Kategori İç Lastik
    Varsayılan
      Toplam 20 / 300 ürün

      İç Lastik

      Açık havada yapılabilen eğlenceli dış mekân etkinliklerinden olan bisiklet sürmek oldukça keyiflidir. Aynı zamanda birçok kişi tarafından bir ulaşım aracı olarak da görülüp kullanılan bisikletin her aksamının düzgün çalışır vaziyette olduğundan emin olmak önemlidir. Bisiklet sürücüsünün sürüş sırasında bir kaza geçirmemesi veya bir problemle karşılaşmamak için bisikletin bakımının düzenli yapılması gereklidir. Her bir parçası önem teşkil eden bisikletin ilk olarak dikkatle incelenmesi gereken kısmı lastikleridir. Çünkü lastikler bisikletin yol ile temas ettiği kısımdır. Dış bisiklet lastiği iç yapıyı himaye etme görevini yerine getirmektedir. Ama iç lastik de bir o kadar önem arz etmektedir. Bisikletin iç lastiği patladığı zaman bisikleti hareket ettirmek dış lastikte bir sorun olmasa da mümkün olmaz. Emniyetli ve keyifli bir sürüş yaşamanız için özel olarak dizayn edilen bisiklet iç lastiği çeşitleri birbirinden değişik nitelikleri barındırır. Bu bisiklet iç lastiklerinin ebatları, yapıldıkları materyaller ve nitelikleri farklı özellikteki kullanım sahalarına uygundur. Bisiklet iç lastik çeşitleri arasından ihtiyacınız olana karar verirken bazı önemli noktaları dikkate almanız oldukça önemlidir. Pazarama.com sitesinde aradığınız bisiklet iç lastiklerinin tüm özelliklerini bir arada inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

      Ayrıca bütçenize uygun olabilecek geniş bir fiyat yelpazesinde satışa sunulan bisiklet iç lastiklerini ayrıntılı olarak görebilirsiniz. Bisiklet iç lastiği ölçüleri, bisikletin diğer parçalarına uygun olarak çeşitli değişkenlikler gösteren boyuttadır. Jant çemberi, valf türü ve kadro boyu gibi bisikletin diğer parçalarının özellikleri ölçü çeşitliliğini doğrudan etkilemektedir. Bisikletinizin yapısı ile ilgili detaylı ve yeterli bilgi sahibi olursanız, bisiklet iç lastiğin için doğru ebatları daha rahat saptayıp işinizi kolaylaştırabilirsiniz. İnç ölçü birimi kullanılarak hesaplanan bisiklet iç lastiği ölçüleri 14, 16, 20, 24, 26 inç gibi birçok sayıda seçeneği de içinde barındırır ve sizin bisikletiniz için doğru iç lastiği bulmanıza destek sağlar.

      Bisikletinizin iç lastiği patladığında değiştirmeden yola devam etmenizin mümkün olamayacağından bahsetmiştik. Bisiklet iç lastiğini değiştirmeniz gerektiğinde dikkat etmeniz önemli olan bazı hususlar vardır. Aslında bisiklet iç lastiğinin özellikleri ile iç lastiği değiştirme işi arasında pek bir ayrım olduğu söylenemez.  Bisiklet iç lastiğini değiştirmek istediğimizde ilk iş olarak lastiklere rahat ulaşabilmek için bisikleti düz bir zemin üzerinde ters çevirmek gereklidir. Daha sonra bisikletin patlak olan tekerleğini sökmeli ve bisiklet iç lastiği çeşitleri dış lastikten ayrılmalıdır. Bunu yaparken supap ucunun çıkarılması sizin için durumu basitleştirir ve avantaj sağlar. Aynı zamanda öncelikle bisikletin iç lastiğinin belli bir noktasını ayırmanız tamamını çıkarırken size kolaylık sağlar yani geriye kalan kısım rahatça ayrılır. Ardından bisikletin dış lastiğini gözden geçirerek yeni takacağınız iç lastiğin zarar görmemesini sağlamalısınız. Bu iç lastik için mühim bir detaydır.

      Bisiklet iç lastikleri arasından bulduğunuz ürünü azıcık şişirmeniz yerine yerleştirme işini yaparken sizin için durumu kolaylaştırır. Sonrasında supap ucunu takarak önceki yerine doğru götürüp tamamen yerleştirmelisiniz. Bisiklet iç lastiği yerine koyduktan sonra tamamını şişirebilir ve tekerleği bisikletteki yerine takabilirsiniz. Böylece patlayan iç lastiği değiştirmiş olursunuz ve sorunu ortadan kaldırıp bisikletinizle güven içinde bir sürüş keyfi yaşayabilirsiniz. Tabi bisiklet iç lastiği modelleri patladığında ya da hasara uğradığında lastiği değiştirmek yerine tamir ettirmek de isteyebilirsiniz. Buna uygun bir yapısı olan bisiklet iç lastikleri yama ile tamir edilebilmektedir. Bisiklet iç lastik değiştirme maliyetini düşünecek olursak, yeni bir lastik almak yerine tamir ettirmek çok daha uygun bir fiyata mal olmaktadır. Bu yüzden de birçok bisiklet kullanıcısı doğal olarak daha hesaplı olan bu yöntemi tercih etmektedir. Bisiklet iç lastiğini tamir ettirmek istediğimizde ilk olarak lastikteki zarar gören yeri saptamamız gereklidir. Daha sonra lastiğin havası alınır ve yama kiti o noktaya yapılır. Yapılan yama kiti kuruduktan sonra işe yarayıp yaramadığı kontrol edilir ve bir sorun yoksa bisiklet tekerleği yerine takılarak yola devam edilebilir. Lastik değişimi veya tamirine gerek bırakmadan hiçbir koşulda patlamayan bisiklet iç lastik modelleri de vardır ve bisiklet kullanıcılarının gözdesidir. Çünkü bu iç lastikler çok dayanıklı ve sağlam bir yapıda olduklarından, bisiklet sürücüsü için gönül rahatlığıyla güvenli bir sürüş tecrübesi yaşayabileceği anlamına gelir.

      İç Lastik Seçiminde Dikkat Edilecekler

      Bisiklet dış lastik ve iç lastiğin çaplarının ve genişliklerinin eşit olması şarttır. Ebatları birbirinden farklı iç ve dış lastiği bir arada kullanmanız mümkün olmamaktadır. Bisikletinize iç lastik satın alırken jantınızın modelini baz almayı ihmal etmemelisiniz. Bisikletinizde çift katlı bir jant kullanıyorsanız uzun siboplu iç lastik kullanmanız gerekirken, tek katlı bir jant kullandığınızda kısa siboplu iç lastik kullanmalısınız. Bisiklet iç lastiklerde tavsiye edilen ideal basınçlar farklı olabiliyor. Örneğin yüksek basınca dayanıklı iç lastikleri özellikle yüksek hızla veya engebeli arazilerde bisiklet sürerken kullanmanız tavsiye edilir ki bisikletinizden istediğiniz verimi alabilirsiniz. Bisikletin iç lastiklerinde farklı siboplar tercih edilebilirken, seçilen her sibobun bazı avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. İnce siboplar bisikletin verimini çoğaltırken, araba tipi subaplar için basınç pompası bulmak daha kolay oluyor. Bisikletinize iç lastik satın alırken lastik sibobunun kalitesine de önem vermeyi göz ardı etmemelisiniz.

      Bisikletinizde bulunan iç lastiğin kalitesi kadar üstündeki sibobun kaliteli olup olmadığı da çok önemlidir. Çünkü iç lastiğin üzerindeki sibop kalitesizse ve lastiğe hava basarken zarar görür veya kırılırsa, lastik tamiratının hiç de basit bir şey olmadığını unutmamalısınız. Bisikletinizin özelliklerine uygun ve kaliteli bir iç lastiğe sahip olursanız, buna bağlı olarak da bisikletinizden beklediğiniz verimi alabilirsiniz. Eğer bisikletinize uygun olmayan veya yıpranmış bakımı yapılmamış iç lastikleriniz varsa bisikletiniz ne kadar donanımlı olursa olsun istediğiniz performansı yakalayamazsınız. Bisikletiniz için iç lastik satın almaya karar verirken, iç lastiğin üretildiği malzemeyi ve sibop çeşitlerini dikkate almayı ihmal etmemelisiniz. Bisiklet iç lastiklerinde sibop türü lastiğin de kullanım alanını etkiliyor. Klasik siboplar kolay bir kullanımı olan ve lastiğinizi kolaylıkla şişirebildiğiniz basınç fazla geldiğinde ise sibobu yavaşça gevşeterek basıncını azaltabildiğiniz bir sibopdur. Araba sibobu diye adlandırılan siboplar benzin istasyonlarında bile şişirilebileceğinden özellikle tur bisikletçilerinin de tercih ettiği bir çeşittir. Presta siboplar ise narin ince yapıları olan basınca olan dayanıklılığından dolayı lastiğin daha fazla şişirilmesine olanak tanıyan bir sibopdur. Bu özelliği de onu yarış bisikletçileri için cazip kılmaktadır. Günlük olarak bisiklet kullanan biri için bisikletinizden beklediğiniz verim sizin için bir kriterse, presta siboplu iç lastikleri tercih etmenizi tavsiye ederiz.

      İç Lastik Çeşitleri Nelerdir?

      Bisiklet, araba ve kamyon gibi birçok araçta bulunan lastiklerin iç kısmında dış lastik ile jant arasında yer alan ve tekerleklerin şişkin olmasını sağlayan iç lastiklerdir. Bir diğer adı şambrel olan iç lastik son yıllarda özellikle otomobillerde şambrelsiz olarak yer almaktadır. İç lastik çeşitleri ince sibop, oto sibop, sibop aksam, oto sibop uzun, ince sibop uzun, bisiklet sibop diye adlandırılır.

      İç Lastik Fiyatları

      İç lastik fiyatları, üründe kullanılan materyal, işçilik, ölçüleri ve üretim teknolojisine göre farklılıklar göstermektedir. Pazarama.com sitesinde aradığınız iç lastik çeşitlerini geniş fiyat yelpazesinde inceleyebilirsiniz.