğal yem olarak kabul edilir. Yırtıcı balıklar söz konusu olduğunda bu canlı organizmalar anlamına gelir ve otçul akvaryum sakinleri, alglerin, sebzelerin veya su bitkilerinin tadını çıkaracağından emindir. Son olarak, bir avuç ipucu - küçük balık türleri ve ağız delikleri küçük olanlar pul ve mikrogranüllerle beslenmelidir. Su yüzeyinden yiyecek toplayan daha büyük türler en iyi şekilde cips ve çubuklarla beslenirken, dip balıkları pul, pelet, tablet veya gofret yer. Canlı balık yemi de bu kategoriye girmektedir. Örneğin vahşi balıklar canlı solucanla beslenmektedir.

    İşlenmiş Balık Yemi Çeşitleri

    İşlenmiş balık yemi veya üretilmiş balık yemi, hem süs hem de çiftlik balıkları için en büyük balık yemi kategorisini temsil eder. Ticari olarak işlenmiş yemin popülaritesi, kolaylıklarına ve aynı zamanda yıllar içinde kalitelerinin artması gerçeğine bağlanabilir. İşlenmiş yem uzun bir raf ömrüne sahiptir. Serin ve kuru bir yerde uygun şekilde saklanırsa aylarca saklanabilir. Bazı işlenmiş yem türlerinin diğerlerinden daha uzun süre dayandığı bilinmektedir. Genel olarak, pelet yem, pul yemden daha uzun bir raf ömrüne sahip olacaktır.

    Balık Yemi Çeşitleri İçinde Ne Var?

    İşlenmiş yem, gerekli tüm besin bileşenlerini doğru oranda içerecek şekilde formüle edilebilir. İşlenmiş balık yeminin bileşenleri genellikle aşağıdakilerden oluşur:

    Proteinler: Farklı balık türleri için protein gereksinimi değişiklik gösterebilir. Çoğu balık yemi türü için protein en pahalı bileşen olacaktır. Protein kaynakları tipik olarak diğer balıklardan elde edilen balık unudur. Diğer protein kaynakları arasında soya fasulyesi gibi baklagiller bulunur.

    Lipidler: Lipitler veya yağlar tipik olarak beslemenin yaklaşık %10-15'ini oluşturacaktır. Otçul balıklar için tipik aralık %3-5'tir. Bu yüksek enerjili bir bileşendir. Protein ve karbonhidratların yaklaşık iki katı enerji sağlar. Lipid kaynakları tipik olarak balık yağıdır. Yağ, sardalya gibi diğer balıklardan elde edilir. Balık yağına alternatif, kanola ve ayçiçeğinden elde edilen bitkisel yağları içerir.

    Karbonhidratlar: Karbonhidratlar balıklar için ekonomik bir enerji kaynağıdır. Yem maliyetini düşürmeye yardımcı olur. Yemi üretirken, özellikle yüzer şekilde tasarlanmış yemler için bir bağlayıcı madde olarak faydalı olabilir. Karbonhidratlar birçok ticari yemin %20-30'unu oluşturur. Balık yemindeki karbonhidrat ekonomik iken, bazı balıklar yüksek miktarlarda tolerans göstermezler. Karbonhidrat sindirimi için enzimler tüm balıklarda aynı miktarda bulunmaz. Karbonhidrat konsantrasyonu çok yüksekse, balıklarda hastalık belirtileri gelişebilir. Bu yüzden bu noktaya kesinlikle dikkat etmek gerekmektedir.

    Vitaminler: Vitaminler, balıkların büyümesi ve sağlığı için gerekli olan organik bileşiklerdir. Balıklar için önemli vitaminler arasında A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, Biotin, C, Choline, D3, E, Folacin, Inositol ve K bulunur. Balık yemi çeşitleri alırken vitaminlere dikkat etmek gerekir. Balığın sağlıklı beslenmesi için vitamin şarttır.

    Mineraller: Mineraller, balığın çalışması için gerekli olan inorganik elementlerdir. Hücrelerin, bağışıklık sisteminin ve kemiklerin bakımı, hepsi mineral gerektirir. Balıkların ihtiyaç duyduğu temel mineraller kalsiyum ve fosfordur. Az miktarda sodyum, magnezyum, demir, iyot, klorür, bakır, potasyum, kükürt ve çinko da gereklidir. Balık yemi fiyatları da içerikte yer alan maddelere göre değişim gösterebilir.

    Balık Tutmada Kullanılan Balık Yemi Çeşitleri

    Balık tutan kişiler balık tutarken de balık yemi çeşitleri arasından doğru kararı vermelidir. Balık tutma balık yemi çeşitleri aslında her balığa göre değişim gösterir. Örneğin hamsiler farklı yemleri severken, çipuralar farklı yemleri sevebilir. Bu nedenle seçim yaparken dikkat etmek gerekir.

    Canlı balık yemi çeşitleri de vardır. Balık tutarken genellikle canlı yem kullanılır. Balık yemi fiyatları yine türe göre değişim göstermektedir.

    Keyifli alışverişin yeni adresi Pazarama.com ile avantajlı aleşverişe merhaba diyin. Kozmetikten market ürününe, küçük ev aletlerinden beyaz eşyaya aradığınız her şeyi uygun fiyata Pazarama.com’da bulabilirsiniz.