Kategori Şerit Testere
Varsayılan
    Toplam 20 / 35 ürün

    Şerit Testere Çeşitleri ve Fiyatları

    Gelişen teknoloji ile birlikte artık inşaat ve diğer üretim alanlarında çalışan personelin çok daha rahat çalışmasını sağlayacak çeşitli aletler ve gelişmeler üretilmeye devam ediyor. Gelişen bu teknoloji ile birlikte geçmiş yıllarda üretimi dezavantajlı olan ya da çok daha zor şartlar altında üretilebilen bazı parçaların da çok daha rahat ve seri üretime yatkın şekilde üretilmesi sağlanıyor. Şerit testere sistemleri de bundan yıllar önce kullanılan testere sistemlerinin otomatik ya da yarı otomatik şekilde çalışmasını sağlayan ve bu sayede insan gücüne olan ihtiyacı azaltan aletlerdir. Şerit testere makinesi kalın ahşap, tahta, kalas gibi parçaların kalınlık ve genişliklerinin pürüzlü kısımlarının ya da kaba bölümlerinin kesilmesi ve bu parçalara daha düzgün bir şekil verilmesi için kullanılan makinelerdir. Şerit testere çeşitleri farklı birçok üretim sektöründe kullanılırken bu testlere türünün en çok kullanıldığı alan tomruk fabrikaları ya da marangoz atölyeleri gibi alanlardır. Tonluk fabrikalarında kullanılan şerit testereler genellikle tomruklardan kalas üretmek için, marangoz atölyelerinde ya da mobilya sektöründe kullanılan şerit testereler ise genellikle bu fabrikalardan alınan kalaslara daha ince ve detaylı şekiller vermek için kullanılmaktadır. Pazarama.com'da yer alan şerit testere çeşitleri sayesinde sizde kendi firmanızda rahatlıkla kullanabileceğiniz şerit testerelere, çok daha uygun fiyatlar ve çeşitli ödeme kolaylıkları ile ulaşabilir, ihtiyaçlarınızı anında karşılayabilirsiniz. Şerit testere çeşitlerinin yanı sıra bu testerelerde kullanılan parçaları da, parti firmalar tarafından üretilen diğer parçalar ile kıyaslanabilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun yanıtı veren şerit testere makineleri ya da parçalarına ulaşabilirsiniz. 

    Şerit Testere Çeşitleri

    Şerit testere çeşitleri genellikle farklı kalite standartları ve kullanım alanları için özel olarak tasarlanan makinelerdir. Her bir şeritten ister ek tezgahının kendi kapasitesine uygun şekilde tasarlanan kasnaklara bununla birlikte makinenin ihtiyacı olan gücü sağlayabilecek elektrik motoruna ve kullanım konforunu artıracak yan ekipmanlara ihtiyacı vardır. Şerit testere çeşitleri içerisinde kullanılan diğer aletlerin de makinenin kapasitesine uygun şekilde tasarlanması gereklidir. Her bir şerit testere makinesinin farklı taşıma kapasiteleri ve çalışma gücü bulunduğu gibi bu şerit testereler de kullanılacak kesici uç takımının da şerit testerenin kesme kapasitesine ve gücüne uygun olması gereklidir. Bu nedenle şerit testere alırken mümkün olduğu kadar farklı boyutlarda ve açılarda kesim yapabilecek kesici uç takımlarının da alınması gereklidir. Şerit testere makinelerinde kullanılan kesici uçlar genellikle paslanmaz çelik malzeme kullanılarak üretilmektedir. Bu kesici uçlar standart testereleri kıyasla çok daha yüksek dayanım sunarken, testerenin kesici ucunun dayanımını arttırmak için ise karbürlü uçlar kullanılmaktadır.

    Şerit testere çeşitleri kendi üretim kapasitesine ve çalışma gücüne göre farklı tasarımlara sahip olsa da genel olarak bu makineler üç ana değişken üzerinden yapılan hesaplamalar ile tasarlanmaktadır. Bu değişkenler genel olarak bakıldığında testere genişliği, kesici uç bölümünün inç başına düşen diş sayısı ve set yapısı olarak ifade edilebilir. Testere genişliği, şerit testere çeşitlerinin diş ucundan sırt kısmına kadar uzanan mesafeyi ifade etmek için kullanılmaktadır. Bu genişlik değeri üretilen şerit testere kullanılarak işlem yapılabilecek küçük ya da toplulukların maksimum genişliğini ifade etmek için kullanılmaktadır. İnç başına diş sayısı ifadesi ise genellikle şerit testerenin kesici uç bölümünde bulunan toplam diş sayısını ifade etmek için kullanılır. TPI olarak da ifade edilen inç başına diş sayısı, şerit testlerinin çalışma verimini ve kesme kapasitesini ifade etmek için önemli bir kriterdir.

    Kullanım alanına uygun şerit testere çeşidi seçiminin yapılmaması Birgül şerit testlerinin kesici ucunda çeşitli kırılma ve çatlamalara neden olabilecek hataları da beraberinde getirmektedir. Şerit testereler de görülen en büyük sıkıntılardan bir tanesi olan testlere kırılması genellikle çok dar ya da çok büyük alanların tek seferde kesilmesi sırasında görülmektedir. Bu neden ne şerit testerenin yatay düzlemde kesebileceği malzeme miktarı ve aynı zamanda malzemenin kalınlık bilgileri şerit testere ucunun sertlik değeri ve diş sayısına göre ayarlanmalı ve buna göre bir çalışma ortamı yaratılmalıdır.

    Şerit testere çeşitlerinin çalışma verimliliği temel olarak bakıldığında inç başına düşen diş sayısı yani TPI ifadesi ile direkt olarak etkilidir. Her ne kadar inç başına düşen diş sayısı şerit testere makinesinin çalışma performansını belirliyor olsa da diş sayısı direkt olarak testere ile kesilecek malzemenin özelliklerine göre belirlenmelidir. Örnek verilecek olursa ahşap malzemeler yerine boru, saç, profil gibi daha ince et kalınlığına sahip metal malzemelerin şerit testerelerle kesilmesi sırasında daha ince diş adımlı kesici uçlu testereler tercih edilmelidir. Kalın diş adımlı testerelerin bu işler için tercih edilmesi, dişlerin çok çabuk aşınmasına ya da çok çabuk kırılmasına neden olabileceği için bu gibi işlemlerde genellikle ince diş adımlı şerit testere uçları kullanılmaktadır. İnci diş adımlı testere uçlarında inç başına düşen diş sayısı daha fazladır. Daha büyük et kalınlığına sahip malzemelerin şerit testereler kullanılarak kesilmesi sırasında ise kaba diş adımlı testere uçları daha kullanışlıdır. Büyük kesitli malzemelerde inç başına düşen diş sayısının daha az olması, bu testerelerin kesme kapasitesinin artmasını sağlamaktadır. Şerit testere makinelerinde doğru diş oranına sahip testere uçlarının tercih edilmesi, makinenin talaş biriktirme kabiliyetini ve kesim sonrası yüze kalitesini de direkt olarak etkilediği için dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan bir tanesidir.

    Şerit Testere Fiyatları

    Şerit testere fiyatları genellikle bu aletlerin çalışma gücüne ve büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Daha yüksek çalışma kapasitelerine sahip olan ve daha kalın malzemelerin kesilmesini mümkün hale getiren geniş şerit testere modelleri genellikle diğer türlere kıyasla daha yüksek fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Ancak bu ürünler yüksek fiyatlarını kıyasla çok daha yüksek çalışma performansına sahip olduğu için birçok üretim firmasında mümkün olduğu kadar yüksek çalışma gücüne ve kapasiteye sahip şerit testereler tercih edilmektedir. Şerit testereler de genellikle çalışma güçleri 300 ile 350 Watt gibi kısmen düşük değerler den 800 ile 1000 Watt'a kadar artan güçlere kadar değişiklik göstermektedir. Şerit testere makinesinin çalışma gücü ve buna bağlı olarak çalışma kapasitesi ne kadar artış gösterirse bu makinelerin kesim hızları ve verimliliği de artmaktadır. Bu nedenle daha yüksek hızlarda ve daha verimli şekilde üretim yapmak için genellikle daha yüksek çalışma gücüne sahip şerit testere çeşitleri tercih edilmektedir. Şerit testere fiyatları incelenirken direkt olarak şerit testere makinesinin fiyatının yanı sıra şerit testere bıçağı fiyat nerede göz önüne alınmalıdır. Şerit testere makinesinde çalışma sırasında oluşabilecek herhangi bir sorunun ardından şerit testere bıçağını değişmesi gerekecektir. Bu nedenle kullandığınız makineye uygun şerit testere bıçağı fiyatlarını da gözden geçirmeli ve ilerleyen dönemlerde yaşayabileceğiniz sorunlara karşı ne kadar masraf oluşabileceğini de hesaplamanız gereklidir. Pazarama.com güvencesi ile sizde ihtiyacınız olan tüm şerit testere makineleri ve o makinelerinin yedek parçalarına çok daha uygun fiyatlar ve çeşitli ödeme avantajları sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda pazarlama.com tarafından yılın belirli dönemlerinde yapılan kampanya ve çeşitli indirim avantajları sayesinde ihtiyacınız olan şerit testere çeşitlerini çok daha indirimli fiyatlar alabilirsiniz.