Kategori Santrifüj Cihazı
Varsayılan
    Toplam 19 / 19 ürün
    Tüm Ürünler listelendi

    Santrifüj Cihazı

    Hastane, laboratuvar vb. sağlık kuruluşlarında sıklıkla kullanılan ve ihtiyaç duyulan cihazlardan biridir. Santrifüj cihazları; karışık halde bulunan sıvıların ayrıştırılması için kullanılmaktadır. Aynı zamanda kanda veya farklı vücut sıvılarında bulunan maddelerin saptanmasına yardımcı olurken, tespit edilen maddelerin ayrı ayrı ölçülmesine de olanak tanımaktadır. Medikal ürünlerin üretimini gerçekleştiren firmaların büyük bir özen gösterdiği santrifüj cihazları; sağlık kuruluşlarında yapılan testlerin ve sayımların hepsinde kullanılmaktadır. Ayrıca bilimsel araştırmalara da fayda sağlayan cihazlardan biridir. Değişik türleri bulunan santrifüj cihazları laboratuvarlarda yapılan çalışmaları değerli kılmaktadır. Pek çok alanda kullanım imkanı bulunan santrifüj cihazı çeşitlerine Pazarama.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    Santrifüj Cihazı Çeşitleri Nelerdir?

    Kan santrifüj cihazı; santrifüj cihazı modellerinin büyük bir kısmı, kan değerlerini tetkik edebilmek ve kandaki bileşenleri değerlendirerek ölçebilmek amacı ile dizayn edilmektedir. Kan santrifüj cihazı; özellikle gebelik ve hastalık gibi olayların tespit edilmesi için kullanılmaktadır. 6.lı ve 12.li seçenekleri bulunan bu cihazlar tüm gereksinimlere cevap verebilmektedir. Orta ölçekli hastanelerde ve standart sağlık kurumlarında sıklıkla tercih edilen 6.lı santrifüj cihazı seçeneği ile eş zamanlı olarak birden fazla işlemi yapabilirsiniz. 12.li santrifüj cihazının ise büyük kapasiteli hastaneler ile yoğun laboratuvarlarda çokça kullanıldığını söylemek mümkündür. Kan santrifüj cihazlarından sadece hastalığın tespit edilmesinde değil takip sürecinde de faydalanılmaktadır. Aynı şekilde sadece gebeliğin tespitinde ve gebelik boyunca değil devamında yeni doğum durumlarının kontrolünde de kullanılmaktadır.

    Hematokrit santrifüj cihazı; yine kan değerlerinin tespit edilerek değerlendirilmesi için yardım alınan cihazlardan biridir. Klasik cihazlara oranla daha yüksek performans göstermektedir. Hematokrit santrifüj cihazları detaylı tetkik cihazı olarak bilinmektedir. Bu sebeple, önemli hastalıkların ilerleyişini takip etmek için kullanılmaktadır bu durum cihazın hayati derecede önem taşınmasına neden olmaktadır. Detaylı tetkik özelliği nedeni ile kan değerlerinde yaşanan en ufak düşüşlerin ya da yükselmelerin bile kolay bir şekilde saptanmasına yardımcı olmaktadır. Hematokrit santrifüj cihazlarının en yüksek çaptaki ölçümleri bile çok kısa bir sürede gerçekleştirmesi, 12000/dk devir hızına ulaşabilmelerinden kaynaklanmaktadır. Bu muhteşem özelliği sayesinde acil müdahale gerektiren sağlık sorunlarında hem doktorların hem de hastaların çokça zaman kazanmasını sağlamaktadır.

    PRP özellikli santrifüj cihazları; tedavi sürecini hızlandırarak hastaya zaman kazandırmak amacını giden cihazlardır. Kan ayrıştırma işlemini arka arkaya iki kez yapabilmekte bu sayede de zengin plazma tedavisinin kısa süre içerisinde yapılabilmesine imkân tanımaktadır. PRP özelliği bulunan aygıtlar genellikle yoğun hastaneler tarafından kullanılmaktadır. Kan değeri ölçümü yapılmasını sağlayan bu cihazlar ayrıca idrar ve gaita analizi yapabilmek için de tercih edilmektedir. Tüm bunların yanında sıvıları ayrıştırabilme özelliği de bulunan PRP özellikli santrifüj cihazları laboratuvarların bütün ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilmektedir.

    PRP Nedir?

    PRP; kişinin kendi kanının uygun santrifüj cihazında işleme alınmasından ve incelenmesinden sonra hastalıklı dokuya tekrar enjekte edilmesi ile gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. PRP yöntemi bütün santrifüj cihazlarının yardımı ile yapılabilmektedir. Trombosit açısından zengin kanın hastaya enjekte edilmeden önce iki değişik işlemden geçmesi gerekmektedir, bu nedenle PRP özelliğine sahip ayrı aygıtlar da dizayn edilmektedir. 

    Trombosit; diğer adı kan pulcuklarıdır. Kan hücrelerimizin en küçüğü olmasına karşın vücudumuzdaki görevi oldukça önemlidir. Trombositlerin ana görevi vücuttaki kanamanın durdurulmasıdır. Kanda bulunan trombosit sayısının eksik veya fazla olması değişik hastalıklara yol açabilmektedir.

    Santrifüj Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Almayı düşündüğünüz santrifüj cihazını temin etmeden önce bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacak özelliklere sahip olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

    Birden fazla sayıda hastanın işlemlerini aynı anda yapabilmek için daha geniş kapasitesi bulunan cihazları tercih etmelisiniz.

    Laboratuvar ortamının hijyenini muhafaza edebilmek için; kan, idrar ve gaita gibi değişik türlerdeki numuneleri incelemek için farklı cihazlar temin edebilirsiniz.

    Santrifüj cihazı satın alırken; ürün ile birlikte yedek parçalarından da sipariş vermeniz, oluşabilecek bozulma durumlarında hemen müdahale de bulunmanıza imkân tanıyacaktır.

    Gerekli ayarlamaları kısa sürede ve doğru şekilde uygulayabilmek için tercihinizi dijital paneli bulunan modeller arasından yapabilirsiniz.

    Santrifüj Cihazını Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

    Santrifüj cihazlarının kurulumunu ve temizliğini kullanma kılavuzunda yer alan talimatları takip ederek, eksiksiz şekilde uygulamalısınız.

    Kullanacağınız cihazdan yüksek verim alabilmek için; ürünle uyumlu olmasına dikkat ederek cam baget ve deney tüpü modellerinden de temin edebilirsiniz.

    Meydana gelebilecek bozulmaların ve problemlerin önüne geçebilmek için; santrifüj cihazını darbe ve düşmelerden korumalısınız. Cihazın sıvı ile temas etmemesi gerektiğini de göz önünde bulundurmalısınız.

    Santrifüj cihazını kullanacağınız alanda elektrik sistemi ile ilgili dalgalanma sorunu yaşıyorsanız bu durumun cihaza da zarar verebileceğini dikkate alarak, gerekiyorsa regülatör kullanmaya özen göstermelisiniz.

    Santrifüj Tüpü Nedir?

    Cam ya da plastikten üretilen tüpler, konik veya silindirik şekillere sahiptir. Basınca karşı sağlam bir yapısı olan santrifüj tüplerine, santrifüje edilecek materyaller konulmaktadır. Santrifüj tüpünün seçimi, çalışılacak ürün ve ürünün miktarı göz önüne alınarak yapılmalıdır.

    Santrifüjleme Nedir? Nasıl Yapılır?

    Önce ayrıştırılması gereken madde; santrifüj cihazına uygun özellikteki özel santrifüj tüplerine konulmalıdır. Sonra tüpler cihaza yerleştirilmelidir. Tüpleri yerleştirirken, simetrik şekilde dizilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Bunun nedeni; merkezcil kuvvetin doğru ve sağlıklı şekilde sağlanmasının amaçlanmış olmasıdır. Yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra santrifüj cihazı istenilen hıza göre ayarlanarak işleme başlanır. 

    Santrifüj Çeşitleri Nelerdir?

    Santrifüj türleri; rotor tasarımına ve kullanım amacına göre ayrılmaktadır.

    Rotor tasarımına göre santrifüj tipleri aşağıdaki gibidir.

    Sabit açılı santrifüjler; numune kaplarını merkezi eksene göre sabit bit açı ile tutmak üzere dizayn edilen cihazlardır.

    Açılır santrifüjler; sabit açılı santrifüjlerden farklı olarak, numune kaplarının merkezi rotora bağlanmasını sağlayan bir menteşe bulundurmaktadır. Böylece; santrifüj çevrilirken bütün örneklerin dışarıya doğru sallanması sağlanır.

    Sürekli borulu santrifüjler; yüksek hacimli uygulamalar için tercih edilmektedir. Ayrı numune kaplarına sahip cihazlar değildir.

    Santrifüj Teknikleri Nelerdir?

    Santrifüj tekniği amacına göre; preperatif santrifüj ve analitik santrifüj olmak üzere iki farklı türde kullanılmaktadır.

    Preperatif santrifüj; diğer adı ön hazırlayıcıdır. Daha büyük partiküllerin daha çabuk çökmesi esasına dayanan bu santrifüjler; analiz öncesinde kullanılacak örneklerin ayrımını sağlamaktadır.

    Analitik santrifüj; makro moleküllerin santrifüj gücünün altında iken konsantrasyon eğiliminin tespit edilmesini sağlamaktadır. Bu cihaz; saf ya da saf kabul edilen moleküllerin veya parçacıkların çalışılmasında kullanılmaktadır. Gerekli olan madde miktarı oldukça düşüktür. Optik sistem yardımı ile santrifüj alanındaki molekülün davranışı takip edilerek, resimlenerek kayıt altına alınır.

    Santrifüj Laboratuvarlarda Hangi Amaç Doğrultusunda Kullanılmaktadır?

    Kimya, biyokimya, biyoloji ve farklı laboratuvarlarda kullanılan ölçekli santrifüjler; karışmayan sıvıları ve süspansiyonları izole etmeye ve ayırmaya yardımcı olmaktadır. Sıcaklık kontrolü, hız, kapasite ve sahip olduğu diğer özellikleri sayesinde büyük değişiklikler gösterebilirler.

    Laboratuvar santrifüjleri; belli azami hızlar için derecelendirilmiş bir dizi değişik sabit açılı ve açılabilen rotorlar ile kullanılmaktadır. Genellikle değişik sayıdaki santrifüj tüpünü taşıyabilmektedirler.

    Santrifüj Cihazı Fiyatlarındaki Farklılığın Nedenleri Nelerdir?

    Kullanacağınız ürünlerin kapasitesi, kalitesi ve fonksiyonları santrifüj cihazı fiyatlarına etki eden unsurlar arasında yer almaktadır. İhtiyacınıza uygun özelliklere sahip ürün modellerini incelemek ve fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilmek için Pazarama.com adresini ziyaret edebilir, siparişinizi kolaylıkla oluşturarak temin edebilirsiniz.