Kategori Ağırlık Plakası
Varsayılan
    Toplam 20 / 96 ürün

    Ağırlık Plakası

    Uzun ve sağlıklı bir yaşamın sırrı, her ne kadar sağlıklı ve düzenli beslenmek, abur cubur ve fast food tarzı sağlıksız beslenme şekillerinden uzak durmak olsa da birçok insanın atladığı çok önemli bir konu daha bulunmaktadır. Spor! Her insanın düzenli şekilde spor yapması gerekmektedir. Spor; düzgün bir vücuda sahip olmanın yanı sıra, sağlıklı bir yaşam için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Ağırlık plakası çeşitleri ve özellikleri ile ağırlık plakası fiyatları hakkında bilgi almak için Pazarama.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Ağırlık Plakası Nedir?

    Sağlığına önem veren ve özellikle vücudunu geliştirmek isteyen kişilerin spor esnasında kullandığı aletlerden bir tanesi de ağırlık plakalarıdır. Vücut yapmak ve kaslarınızı güçlendirmek istiyorsanız ağırlık plakalarından da yardım alabilirsiniz. Ağırlık plakaları genellikle spor salonlarında karşımıza çıksa da isteyenlerin evlerinde de kullanmak için tercih edebileceği bir spor aletidir. Ağırlık plakası kullanacaksanız dikkat etmeniz gerekenlerden biri, yardım alacağınız aletin üretimindeki ürünlerin kalitesi olmalıdır. Üretiminde doğru malzemeler kullanılmayan ürünlerin yıpranması kısa vadede olacağından, fark edilmediği takdirde yaralanmalara ya da daha da kötüsü sakatlanmalara neden olabilmektedir. Ağırlık plakasını vücudu geliştirmek için kullanmayı planlıyorsanız, vücudun hangi bölgesini geliştirmek istediğinize karar vermeli ve ağırlık plaka tercihinizi buna göre belirlemelisiniz. Aksi durumlarda istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz. Eğer bir spor salonunda çalışacaksanız, salondaki spor hocalarından yardım isteyebilirsiniz. Evde spor yapmaktan yanaysanız da araştırmalarınızı tam olarak yapmalı ve bilinçli bir şekilde spor yapmaya başlamalısınız. Sporun hayatımızdaki öneminin ne kadar büyük olduğunu belirtmiştik ancak bilinçsiz bir şekilde spor yapmaya çalışmak tam tersi etkilere sebebiyet verebilir. Nefesinizi kontrol etmeyi, hangi ağırlık ile başlamanız gerektiğini, ne kadar süre ile çalışmaya devam etmeniz gerektiğini ve en önemlisi de spor yaparken nasıl beslenmeniz gerektiğini bilmeli ve ona göre hareket etmelisiniz. İstediğiniz sonuçları elde edebilmek için sadece doğru spor yapmayı değil doğru beslenme şeklini de bilmelisiniz. Spor ve beslenme şekli birbirini destelemektedir. Böylece istenilen sonucu hem doğru bir şekilde, hem de çok daha kısa bir süre içerisinde elde edebilirsiniz.

    Ağırlık plakaları ile spor yapacaksanız ağır barı kullanmanız tavsiye edilmektedir. Bazı egzersizler bar kullanılmadan da yapılabilmektedir ancak bu çok tavsiye edilen bir durum değildir. Farklı malzemelerden üretimi gerçekleştirilen ağırlık plakalarını; standart plaka ve olimpik plaka olmak üzere iki grupta toplamak mümkündür. Aynı zamanda ağırlık plakalarında kullanılan diskler değişik ağırlıklara sahiptir. 1,25 kilogramdan başlayan disk ağırlıkları 45 kilograma kadar çıkabilmektedir. Kullanacağınız ağırlık barının sağ tarafına ve sol tarafına dilediğiniz kadar disk yerleştirmeniz mümkündür. Çalışmak istediğiniz ağırlığı belirledikten sonra barın her iki tarafına da eşit ağırlıkta diskler yerleştirmeniz gerekmektedir. Vücudu geliştirmek için spor yapacaksanız ve bu konuda tecrübeniz yok ise ilk etapta; değişik ağırlığa sahip diskleri içinde bulunduran ağırlık plaka setlerini kullanmanız doğru bir tercih olabilir. Ağırlık plakalarını vücudunuzun geliştirmek istediğiniz bölgesine göre ya da hangi antrenman düzeyinde olduğunuza göre belirlemeniz en verimli sonucu almanıza yardımcı olacaktır. Daha önce ağırlık kaldırmadıysanız, mutlaka spor hocalarından destek almalı ve onlarla birlikte ağırlık kaldırma çalışmaları yapmaya başlamalısınız. Aksi durumlarda sağlıkla ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Her antrenman seviyesine uygun ağırlık plakası bulunmaktadır. Sizde ihtiyacınıza uygun olanı ağırlığı seçmelisiniz.

    Ağırlık Plakası Çeşitleri Nelerdir?

    Ağırlık çalışan kişilerin sıklıkla kullandığı döküm ağırlık plakaları dairesel bir görünüme sahiptir. Sahip olduğu geometrik şekil sayesinde; kol ve bacak kaslarınızı çalıştırırken, kolay kullanım imkânı sağlayan bu plakalar; spor esnasında da ellerinizi sıyrılma ya da çizik oluşumuna karşı güvende tutmaktadır. Döküm ağırlık plakalarının, standart ya da 2,5 cm çapa sahip olan barlarla ahenkli bir çalışma imkânı sunacağını söylemek mümkündür. Halter ve vücut geliştirme denildiğinde ilk akla gelenlerden biri olan ağırlık plakalarına; bu sporların yapıldığı salonların yanı sıra fitness salonlarında da rastlamak mümkündür. Spor salonları dışında, evinizde de kullanmanız mümkündür. Ağırlık plakaları ile omuz ve sırt kaslarınızı da çalıştırabilir, güçlenmelerine yardımcı olabilirsiniz.

    İleri seviyede spor yapanların tercih ettiği kauçuk kaplı ağırlık plakalarında da farklı ağırlıklar ile çalışılması mümkündür. 2,5 kilogramdan başlayan kauçuk plakalar 20 kilogram ağırlığa kadar çıkabilmektedir. Kauçuk kaplı ağırlık plakalarının ölçüleri ise sahip olduğu ağırlığa göre farklılık göstermektedir. 

    Ağırlık plakalarının bir başka çeşidi olan krom olanlarıdır. Genellikle set olarak tercih edilmektedir. Krom kaplamaya sahip olan bu setin içeriği; dörder adet 2,5 kilogram, 1,25 kilogram ve 0,5 kilogram ağırlığın yanında 2 adet barı kapsamaktadır.

    Döküm ağırlık plakalarında olduğu gibi kolay kullanım imkânı sunan ve dairesel bir şekli olan bir başka ağırlık plaka çeşidi de demir olanlarıdır. Siyah rengin hâkim olduğu bu model de standart barlar ile ahenkli bir şekilde çalışma fırsatı sunmaktadır. Uzun yıllar keyifle spor yapmanıza olanak sağlayan bir yapıya sahiptir.

    Yine değişik ağırlıklar ile çalışma imkânı sunan ve oldukça esnek bir yapıya sahip olması ile dikkat çeken poliüretan ağırlık plakalarını da tercih edebilirsiniz. Birçok farklı türü olan poliüretanlar; ağırlık plakalarında yıpranma ya çizilme gibi sorunlara neden olmayacak malzemeler kullanılarak üretilmiştir.

    Plastik ağırlık plakaları avantajlı fiyatları ile dikkat çeken bir başka plaka çeşididir.

    Ağırlık Plakaları İle Nasıl Çalışılmalıdır?

    Her spor dalında olduğu gibi ağırlık plakaları ile spor yapmanın da farklı çalışma tarzları bulunmaktadır. Özellikle ağırlık çalışmak, bu konuda acemi olanlar için dikkat edilmesi gereken bir spordur. Bu nedenle ilk etapta vücudunuzu zorlamayacak ve yaralanmanıza sebep olmayacak ağırlıkları kullanmalısınız. Kaslarınızın ve vücudunuzun hazır olduğundan eminseniz ağırlıkları kademeli olarak arttırarak yolunuza devam etmelisiniz. Yeni başlayacağınız zaman spor hocasının yönlendirmelerini dikkate almalı ve çalışma programınızı birlikte belirlemelisiniz. Ağırlık plakalarını sırtınızın üstüne yatarak kaldıracaksanız, ağırlığı kaldırmanıza yardımcı olacak kol ve omuz kaslarınızın çalıştığını fark edebilirsiniz. Bu kasların dışında göğüs kaslarınızda çalışacak ve zamanla vücudunuz gelişme göstermeye başlayacaktır.

    Eğer halter sporu ile ilgileniyorsanız ağırlık çalışmalarını ayakta yapmalısınız. Ayakta kullanılan ağırlık plakaları sayesinde, ağırlığı kaldırmak için tüm vücut kaslarınızın çalıştırmanız gerekecektir. Özellikle kollarınızda ve sırtınızda yer alan kasların güçlenmesini istiyorsanız; ağırlık plakalarını bar olmadan kullanabilirsiniz. Profesyonel bir sporcuysanız ya da ileri seviyelere ulaştıysanız yüksek ağırlıklar kullanmanız gerekecektir. Bu durumda antrenörlerinizden destek almalı ve çalışmalarınız esnasında yanınızda bulunmasını istemelisiniz, aynı şekilde barları kaldıracağınız zamanlarda da yalnız olmamanız olası kazaları engelleyecektir. Bar kullanacaksanız sağ tarafında ve sol tarafında bulunan ağırlıkların eşit olduğundan emin olmalısınız. Seviyenize göre ağırlık kullanmak da doğru spor yapabilmeniz için önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur.

    Ağırlık Plakası Fiyatları Nelerdir?

    Ağırlık plakalarının fiyatlarını belirleyen en önemli unsurlar; sahip olduğu ağırlık, üretiminde tercih edilen materyaller ve ölçüsüdür. Üretim aşamasında; kauçuk, demir ya da plastik gibi farklı birçok ürün kullanılabilmektedir. Bu durum her bütçeye uygun olabilecek seçenek imkânı oluşturmaktadır. Pazarama.com adresinde ağırlık plakası barlarını ve setlerini inceleyerek, ihtiyacınıza uygun olanını güvenle temin edebilirsiniz.