Metal Dedektörü

198 ürün

Ürün Tipi

Fiyat

      Satıcı

        Kategori Metal Dedektörü
        Varsayılan
          Toplam 20 / 198 ürün

          Metal Dedektörü Çeşitleri ve Fiyatları

          Metal dedektörü, metalleri algılamaya yarayan cihazlara verilen isimdir. Bu cihazlar yerin altına sinyal yollama prensibiyle çalışmaktadır. Bu sinyallerden geri bildirim alarak metalin bulunduğu konum cihazlar sayesinde belirlenebilmektedir. Metal dedektörler günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır. Askeriyede mayın taraması için, AVM'ler, havaalanları ve konser alanlarında üst aramalarında, otoparklarda araçların aranmasında kullanılan dedektörler güvenliği sağlayan önemli cihazlardır. Metal dedektörü ayrıca arkeolojik kazılarda da kullanılır.

          Metal dedektörü radyo frekansı ile çalışır. Yerin altındaki metalin olduğunu bize haber verir fakat görüntüsünü yansıtmaz. Yani toprağın altında ne olduğunu bize söylemez.

          Metal Dedektörü Çeşitleri Nasıl Çalışır?

          Metal dedektörü, arama bobininden toprağa bir elektromanyetik sinyal iletmek suretiyle çalışır. Elektromanyetik alan içindeki herhangi bir metal nesne  sinyal alacak ve kendilerine ait bir elektromanyetik alanı yeniden sinyal olarak iletecektir. Dedektörün arama bobini, yeniden iletilen sinyali alır ve bir hedef yanıtı üreterek kullanıcıyı uyarır.

          Kontrol Kutusu: Kontrol kutusu dedektörün elektroniğini içerir. Gönderme sinyalinin üretildiği ve alınan sinyalin işlendiği ve bir yanıta dönüştürüldüğü yer burasıdır.

          Arama Bobini: Dedektörün arama bobini elektromanyetik sinyali toprağa iletir ve bir hedeften dönüş elektromanyetik sinyali alır.

          Elektromanyetik Sinyal: İletim elektromanyetik sinyal, tespit edilmelerini sağlamak için hedeflere enerji verir.

          Hedef: Hedef, metal dedektörü tarafından tespit edilebilen herhangi bir metal nesnedir.

          İstenmeyen Hedef: İstenmeyen hedefler genellikle çivi gibi demirleri içerir.

          Hedef Yanıt: Bir hedef tespit edildiğinde metal dedektörü, bip sesi veya ton değişikliği gibi sesli bir yanıt üretir.

          Metal Dedektörü Çeşitleri

          Metal dedektörü çeşitlerinin tümü genel olarak aynı şekilde çalışsa da üç ana tipte gelirler. En basitleri her türlü genel amaçlı metal arama ve define avcılığı için uygundur. Genellikle 6–20 kHz civarında tek, sabit bir algılama frekansı kullandıkları için VLF (çok düşük frekans) dedektörü olarak adlandırılırlar. Ayrıca, daha yüksek frekanslar ve darbeli sinyaller kullanan PI (darbe indüksiyon) dedektörleri de vardır. Genellikle VLF dedektörlerinden daha derindeki şeyleri toplayabilirler. Üçüncü bir tür, aynı anda birden fazla frekansı kullanan FBS (tam bant spektrum) dedektörü olarak bilinir. Bunlar daha gelişmiş aramalarda kullanılmaktadır.

          Metal dedektörü ne kadar derindeki metalleri bulur sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Bu metal dedektörü çeşitlerine göre farklılık gösterse de aslında net bir cevap vermek de mümkün değildir. Çünkü ortamdaki birçok değişken bu sinyalleri etkiler.

          Örneğin gömülü metal nesnenin boyutu, şekli ve türü sinyali etkilemektedir. Daha büyük nesnelerin daha derinlerde bulunması küçük olanlardan ziyade basittir. Kısmen daha büyük bir hedef alanı oluşturduğundan ve aynı zamanda gömülü nesne sinyalini dedektöre geri göndermede daha etkili hale getirdiğinden, düz gömülü nesneleri bulmak genellikle uçları aşağı bakacak şekilde gömülü olanlardan daha kolaydır. Uzun süredir gömülü olan şeylerin oksitlenme veya paslanma olasılığı daha yüksektir, bu da onları bulmayı zorlaştırır.

          Bununla beraber çevredeki toprak ve kumun yapısı, dedektörün türü ve kullandığı frekans da derinlikteki sinyalleri değiştiren bir özelliktir.

          Metal Dedektörü Kullanım Alanları

          Metal dedektörü çeşitleri sadece sahilde bozuk para aramak için kullanılmaz. Bunları havalimanlarındaki tarayıcılarda ve birçok bilimsel araştırmada görebilirsiniz. Arkeologlar, önemli eserleri bulmak için metal dedektörleri kullanan eğitimsiz insanlara genellikle kızarlar fakat doğru bir şekilde kullanıldığında, metal dedektörleri tarihi araştırmalarda değerli araçlar olabilir.

          Metal dedektörünün temellerinin 1881 yılında atıldığı ifade edilmektedir. Dönemin ABD Başkanının vurulmasının ardından mermilerden biri vücudunun içine saplandı ve bulunamadı. Telefon öncüsü Alexander Graham Bell, Alman fizikçi Heinrich Wilhelm Dove'un daha önceki bir buluşuna dayanan, indüksiyon dengesi adı verilen bir elektromanyetik metal yerleştirme cihazını bir araya getirdi. Mermi bulunamamasına ve Başkan daha sonra ölmesine rağmen, Bell'in cihazı doğru çalıştı ve birçok kişi onu ilk elektromanyetik metal bulucu olarak kabul etti. Şu anki bildiğimiz anlamda taşınabilir metal dedektör, Alma Gerhard Fischer tarafından icat edildi ve Ocak 1933'te patent başvurusunda bulundu. Buluşuna Metalloscope adını verdi.

          Güvenlikte Metal Dedektör Çeşitleri

          Güvenlik, etkinliklerde ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda git gide önemli hale gelen bir husustur. Güvenlik amaçlı kullanılan metal dedektörleri, silah veya bıçak gibi gizli silahları tespit ederek insanların güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynar. Ayrıca, mücevher veya antika hırsızlığı yapanları tespit etme konusunda da faydalıdırlar.

          Kamuda kullanılan başlıca iki tür güvenlik metal dedektörü vardır:

          • Elde tutulan metal dedektörler

          • Altından geçilen metal dedektörler

          Altından geçilen metal dedektörleri tipik olarak havaalanlarında bulunur, ancak giderek artan bir şekilde kamu binaları, spor sahaları ve hatta bazı okullarda ve kolejlerde dahil olmak üzere çeşitli yerlerde kullanılmaktadır. Bu dedektörler, bir kişide metalik bir şey tespit edildiğini gösteriyorsa, güvenlik personeli, öğeyi bulmak için genellikle el tipi bir metal dedektörü kullanır.

          Çok sayıda insanı hızlı bir şekilde tarama gerektiğinde örneğin havaalanları ya da konser gibi kalabalık mekanlar metal dedektörler büyük önem taşır. Havaalanlarında bulunan dedektörler 60 kişiye kadar tarama yapabilir.

          Uçak kaçırma ve terör olayları havaalanlarında, ulaşım merkezlerinde ve diğer mekanlarda güvenlik prosedürlerinde büyük değişikliklere neden oldu. Güvenlik metal dedektörleri, tabanca, bıçak ve alet gibi metal nesneleri algılamak için tasarlanmıştır. Daha önce bir metal dedektörden geçtiyseniz, belki bir havaalanında veya bazı kamu binalarına girerken, tüm metal nesneleri ayrı bir tepsiye koymanızın istendiğini hatırlayacaksınız. Kemer tokanızı veya kol saatinizi unuttuysanız, bunların bir alarm tetiklemesi ve operatörün alarmı neyin tetiklediğini belirlemek için el tipi bir metal dedektörü ile vücudunuzu taramasını istemesi muhtemeldir.

          Define Avcılığı İçin Metal Dedektörü

          Dünyada metal dedektörü kullanarak define avcılığı yapan sayısız insan vardır. Hatta bazıları yaz bittiği zaman kumsallarda metal dedektörü çeşitleri ile arama yaparak turistlerin düşürdüğü mücevherlerden saatlere kadar birçok değerli nesneyi bularak satışa çıkarır. Günümüzde metal dedektörü bu tip işler için satın alınmaktadır.

          Metal dedektörü fiyatları türüne ve markasına göre değişim gösterir. Amatör bir dedektör uygun fiyatlı iken profesyonel olanlar pahalıdır. Örneğin kumsalda arama yapılacaksa uygun fiyatlılar tercih edilebilir fakat arkeolojik çalışmalarda mutlaka profesyonel metal dedektörü tercih edilmelidir.

          Eğlence amaçlı kullanıma ek olarak, metal dedektörleri çok çeşitli faydacı işlevlere hizmet eder.

          Havaalanı güvenliği: Biniş alanına ve uçağa erişime izin vermeden önce insanları tarama. Burada kullanılan metal dedektörü fiyatları daha pahalıdır.

          Bina güvenliği : Okul, ofis veya hapishane gibi belirli bir binaya giren insanları arama

          Etkinlik güvenliği: Bir spor etkinliğine, konsere veya diğer büyük etkinliklere gelen insanları izleme

          Eşya kurtarma: Birinin bir mücevher parçası gibi kayıp bir eşyayı aramasına yardımcı olma

          Arkeolojik keşif: Tarihi öneme sahip metalik eşyaları bulma

          Jeolojik araştırma: Toprak veya kaya oluşumlarının metalik bileşimini tespit etme

          Geniş ürün yelpazesine sahip Pazarama.com adresinden aradığınız ürünü bularak keyifli alışverişler yapabilirsiniz.