Kategori İç Mekan Bitkileri
Varsayılan
    Toplam 20 / 5402 ürün

    İç Mekân Bitkileri

    İç mekân bitkileri evlerde, ofislerde, otel lobilerinde ve birçok kapalı ortamlarda kullanılmak üzere özel olarak yetiştirilen dekorasyon araçlarıdır. Doğal yollar ile yetiştirilen bu bitkiler sera ve profesyonel bahçeler geliştirilirler. İç mekân bitkileri bulundukları alanlarda, mekânlarda anında doğal ve çekici bir hava oluşmasını sağlarlar. Gittiğiniz güzellik merkezlerinde, dişçilerde, ofislerde, hastanelerde, iş yerlerinde mutlaka karşılaşmışsınızdır. İç mekân bitkileri özellikle bu gibi alanların vazgeçilmez parçalarındandır. Farklı boylarda ve türlerde bulunan bu bitkiler özel saksıları ile göz alıcı bir görüntüye kavuşmaktadır. Birbirinden şık iç mekân bitkilerini incelemek ve mekânınıza uygun olanına sahip olmak için Pazarama.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

    İç mekânlarda büyük bitkiler büyük saksılarda kullanılırken daha küçük olan bitkiler masaların, şifonyerlerin üzerinde sergilenmektedir. Bunun yanı sıra son yıllarda popülerliğini arttıran teraryum aranjmanları da etkileyici hava yaratır. Bitkiler bulunduğu her ortamda stresi azaltmaları ile bilinmektedir. İç mekân bitkileriçeşitleri sayesinde ortamdaki stres azalarak oksijeni arttırmaya yarayan aynı zamanda tozları toplamak, gürültüyü filtrelemek gibi faydalara da sahiptir. Birbirinden farklı yapılara sahip iç mekân bitkileri renkleri, dokuları ile âdeta doğayı içeriye taşımış hissi vermektedir. Evinize, mekânınıza egzotik bir hava yaratmak istiyorsanız genelde nemli ve sıcak ülkelerde yetişen tropikal bitkiler kullanılırken ülkemizde çok yaygın olarak kullanılan onlarca çeşit iç mekân bitkisi bulunmaktadır. Genellikle sıcak ve nemli ülkelerde yetişen tropikal türler iç mekânlara egzotik bir hava katmak için kullanılır. Bitkiler canlıdır bu sebeple bitkilerin sağlıklı bir şekilde yaşamaları ve büyümeleri için uygun nemin, ısının, ışık koşullarının sağlanması gerekir. Her bitkinin bakımı, temizliği, sulama miktarı ve hatta sulama zamanları farklılık gösterir. İç mekân bitki çeşitlerinin yapraklarının özellikleri, boyutları, istedikleri bakım birbirinden farklıdır. Bu sebeple evinize ya da iş yerinize iç mekân bitkisi çeşitlerinden satın almak istiyorsanız aldığınız bitki hakkında doğru bilgiler edinmeniz gerekmektedir.

    İç Mekân Bitki Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

    Getirildiği ortama doğadan bir parça getiren iç mekân bitkilerinin çiçekli ve çiçeksiz gibi pek çok türü vardır. Bu iç mekân bitkilerinden dekoratif amaçlı olarak en sık kullanılan büyük yapraklı büyük gövdeli ve büyük saksıya yerleştirilmiş olanlardır. Dekoratif açıdan birçok alanda tamamlayıcı özelliğe sahiptirler. Siz mekânınıza göre ister çiçekli ister çiçeksiz olan türlerinden satın alabilirsiniz. Çiçekli iç mekân bitkileri arasında sukulentler ve minimal aranjmanları oldukça popüler olurken tavana asılan formu ile tesbih çiçeği de sık tercih edilen çiçekli iç mekân bitkileri arasında yer alır. İç mekân bitkilerinin çiçekli ve kokulu olanları genelde geçici dekorasyon sağlar. Bu çiçekli olan iç mekân bitkileri mevsimsel olarak sunulur.

    Tropik iç mekân bitkileri, birbirinden güzel görüntülere sahip çiçekler arasında yerini alır. Bu çiçeklerin arasında cennet kuşuna benzeyen starliçe ve egzotik çiçeği etkileyici bir görünüme sahiptir. Bunun yanı sıra tropikal iç mekân bitkileri arasında difenbahya, areka palmiyesi, pothos sarmaşığı gibi tropikal iç mekân bitkileri vardır. Bu bitkilerin her birinin bakımı ve ihtiyacı farklıdır. Örneğin difenbahya çiçeği haziran ayında çiçek açmaya başlarken areka bitkisi hava temizleyen yapıya sahiptir. Bitkilerin hepsi farklı sürelerde güneşe ve suya ihtiyaç duyarlar, her birinin farklı bakım yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken unsurları vardır. Bu sebeple iç mekân bitkisini satın alacağınız zaman bitki bakımı ile tüm bilgileri edinmeniz bitkinin ömrünü uzatmak ile birlikte ortama daha kaliteli bir canlılık ve gerçeklik katar.

    Evlerde sık kullanılan bitkiler arasında Benjamin, kauçuk bitkisi, deve tabanı gibi salon bitkileri klasikleri var olmasının yanında daha birçok farklı türde bitki bulunur. Bitkiler her anlamda size avantajlar sağlar. Bazıları havayı temizler, bazıları radyasyonu önler, bazıları stresi azaltır, hatta bazıları cilt bakımınızda kullanılır. Cilt bakımında kullanılan bitki içeriğinde şifalı jel bulunan aloe vera bitkisidir. Şans ve bolluk getirdiğine inanılan para çiçeği yani pachira da sık kullanılan bitkiler arasındadır. Egzotik iç mekân bitkileri arasında sıkça karşılaştığımız ve şans getirdiğine inanılan bambu bitkisini de unutmamak gerekmektedir. Bu bitkileri yanı sıra evinizde, ofiste ve diğer tüm iç mekânlarda kullanabileceğiniz bitkilere örnek vermek gerekirse;

    Salon sarmaşığı

    Antoryum

    Telgraf Çiçeği

    Zeze Bitkisi (ZZ plants, zamia, zeze)

    Fil kulağı

    Barış Çiçeği (Yelken, Barış Zambağı)

    Orkide

    Çin Herdemyeşili (AGLAONEMA)

    Arokarya Çiçeği

    Pilea (Para bitkisi)

    Aşk Merdiveni

    Areka Palmiyesi

    Atatürk Çiçeği

    Dracaena

    Difenbahya

    Dua Çiçeği (Maranta)

    Benjamin

    Kurdele Çiçeği

    Begonya Çiçeği

    Cennet Kuşu Bitkisi

    Kalanşo

    Yukka Çiçeği

    Guzmanya

    Kaktüsler

    Kumkuat

    Kroton

    Paşa Kılıcı

    Devetabanı gibi iç mekân bitkilerine örnek verebiliriz.

    İç mekân Bitkilerini Yetiştirme ve Bakım Yolları Nelerdir?

    Bulundukları ortama canlılık veren iç mekân saksı bitkilerinin bakımı son derece önemli bir konudur. Bu bakıma ışık geliş yönü, sulama aralıkları, gübreleme, vitamin takviyesi, saksı temizliği, toprak yenileme, nemi koruma gibi bakım unsurları dâhildir. Her bitki güzeldir ancak doğru yetiştirilmediği zaman bitkiler maalesef güzelliklerini kaybederler ve zamanla solarlar, bitkilerin renklerini, güzelliklerini, faydalarını korumak için bazı bakım eylemlerine uymanız faydalı olacaktır. Başta da belirttiğimiz üzere her bitkinin özelliği farklı olduğu gibi bakımları da birbirinden farklıdır. Bitki özelliklerine ve mevsimine göre yapacağınız bakımlar sayesinde bitkileriniz hep canlı görünecektir. Bir iç mekân bitkisi yetiştiriyorsanız öncelikle bitkinizi iyi tanımalı ve ona göre bakımını yapmalısınız. İç mekân bitkisi satın alırken bitki adına öğrenilmesi gereken tüm detaylar öğrenilerek ona göre bakıma ve yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Su ve güneş ışığı ihtiyacını iyi bilmeli ve ihtiyaca yönelik bakım yapmalısınız. Gerektiğinde toprak havalandırması ya da değişimi gibi işlemlerin yapılacağını da unutmamak gerekmektedir. Örneğin sulama işlemi mevsimine göre değişkenlik göstermektedir.

    Örneğin kaktüs bitkisi çok fazla su istemeyen bitkilerdir. Her sulama öncesi toprak kontrol edilip sulaması yapılmalıdır. Çok fazla sulama her bitki için kökleri çürütebileceği gibi çok kuru bırakılan bitkilerde kuruyup solar, dökülür. Güneş ışığı bitkiler için önemli olsa da doğrudan güneş ışığına bazı bitkiler maruz kaldığı zaman solabilir. Genellikle bakımı en kolay olan iç mekân bitkisi geniş yapraklı büyük olan bitkilerdir. İç mekânda bir köşede orantılı güneş ışığı alarak doğru sulandığı sürece çok uzun yıllar sizinle birlikte olabilir. İç mekân bitkiniz için katı yerine sıvı gübre kullanmanız hem kullanım kolaylığı hem de bakım anlamında size daha fazla avantaj sağlayabilir.

    İç Mekân Bitkileri Fiyatları

    İç mekân bitkileri fiyatları çok geniş aralığa sahiptir. Bitkilerin türleri, renkleri, açtıkları çiçekler, boyları gibi etkenler fiyatları etkileyen unsurlardır. Eğer istediğiniz iç mekân bitkisi çok nadir bulunan bir tür ise bu durum fiyatını daha da arttırabilmektedir. Günümüzde çok fazla iç mekân bitkisi kullanımı yaygınlaştığından dolayı bu anlamda tedarik zinciri gelişmiş bir sektördür. Bunun sayesinde çok farklı bir tür olması haricinde ki tüm iç mekân bitkilerini çok kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Evinizi, işyerinizi iç mekân bitkileri ile güzelleştirmek ve ortama farklı bir hava katmak istiyorsanız aynı zamanda doğadan bir parça görmek size mutluluk veriyorsa sizde Pazarama.com adresini ziyaret ederek farklı özelliklerde ve türlerde iç mekân bitkilerini inceleyebilir dilediğiniz satın alabilirsiniz.