Ses Yalıtımı
Ses yalıtımı, özellikle kentleşmenin çok olduğu yerlerde ses izolasyonu ihtiyaçlarını karşılamak için sıklıkla tercih ediliyor. Ses yalıtımının oldukça çeşitli kullanım alanları bulunuyor. Oldukça fazla ses yalıtımında kullanılan malzeme bulunuyor. Bu malzemelerin çeşitlilik göstermesi sayesinde, ses yalıtımının yapılabildiği alanlar da genişliyor. Ses izolasyonu, gürültünün geldiği noktaya uygulanıyor. Yapılan bu işlem sayesinde sesin kaynağına müdahale edilebiliyor. Böylelikle iyi bir ses yalıtımı ortaya çıkarılabiliyor. Ses yalıtımı, inşaat alanlarında kullanılabildiği gibi, ev için veya evde yer alan bir oda için kullanılabiliyor. Ses yalıtımına en çok ihtiyaç duyulan alanlardan birini, temiz sese duyulan ihtiyaçtan dolayı, müzik stüdyoları oluşturuyor. Ses sorunlarının çözümünde önemli bir rol oynayan ses yalıtım malzemeleri, farklı sebeplerden doğan ihtiyaçları kolaylıkla karşılayabiliyor. Yalıtım malzemeleri arasında yer alan ses yalıtım malzemeleri hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. Böylelikle ses yalıtımı nasıl yapılır gibi merak ettiğiniz soruların yanıtına da kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Ses Yalıtımı Çeşitleri
Ses yalıtımı çeşitleri, geniş bir ürün yelpazesi içerisinde sunuluyor. Çünkü ses yalıtımına ihtiyaç duyulan yerler ve mekanlar birbirinden oldukça farklılık gösteriyor. Örneğin inşaat alanında yapılacak ses yalıtımı ve konutlarda yapılacak ses yalıtımı arasında oldukça fark olduğu görülüyor. Bu farklılıklar, ses izolasyonu sırasında kullanılacak malzemelerin de değişkenlik göstermesine neden oluyor. Ses yalıtımı yapmak için epey farklı malzemelerden yararlanılabiliyor. Hastane gibi alanlarda, jeneratör tarzı güç kaynakları oldukça gürültü çıkartabiliyor. Ses yalıtımı ile çıkan ses minimum düzeye kadar ingirgenebiliyor. Aynı durum evdeki bir oda veya okullarda bir sınıf için de gerekli olabiliyor. Ses yalıtım malzemeleri, farklı ihtiyaçların ideal şekilde karşılanabilmesi için özel olarak tasarlanıyor. Böylelikle istenilen alanlarda ses izolasyonu kolaylıkla yapılabiliyor.
● Akustik Süngerler
Akustik süngerler, ses yalıtımında en çok kullanılan malzemeler arasında yer alıyor. Açık gözenekli yapıları ile dikkat çeken akustik süngerlerin üzerinde farklı şekiller görülebiliyor. Akustik süngerler, ses yutucu özellikleri ile ön plana çıkıyor. İstenilen kalınlık ve renkte akustik sünger bulmak mümkün oluyor. Aynı zamanda akustük süngerler farklı geometrik şekiller ile kullanıcı beğenisine sunuluyor. Sesin dengeli bir biçimde yayılmasını sağlayan akustik süngerler aynı zamanda sesi yutuyor. Akustik süngerlerde sağlanan çeşitlilik, ürünlerin hammaddesinden de kaynaklanabiliyor. Akustik süngerler farklı materyaller ile birleştirilerek, çeşitli özellikler kazanıyor. Taşınması ve şekil verilmesi oldukça kolay olan akustik süngerlerin oldukça yaygın bir kullanım alanı bulunuyor.
● Ahşap Akustik Paneller
Ahşap akustik paneller, yansıtıcı, yutucu ve hem yansıtıcı hem de tutucu olarak kendi içerisinde üçe ayrılıyor.
Yutucu ahşap paneller, ince şeritler halinde kesilen ahşap parçaları kullanılarak üretiliyor. Bu parçaların birleştirilmesinde bağlayıcı yapıştırıcılar kullanılıyor. Bu işlem sonrasında yutucu ahşap akustik paneller nemden arındırılıyor. Ürünlerin güvenli kullanımı için son olarak yangına karşı dayanıklılıkları arttırılıyor. Doğal ürünler kullanılarak üretilen yutucu ahşap panel çeşitlerinde kumaşla kaplanan modellere de rastlanabiliyor.
Sesi yansıtmak için kullanılan ahşap panellere, difüzörler de deniliyor. Sesin dengeli biçimde iç mekana yayılmasını sağlayan yansıtıcı ahşap panellerin geniş bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Bu panellerde ön planda olan yutuculuk değil yansıtıcılık oluyor. Yansıtıcı panellerin en çok tercih edildiği alanı müzik stüdyoları oluşturuyor. Böylelikle alınan kayıtlarda daha kaliteli sesler elde edilebiliyor.
Bu tarz ahşap akustik panellere, delikli akustik ahşap paneller de deniliyor. Ahşap panelin özel şekli sayesinde, panel hem yutma hem de yansıtma işlemini kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Ahşap panel üzerindeki deliklerin sayısı ve boyutu ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak özel olarak tasarlanıyor. Uzun ömürlü bir kullanım sunan delikli ahşap akustik paneller, dekorasyon yönünden de avantaj sağlıyor.
● Ses Bariyerleri
Ses bariyeri üretiminde hammadde olarak Epdm tercih ediliyor. Gürültü bariyeri şeklinde de bilinen ses bariyerleri, epey yüksek seviyede ses kesici özelliği taşıyor. Farklı kalınlıklarda sunulan ses bariyerleri, diğer ses yalıtım malzemelerine oranla oldukça ağır. Yurt dışında özellikle inşaat sektöründe kullanılan ağır ses bariyerleri, duvar ses izolasyonunda da kullanılıyor.
● Ses Yalıtım Şilteleri
Ses yalıtım şilteleri, kendi içerisinde oldukça fazla çeşit barındırıyor. Titreşim ve darbe emici özelliği ile ön plana çıkan ses yalıtım şilteleri, genellikle mekanların zeminlerinde kullanılıyor. Yürüme, topuk ve darbe seslerinin alt kata inmesini engelleyen ses yalıtım şilteleri, kullanım alanı açısından farklılık gösteriyor. Katlar arası ses geçişini engelleyen ses yalıtım şilteleri, şap altı ve parke altı gibi yerlerde kullanılıyor. Kauçuk şilteler, geri dönüşümlü kauçuklardan elde ediliyor. Farklı sertlik ve kalınlıklarda kullanıcılara sunulan kauçuk şilteler, ihtiyaçların ideal şekilde karşılanmasını sağlıyor. Mantar şilte ise, mantar meşesinin kabuğundan üretiliyor. Ses yalıtımında önemli bir materyal olan mantar şilte aynı zamanda ısı yalıtımı için de kullanılabiliyor.
● Araba Ses Yalıtım Malzemeleri
Araba ses yalıtım malzemeleri, yalıtım yapılacak yere göre değişkenlik gösteriyor. Arabaların içerisinde boş kanallar yer alıyor. Bu boş kanallar, arabanın ses geçirmesinin ana nedenlerini oluşturuyor. Boşluklar nedeniyle, içeriye geçen ses dalgaları eko oluşmasına bu da seslerin daha fazla gürültü ortaya çıkarmasına neden oluyor. Araçlara yapılacak ses yalıtımında, silikon, keçe, yapışkanlı kauçuk, kauçuk sünger gibi pek çok farklı ürün kullanılıyor. Kullanılacak malzeme seçiminde aracın ihtiyaç duyduğu ses yalıtımı ve yalıtım derecesi belirleyici rol oynuyor.
Ses Yalıtımı Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?
Ses yalıtımı yaparken, dikkat edilmesi gereken pek çok farklı unsur bulunuyor. Öncelikli olarak ses yalıtımının nereye ve ne amaçla yapılacağına karar vermek gerekiyor. Çünkü bu soruların cevapları, yalıtımda kullanılacak malzemelerin ve yalıtım şeklini doğrudan etkiliyor. Örneğin duvar ses yalıtımı, iç duvar yalıtımı ve dış duvar yalıtımı olmak üzere kendi içerisinde ikiye ayrılıyor. Kullanılacak malzemenin doğru şekilde belirlenmesi için, ses yalıtımının yapılacağı ortamın neresi olduğu büyük önem taşıyor. Ses yalıtımı yapılacak mekan değişebildiği gibi, mekan içerisinde ses yalıtımı yapılacak yüzey de değişkenlik gösterebiliyor. Ses yalıtımı yapılacak alan belirlendikten sonra, yalıtımın duvara mı zemine mi yoksa tavana mı yapılacağına karar vermek gerekiyor. Ses yalıtım ürünleri içerisinde sunulan çeşitlilik, ihtiyaçları doğru şekilde karşılayacak ürünün bulunmasını da kolaylaştırıyor. Ses yalıtımı yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsuru ise malzeme seçimi oluşturuyor. Ses yalıtımında kullanılan malzemeler farklı alanlarda etkin performans sergilemek için üretiliyor. Bu nedenle istenilen yatılıma ideal şekilde uyum gösterecek ürünün tercih edilmesi önem arz ediyor.
Ses Yalıtımı Fiyatları
Ses yalıtımı fiyatları hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için site üzerinden pratik bir araştırma yürütebilirsiniz. Tek site aracılığı ile Ses yalıtımı özellik ve fiyat bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yapacağınız fiyat araştırmasınada ürün özelliklerini okuyarak, ürünler arası fiyat farklılıklarına neden olan unsurları yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Ses yalıtım malzemeleri fiyat seçeneklerini inceleyerek, bütçenize uygunluk gösteren ürüne daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz. Ses bariyeri fiyat şeklinde aramalar sayesinde daha spesifik sonuçlar elde edebilirsiniz. Alışverişinizi tasarruflu hale dönüştürmek için ürün tercihinizi indirimli ses yalıtım malzemeleri arasından yapabilirsiniz. Pazarama.com ile hem konforlu hem de avantajlı bir alışveriş gerçekleştirebilirsiniz.