Kategori Akvaryum Filtreleri
Varsayılan
    Toplam 20 / 578 ürün

    Akvaryum Filtreleri

    Akvaryum filtreleri, balıklara akvaryum içerisinde uygun bir yaşam ortamı sunulmasını mümkün kılıyor. Kendi içerisinde dış ve iç olmak üzere ikiye ayrılan akvaryum filtreleri, model açısından oldukça çeşitlilik sunuyor. Akvaryum filtreleri, balıkların, akvaryum içerisinde yaşamasını sürdürebilmesi için mutlaka kullanılması gereken ürünler arasında yer alıyor. Akvaryum filtreleri çeşitleri arasında seçim yaparken, akvaryum boyutunun ve içerisinde bakılacak balıkların türlerinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Akvaryum filtresi için bir nevi süzgeç denilebilir. Çünkü akvaryum filtreleri, akvaryum tankı içerisindeki suyu süzüyor. Ardından süzdüğü belirli miktardaki suyu, akvaryum içerisine geri veriyor. Bu işlem sayesinde zararlı maddeler dahi sudan arındırılabiliyor. Akvaryumdaki balıklar için hayati önem taşıyan akvaryum filtreleri hakkında daha detaylı bilgiye, yazımızdan yardım alarak ulaşabilirsiniz.

     

    Akvaryum Filtresi Modelleri

    Akvaryum filtresi modelleri, oldukça çeşitlilik gösteriyor. Akvaryum filtresi seçenekleri kendi içerisinde birbirinden ayrılıyor. İç ve dış olmak üzere iki farklı kategoride incelenebilen akvaryum filtreleri, balık bakımında oldukça büyük bir yere sahip. İç ve dış akvaryum filtreleri, hem özellik hem de tasarım açısından oldukça farklılık gösteriyor. Bu iki fitre modeline eklenen bir diğer ürün ise sump oluyor. İngilizce bir kelime olan sump, mağaranın çukur noktasında biriken su anlamını taşıyor. Filtrelerin kullanım şekilleri, modellerine bağlı olarak oldukça değişkenlik gösterebiliyor.

     

          İç Akvaryum Filtresi

    İç akvaryum filtresi, adını kullanım alanından alıyor. Akvaryumun iç kısmında yerleştirilen iç akvaryum filtreleri, farklı tasarımları ile dikkat çekiyor. İç akvaryum filtresi modelleri arasında, köşe filtreler olduğu gibi, silindir şeklinde filtreler de bulunuyor. İç akvaryum filtresi kullanımı oldukça yaygın olan bir ürün. İç akvaryum filtresi çeşitleri, 50 litreye kadar olan akvaryumlarda etkin bir performans sergileyebiliyor. Fakat daha büyük akvaryumlar için, tasarımı ve özellikleri sebebiyle yetersiz kalabiliyor. İç akvaryum filtreleri içerisinde süngerler yer alıyor. Bu süngerler sayesinde iç filtreler, hem biyolojik hem de mekanik filtreleme yapabiliyor. İç akvaryum filtreleri sayesinde, akvaryumdaki su kolaylıkla temizlenebiliyor. Böylelikle, akvaryum içerisinde yosun oluşumu engellenebiliyor. Aynı zamanda iç filtreler, yüksek oranda oksijen verimliliği de sağlıyor. Bölümlerine ayrılabilen iç akvaryum filtresinin temizliği de oldukça pratik bir şekilde yapılabiliyor. İç akvaryum filtresi tek sünger veya çift süngerli olabiliyor. Bazı iç akvaryum filtresi modelleri yatay formda, bazıları ise dikey formda bulunuyor. İç filtreler suyun temizliğini sağlarken aynı zamanda akvaryum içerisinde bir akıntı yaratıyor. O sebeple balıklara yem verilirken bu filtrelerin kapatılması öneriliyor. Çünkü balık yemleri akıntı sebebiyle su yüzeyinde sabit kalamıyor. Bu da balıkların beslenmesini zorlaştırıyor. Aynı zamanda bu şekilde filtre içerisine balık yemlerinin kaçma ihtimali de oluşuyor.

     

          Dış Akvaryum Filtresi

    Dış akvaryum filtresi, oldukça kolay bir çalışma prensibine sahip. Dış filtreler, akvaryumun dış tarafında yer alıyor. Dış akvaryum filtresi modelleri, tasarım ve özellik açısından farklılık gösterebiliyor. Dış akvaryum filtresi çeşitleri arasında, dolap içerisine gizlenebilen filtreler de yer alıyor. Akvaryumun tüm filtreleme işlerini dışarıdan yürüten, dış akvaryum filtresi genellikle büyük boyutlarda kullanıcılara sunuluyor. Dış akvaryum filtresinde giriş ve çıkış borusu bulunuyor. Bu borular yardımıyla su devir daim yapıyor. Böylelikle akvaryumun içerisi kolaylıkla temizlenebiliyor. Dış akvaryum filtresi düzenli bakım isteyen ürünler arasında yer alıyor. Boyutları büyük olan dış akvaryum filtresinin iç kısmında da katmanlar yer alıyor. Bu katmanlara tepsi adı da verilebiliyor. Katman sayısı modelden modele değişkenlik gösterebiliyor. Dış akvaryum filtresi içerisinde yer alan tepsilere farklı filtreleme malzemeleri yerleştirilerek, cihazın verimi ve gücü arttırılabiliyor.

          Sump

    Sump akvaryum filtresi, dış akvaryum filtresi ile benzer özellikler taşıyor. Sump akvaryum filtreleri genellikle akvaryumun alt kısmında yer alan dolaplara yerleştiriliyor. Bu hem daha nizami bir görüntü sağlıyor hem de sump filtrenin, kapladığı alanı minimuma indiriyor. Sump için, akvaryum altına gizlenmiş ikinci bir akvaryum denilebiliyor. Çünkü akvaryum gibi bir tasarıma sahip olan sump akvaryum filtresi içerisinde, dış filtreye benzer bölümler yer alıyor. Dış filtreden farklı olarak, sump içerisindeki düzenek, yatay değil dikey. O sebeple sump içerisinde yer alan bölümlere odacıklar demek daha doğru oluyor. Akvaryumdan alınan suyu, odacıklarından geçiren sump akvaryum filtresi, bu sistem ile suyun temizlenmesini sağlıyor.

     

    Akvaryum Filtre Temizliği

    Akvaryum filtre temizliği, oldukça önemli bir konu. Düzenli olarak yapılması gereken, akvaryum filtresi temizliği, modele göre değişkenlik gösterebiliyor. Çünkü, iç akvaryum filtresi sürekli suyun içerisinde yer alıyor. Dış akvaryum filtresi ile suyla temas etmiyor. Bu gibi farklılıklar, cihazların temizlik sürecini de farklılaştırıyor.  İç filtre içerisine balık yemleri veya benzeri ürünler takılabiliyor. İç filtrenin borularının tıkanması, doğru şekilde çalışmasına engel olacağı için, düzenli olarak bakıma alınması gerekiyor. İç filtrenin temizliği esnasında kimyasal ürün kullanımından kaçınılması gerekiyor. Çünkü kimyasal ürünlerden tam arındırılmamış filtre, akvaryum içerisinde balıkların  zarar görmesine sebebiyet verebiliyor. Bu sebeple yalnızca suyla temizlenebilen iç filtrenin içerisindeki parçalar da yumuşak fırçalar yardımıyla kirlerinden arındırılabiliyor. Dış filtre temizliğinin ise, akvaryum içerisindeki suyla yapılması avantaj sağlıyor. Dış filtre eğer musluk suyu ile temizlenirse, filtre içerisinde yer alan yararlı bakteriler ölebiliyor.

     

    Akvaryum Filtresi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

    Akvaryum filtresi alırken nelere dikkat etmeli sorusunun cevabı, akvaryum alışverişinde oldukça önem kazanıyor. Çünkü akvaryum filtresi alırken, ihtiyaçları ne denli karşılayacağından emin olunması gerekiyor. Akvaryumun boyutu, akvaryum içerisinde beslenen balıkların özellikleri gibi etkenler, filtre alışverişini doğrudan etkiliyor. Alınacak filtrenin türü, üründe aranacak özellikler için belirleyici rol oynuyor. Örneğin dış akvaryum filtresi alırken, ürünün ses miktarına, enerji tüketimine, dış filtre malzemelerine ve el pompasına dikkat etmek avantaj sağlıyor. El pompası, akvaryumun kurulumunun doğru ve kolay şekilde yapılmasına olanak tanıyor. Cihazın ses miktarının yüksek olması, akvaryum ile aynı ortamda bulunan kişilerin rahatsız olmasına sebebiyet verebiliyor. Sessiz bir filtre tercihi yapmak oldukça konfor sağlayabiliyor.

     

    Akvaryum Filtresi Fiyatları

    Akvaryum filtreleri fiyatları hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için, Pazarama.com rehberliğinden yararlanabilirsiniz. Akvaryum filtresi fiyatları, ürünün özelliklerine ve markalara bağlı farklılık gösterebiliyor. Ürünler arası karşılaştırma yapmak, ihtiyaçları tam olarak karşılayabilecek ürünün bulunmasını kolaylaştırıyor. Ürünleri özellikleri açısından karşılaştırabilirsiniz. Bu süreçte, ürün fiyatlarını inceleyerek, özelliklerin fiyata ne denli bir etkisi olduğunu değerlendirebilirsiniz. Akvaryum filtresi alışverişi sırasında, hangi ürünün sizin için ideal olduğuna karar verebilirsiniz. İç akvaryum filtresi fiyatları şeklinde arama yaparak, aradığınız sonuca daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz. Dış akvaryum filtresi fiyatları neler öğrenerek, alışverişinizi yönetebilirsiniz. Alışverişinizi ekonomik hale dönüştürmek için, indirimli akvaryum filtresi modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Kampanyaları akvaryum filtresi var mı öğrenebilir ve sunulan avantajlı fiyat seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Akvaryum filtresi alma düşüncesi içerisinde iseniz, öncelikle cihaz yorumlarını okuyabilirsiniz. Akvaryum filtresi yorumları ışığında, kullanıcıların cihazdan ne denli memnun olduğunu değerlendirebilirsiniz. Farklı kullanıcı deneyimlerini baz alarak, alışverişinizi planlayabilir ve sizin için ideal olacak ürüne ulaşabilirsiniz. Akvaryum filtresi özellik ve fiyat bilgisine ulaşmak için Pazarama.com’u tercih ederek, zamandan tasarruf edebilirsiniz.