Kategori Regülatör
Varsayılan
    Toplam 20 / 218 ürün

    Regülatör

    Regülatör ne demek?” sorusuna verilecek yanıt çeşidine göre farklılaşıyor. Ancak regülatör çeşitlerinin temeli aynı oluyor. Her elektronik cihazın belirli bir gerilim değerinde çalışması gerekiyor. Aksi bir durumda devre elemanları zarar görebiliyor. Gerilim dalgalanmalarının önüne geçmek ve devre elemanlarını muhafaza etmek için regülatör çeşitleri üretiliyor. Filtre görevi gören regülatör, gerilim seviyesini sabit bir değerde tutarak elektronik cihazı koruyor. Bazı zamanlarda elektrik enerjisi düzensiz bir şekilde aktarılıyor. Bu durum da elektronik cihazların çalışma düzeninde oynamalara neden oluyor. Regülatör kullanımı ile düzensiz gerilim seviyesinin sebep olabileceği olumsuzluklara bir set çekiliyor ve elektronik cihazlara gelen gerilim değeri belirli aralıkta sabit kalıyor. Farklı markalar tarafından satışa sunulan regülatörler, enerji kullanımını doğru yönlendiriyor ve enerjiyi en verimli şekilde kullanıyor. Yapı market ve bahçe kategorisinde yer alan regülatör modellerini inceleyerek Pazarama.com üzerinden hızlıca satın alabilirsiniz.

    Regülatör Nedir?

    Regülatör nedir?” sorusu şebekeden gelen dalgalı enerjiyi istenilen seviyeye getiren ve stabil değerleri koruyan aletler olarak yanıtlanabilir. Birçok farklı regülatör çeşidi bulunuyor. Voltaj, hız, basınç, gerilim, frekans ve akım gibi unsurların dalgalı hareket seyirlerini düzenleyerek sabit tutmak için regülatörler devreye giriyor. Elektrik regülatörleri, düzensiz voltaj akımlarını düzenliyor ve art arda yaşanan kesintileri engelliyor. Elektrik şebekelerinde akım yükselmesi veya düşmesi durumu yaşandığında akımı dengeleme görevi gören akım regülatörü kullanılıyor. Akımları belirli bir değere sabitleyen akım regülatörleri düzensiz akımın önüne geçiyor. Regülatörler evler de dahil olmak üzere birçok farklı alanda kullanılabiliyor.

    Regülatör Ne İşe Yarar?

    Regülatör ne işe yarar?” sorusu da kullanıcılar tarafından merak edilebiliyor. Çeşidine göre regülatörün görevi de farklılaşıyor. Örneğin; elektrik regülatörü, elektrikle çalışan ve gerilim dengesizliklerinden dolayı arızalanabilir her çeşit cihaz ve makinede kullanılabiliyor.

    Regülatör Çeşitleri

    Hayatın her alanında kendine yer bulan regülatör çeşitleri mekanizmalar içerisindeki elektrik akışını kontrol ediyor. Güneş regülatörü güneş enerjisi ile çalışan sistemlerde de önemli bir rol oynuyor. Güneş paneli regülatörleri, güneş panellerinden iletilen gerilimi kontrol ediyor. Regülatörler voltajı dengelediği için güneş panellerinin bağlı olduğu akünün aşırı gerilime maruz kalmaması sağlanıyor. Solar regülatör modelleri solar panelinden gelen elektriği kontrol ediyor. Yaşam alanlarında sıklıkla kullanılan doğalgaz regülatörleri basıncın düşürülmesinde etkili bir rol oynuyor. Fonksiyonel özelliklere sahip olan doğalgaz regülatörleri, kombilerin ömrünü uzun kılmak ve daha güvenilir bir ortam oluşturmak için ekonomik bir çözüm sunuyor. Doğalgaz regülatörleri uzun ve kısa vadede kullanıcılara önemli faydalar sağlıyor. Çıkış basınç değeri olması gerekenin dışına çıktığında gaz akışını kesen emniyet sistemi önemli bir donanım olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. CO2 regülatörler sıkıştırılmış karbondioksit içeren tüplerde istenmeyen kazaların oluşmasını engelliyor. Regülatör üretimi sağlayan birçok farklı marka bulunuyor. Güç kaynaklarından çıkan çıkış gerilimini sabitleyen regülatör devresi, elektronik cihazların ömrünü uzatıyor. Doğrusal gerilim regülatörleri arasında yer alan 7805 regülatör voltaj ayarlama devresi olarak sunuluyor. Bu regülatör modeli sabit 5V çıkış veren sabit bir voltaj kaynağı olarak öne çıkıyor.

    Regülatör Kullanım Alanları

    Elektrik enerjisinin olduğu ve kullanıldığı her alanda regülatör kullanımına rastlanıyor. Bazı elektronik cihazlar voltaj dalgalanmalarına karşı oldukça duyarlı oluyor. Hassas olan elektronik cihazlarda regülatör kullanımı uzun ömürlü olması ve güvenli kullanımı için önem arz ediyor. Kullanışlı bir güç çözümü olarak görülen regülatörler kullanım alanlarına göre çeşitlilik gösteriyor. Örneğin; kombi regülatörleri kombilerdeki elektrik akışını düzenliyor. Regülatörlerin üzerinde bulunan göstergeler ile çıkış ve giriş voltajını okuyarak bu doğrultuda ayarlama yapabilirsiniz. Kış aylarının önemli ekipmanlarından biri olan ve yaşam alanlarında ısınmayı sağlayan kombilerin güvenli kullanılabilmesi için kombi regülatörlerine ihtiyaç duyuluyor. Aşırı gerilimi koruyan regülatörler kombilerin ihtiyaç duyduğu enerji seviyesi ile çalışmasını mümkün kılıyor. LPG’li araçların beyni olarak bilinen LPG regülatörler, LPG tankından gelen sıvı LPG’yi ısıtarak buharlaştırıyor. Bu işlem sırasında regülatör motor suyundan aldığı sıcaklığı kullanıyor. Buharlaşan LPG’yi sıralı sistemlerde yer alan enjektörlere ileten regülatörler aynı anda gaz basıncı ayarlaması da yapıyor. Araç içerisinde dengeli bir gaz basıncının oluşmasına imkan tanıyan regülatörler oldukça önem arz ediyor. Hava regülatörleri hava çıkış basıncını istenilen düzeyde ayarlamaya yardımcı oluyor. Entegre manometrelerle çalışan hava regülatörleri cihazın çalışma basıncını istenilen seviyede tutuyor ve kontrollü deneyimlerin ritmini belirliyor. Dalış malzemeleri arasında önemli bir yere sahip olan dalış regülatörleri dalgıç ile hava kaynağı arasındaki yaşam hattı konumunda bulunuyor. Dalış regülatörü dalış tüpünün içerisinde bulunan havanın basınç miktarını azaltarak dalgıcın içerisine çekebileceği düzeye indiriyor. Bir adet kapakçığa sahip olan dalış regülatörü bu kapakçık yardımıyla suyun derinlerine inildikçe ya da tüp içerisindeki basınç azaldıkça basıncı kompanse ediyor. Dalış regülatörleri dalış sırasında güvenliği sağlıyor ve dalış keyfini arttırıyor. Oksijen regülatörleri tüplerde yer alan oksijenin basınç değerini ayarlıyor. Çelik ya da alüminyum regülatörler olmak üzere iki gruba ayrılan oksijen regülatörleri istenilen basınç değerini tek ya da çift kademede sunuyor. Gazın güvenli bir şekilde kullanılmasını mümkün kılan regülatörler, tehlikeli olabilecek oksijen gazının gönül rahatlığıyla muhafaza edilmesini sağlıyor.

    Regülatör Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

    Günümüzde birçok farklı marka regülatör üretimi yapıyor. Kullanım amacına ve alanına göre çeşitlilik gösteren regülatörler arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gereken detaylar bulunuyor. Çünkü her regülatör çeşidi farklı bir amaca hizmet ediyor. Örneğin; voltaj regülatörleri okullarda, evlerde, sanayi sektöründe ve ofislerde sıklıkla kullanılıyor. Alternatif akımın stabil bir hale gelmesini sağlayan voltaj regülatörleri temelde elektrik enerjisinin en temiz formuyla cihazlarda bulunmasını mümkün kılıyor. Voltaj regülatörleri belirli alt kategorilere ayrılıyor. Örneğin; voltaj regülatörlerinden biri olan servo regülatör, şebeke geriliminin standart bir değerde kalmasına destek oluyor. Regülatörün üzerinde bir transformatör yer alıyor ve voltaj düzenlenmesini sağlıyor. Servo regülatörlerin periyodik bir şekilde bakımlarının yapılması gerekiyor. Motor ve trafo yardımıyla görevini yerine getiren regülatörlerde mikroişlemcili kontrol kartı yer alıyor. Bu kart yardımıyla regülatörler çıkış gerilimini sürekli olarak kontrol ediyor. Herhangi bir sapma olduğunda ise motor uygun bir yönde hareket ettiriliyor. Voltaj yükseltici regülatörler voltajı kademeli olarak arttırıyor. Dalgalı elektrik voltajını düzenleyen regülatörler hemen hemen her alanda değerlendiriliyor. Şebeke hattına genellikle seri halde bağlanan regülatörler elektrikli cihazların korunmasını sağlıyor ve şebeke elektriğinin dalgalanmasını karşı düzenleyici bir görev yapıyor. Voltaj regülatörlerinden biri olan statik regülatörün bünyesinde anahtarlama elemanları ve mikroişlemci yer alıyor.  Bu sayede voltaj değişimlerine daha hızlı yanıt veren ürünler kullanıcılara avantaj sağlıyor. Kompakt tasarımları ile ergonomik bir yapıya kavuşan regülatörlerde trafo sargısı yer alıyor. Bu sargı gerilimde yaşanan düzensizlikleri otomatik şekilde gideriyor ve hassas cihazlarda dahi etkili sonuçlar çıkarıyor. Sanayi ortamında sıklıkla trifaze regülatörler kullanılıyor. Bu regülatörlerin bazısında koruma ünitesi yer alıyor. Voltajın limit dışına çıkması durumunda elektronik koruma devreye giriyor ve çıkış voltajı normal seyrine dönene kadar koruma devrede kalıyor. Böylece çıkış gerilimi kesilmiş oluyor.

    Regülatör Fiyatları

    Regülatör fiyatlarına Pazarama.com üzerinden ulaşarak bütçenize uygunluğunu kontrol edebilirsiniz. Farklı markalar tarafından satışa sunulan regülatörler arasında fiyat ve özellik karşılaştırması yapabilirsiniz. Online alışverişe özel sunulan fırsatları değerlendirerek ekonomik fiyatlardan regülatör sahibi olabilirsiniz.