Varsayılan
    Toplam 20 / 279 ürün

    Dedektör

    Dedektör nedir?” sorusuna yanıt olarak; sinyal göndererek yer altındaki değerli olarak isimlendirilen maddelerden dalgalar şeklinde geri bildirim alan cihaz denilebilir. Genellikle toprağın altına elektromanyetik sinyaller gönderen dedektörler, orada yer alan değerli maddelerin sinyallerini alıyor. Farklı kullanım alanlarına sahip olan dedektör toprağın altını araştırmak dışında, su altında da sıkça tercih ediliyor. Yer altında ya da su altında kullanılan dedektörlerin çeşidi farklılaşıyor. Örneğin altın aramak isteyen kullanıcılara metal dedektör kullanımı öneriliyor. Defineciler, yer altındaki değerli maddeleri görmek için dedektör cihazından yararlanıyor. Yer altında araştırma yapmak isteyen kullanıcılar için metalleri gösteren ya da sesini veren dedektör modelleri uygun oluyor. Bazı gelişmiş dedektör modellerinde kamera yer alırken, bazılarında bulunmuyor. Dedektör modellerini Pazarama.com ile görüntüleyerek fiyat ve özellik karşılaştırması yapabilirsiniz. Böylece sizin için en uygun dedektör modeline ulaşabilirsiniz.

     

    Dedektör Çeşitleri

    Dedektör çeşitleri yerin altında ve su altında kullanılmak üzere birçok seçeneğe sahip. Alan tarama cihazları olarak isimlendirilen dedektörler, genellikle yer altındaki boşlukları, metal ve metal etkisi yaratan tüm elementleri, yoğun mineralleri bulmak için kullanılıyor. Bu cihazlar özellikle geniş araziler için uygunluk gösteriyor. Geniş arazilerdeki çok derinde olan metal ya da boşlukların tespitinde önemli bir role sahip olan alan tarama cihazları, dedektörlere nazaran daha büyük arazilerde kullanılıyor. Alan tarama dedektörleri kendi içerisinde de boyut ve renk olarak farklılaşıyor. Küçük dedektörler taşıma, saklama ve kullanım konusunda oldukça pratik. Cep metal dedektörü cepte rahatlıkla taşınarak her yere götürülebiliyor. Dedektör modelleri hem iş yerlerinde hem özel kişisel alanlarda hemde hobi amaçlı kullanım için tercih edilebiliyor. Hobi amaçlı kullanılan çubuk dedektörler, metal cisimlerin değerli ya da değersiz eşyaların tespiti için kullanılıyor. Şeffaf ve doğru sonuç veren dedektörler, son derece doğru ve etkin sonuçlar çıkarıyor. Sağlam materyallerden üretilen dedektörler uzun vade kullanılabiliyor.

     

    Dedektör Kullanımı

    Yer altında ya da su altında değerli maddeler bulmak için dedektör kullanılıyor. Değerli madde bulmada en etkili araçlardan biri olan dedektör kullanımında dikkat edilmesi gereken detaylar bulunuyor. Kullanım alanı oldukça geniş olan dedektörü kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanım kılavuzunun okunması öneriliyor. Yer altında kullanılacak olan dedektörlerin toprak ayarının yapılıp yapılmadığına bakılması gerekiyor. Toprak ayarı yapılmayan dedektörlerin kullanıldığı alanda herhangi bir metalden etkilenip etkilenmediğinden emin olunması oldukça önemli. Dedektörün üzerinde yer alan büyük metaller dahi algılama yapmasına neden olabiliyor. Örneğin; kullanıcıların vücudunda metal bulunduğunda yani kullanıcı ceplerindeki metal parçalardan ve ayakkabılardaki herhangi bir metal malzemeden dedektör etkileniyor. Tüm bunların kontrolünün sağlandıktan sonra toprak ayarının tutup tutmadığının kontrol edilmesi gerekiyor. Metaldan etkilenilmediğinden emin olduktan sonra dedektör cihazının derinlik ayarı hassas bir şekilde yapılıyor. Bölgeye ait en uygun ayarların yapılması tavsiye ediliyor. Çünkü cihaz yüzey aramaya ya da dip aramaya göre farklı sinyaller alıyor. Kullanıcı bu sinyalleri takip ederek gelen sinyali teyit edebiliyor. Bölgeden çıkan metallerin tekrar dedektörün algılamaması için ortamdan kaldırılması öneriliyor. Sualtı dedektörleri, yeraltı dedektörlerinden farklı olarak hem suyun altında hemde su kenarında çalışabiliyor. Özellikle denizlerin altında altın, takı, pırlanta ve saat gibi metalleri görmek için sualtı dedektörleri kullanılıyor. Altın dedektörü genellikle altın ayrımlı olarak satışa sunuluyor. Çöplük moduna sahip olan altın ayrımlı dedektörler, kıymetsiz olarak isimlendirilen metalleri görmeden yalnızca kıymetli maddeleri ve metalleri bulma konusunda yardımcı oluyor. Altın ayrımlı dedektör; bakır, bronz, gümüş, kurşun, tunç, alüminyum gibi metalleri değerli olarak tespit ederken, krom, galvaniz ve nikel gibi metalleri kıymetsiz olarak değerlendiriyor.

     

    Dedektör Nasıl Çalışır?

    Dedektörlerin çalışma prensipleri genellikle benzerlik gösteriyor. Metal dedektöründe; metal algılayıcı (tarama ünitesi), kontrol ünitesi ve seperatör (ayırıcı) ünitesi kısmı bulunuyor. Yapısında bakır bobinler bulunan metal dedektörler, elektromanyetik alanı sürekli olarak oluşturuyor. Radyo frekansları ile aynı mantığa sahip olan metal dedektörlerlerde vericiden çıkan sinyaller alıcıya gidiyor ve bu alanda toplanıyor. Alıcıdaki alandan herhangi bir iletken geçtiğinde ise elektromanyetik alanda bozulmalar gözleniyor. Tüm metal dedektörlerin metal algılayıcı yapısı aynı şekilde işliyor. Alıcıya sinyaller geldikten sonra bozulmalar oluşuyor ve bu bozulmalar kontrol ünitesi tarafından değerlendirilerek analiz ediliyor. Metal dedektörlerin kontrol ünitesi, değişimlerin analizini yaparken faz ve genlik değişimlerinden yararlanıyor. Faz ve genlik değişimleri, eşik değerinin ne kadar üzerinde ise o kadar fazla metal özelliği gösteren maddeyi algılıyor ve buna bağlı olarak cihaz sinyal yapıyor. Bir plakanın çalışmasında kullanılabilen metal dedektörler, sesli ya da görsel olarak işaret verebiliyor. Bunların dışında dedektör sonrasında ayırma kısmında da dedektör cihazları kullanılabiliyor. Metal dedektöründen geçen iletkenlerin bazı özelliklere sahip olması gerekmiyor. Örneğin; ferrit özelliğine yani demir ve karbon yapısına ihtiyaç duymayan alüminyum, pirinç, bakır, kurşun, paslanmaz çelik ve kurşun metaller de arama sonuçlarında görülebiliyor. Pro dedektörlerde sayısal ayrım kullanılıyor. Sayısal ayrım sayesinde cihaz metali tahmin edebiliyor. Genellikle kullanıcı, tek para ve ayrımsız modları bulunuyor. Kullanıcılar çalıştıkları alana göre cihazdan dilediği modu seçebiliyor.

     

    Dedektör Satın Alırken Hangi Özelliklerine Dikkat Etmeli?

    Dedektör kullanım alanına göre farklı model seçenekleri ile satışa sunuluyor. Bu sebeple dedektör satın almadan önce dikkat edilmesi gereken detaylar bulunuyor. Dedektör kullanımı bazı insanlar için hobi olarak başlıyor ve o şekilde devam ediyor. Dedektör kullanmaya yeni başlayacak kişilerin öncelikle dedektör modellerine hakim olması gerekiyor. Kullanıcıların dedektörü kullanacağı alana göre bir seçimde bulunması öneriliyor. Aynı zamanda her dedektörün kendine has özellikleri bulunabiliyor. Bu özelliklerin detaylı okunması tavsiye ediliyor. Kullanıcıların kaç metre ya da cm’den arama yapmak istediğini bilmesi ve dedektör cihazı seçimini ona göre yapması öneriliyor. Aksi bir durumda dedektörden istenen verim alınamayabiliyor. Derin arama ya da yüzey araması için üretilen farklı dedektör modelleri bulunuyor. Ayrıca dedektörlerin ayrım yeteneği ve çalışma sistemi de modelden modele değişiyor. Örneğin; metal ayrım yeteneği genellikle vlf dedektörlerde yer alıyor. Metal ayrım detayına sahip olan dedektörler metalleri; kıymetli, kıymetsiz ve altın olarak ayırt edebiliyor. Tek para ve yüzey arama için tasarlanan dedektörler, id ya da sesli ayrım yapma fonksiyonuna sahip oluyor. Dedektör seçiminde dikkat edilmesi gereken özelliklerden biri de güç kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Güç kaynağı ne kadar yüksek amper olursa dedektör o kadar fazla süre arazide çalışma imkanı tanıyor.

     

    Dedektör Fiyatları

    Dedektör fiyatları markasına, modeline, fonksiyonel özelliklerine ve kullanım alanına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Örneğin; son teknoloji ile üretilen kameralı dedektörlerin fiyatları, ilk çıkan ağır ve ergonomik olmayan dedektörlere kıyasla daha fazla olabiliyor. Toprak, yer altı ve su altı gibi farklı alanlarda kullanılan dedektörlerin fiyatı da farklılaşıyor. Her bütçeye uygun bir dedektör modeli bulunuyor. Örneğin; hobi olarak kullanım için tercih edilen başlangıç dedektörleri, usta kişilerin kullandığı dedektörlere kıyasla daha ekonomik fiyatlarla satışa sunuluyor. Cihazlara eklenen her bir özellik fiyatı üzerinde doğru orantılı olarak etki gösteriyor. Farklı markalara ait olan dedektör modellerine Pazarama.com ile kolayca ulaşabilirsiniz.