Kategori Havuz Filtresi
Varsayılan
    Toplam 20 / 234 ürün

    Havuz Filtresi

    Havuzlar, çeşitli aktivitelere ev sahipliği yaptığı gibi huzur veren mekanlar olarak da biliniyor. Havuz ortamları insanlar için yüzme ve su sporları yapılması amacıyla tesis ediliyor. Bunun yanında bitkiler ve su canlıları için doğal ortam yaratılan biyolojik havuzlar da kuruluyor. Bunlar biyolojik göletler olarak da adlandırılıyor. İnsanlar için yapılan havuzlar, belli standartlarda oluyor. Ölçüleri ve derinlikleri, içinde yapılan aktivitelere uygun olarak projelendiriliyor. Doğal ortamlar için yapılan biyolojik havuzlar ise kullanıcılarının isteğine uygun olarak tasarlanıyorlar. Havuzların yapımında taş, beton, toprak, çelik, plastik gibi çeşitli yapı malzemeleri kullanılıyor. İster insan kullanım havuzları isterse biyolojik havuzlar olsun havuzlarda toplanan suyun temiz olması gerekiyor. Havuz suyu, içinde yapılan aktiviteler ve doğal yaşamın atıkları nedeniyle sık sık kirleniyor. Kirlenen havuz suyunun temizlenmesi için suyun belli aralıklarla boşaltılıp yenilenmesi gerekiyor. Bu durum su temini ve maliyetinde yüksek harcamalar gerektirebilir. Bunun yerine havuz suyunun bir döngü içinde temizlenerek tekrar kullanılması tercih edilir. Bu iş için havuzlarda havuz filtre malzemeleri kullanılıyor. Havuz filtresi, havuzunuzda toplanan suyu filtre sistemi ile temizleyerek tekrardan havuzunuza geri yolluyor.

     

    Yüzme havuzlarında suyun temizlenmesi suyun havuz filtrelerine yönlendirilmesi sayesinde yapılır. Bu yönlendirme, yüzeyde taşırma sistemi ve altta ızgaralar ile oluyor. Filtrasyona ek olarak kimyasal dezenfeksiyon sistemi ile bu temizlik istenilen şekle getiriliyor. Havuzlarda dezenfektan yapılırken genellikle klor maddesi kullanılır. Genellikle yüzme havuzu filtre sistemi, havuz kum filtresi özellikli türler ile düzenleniyor.  Biyolojik göletlerde de suyu temizleyen ana unsur olarak havuz filtresi kullanılıyor. Bunun yanında kimyasal kullanılmaksızın doğal taşlar, bitkiler ve biyofilmler yoluyla ek temizlik yapılır. Yine de göletlerde tam anlamıyla doğal bir ortam yaratmak mümkün değildir. Suda çözünmeyen besin maddeleri ve atıklar havuz filtresi ile arıtılabilir. Ancak suda çözünmüş besin maddelerinin arıtılması pek kolay olmaz. Bu yüzden doğal havuzlarda kullanıcıların istediği temizlik seviyesine ulaşılmak biraz zor olur. Ancak bu durumda kabul edilebilir seviyede doğal olmayan yöntemlerin kullanılması, kullanıcının isteğine bağlı oluyor.

     

    Havuzlar ve göletler suyun cazibesi nedeniyle sakinlik ve huzur veren yerler olarak bilinir. Ancak sağlıklı ve sürdürülebilir aktiviteler, havuzların berrak görünümlü ve hijyenik olmasını gerektiriyor. Bu yapıların temizlenmesi, mekanik ve ekolojik sistemler ile destekleniyor. Havuz filtreleri ile yüzme havuzlarında ve doğal havuzlarda istenilen temizliğe ulaşmak mümkün. Farklı yöntemler ile filtrasyon yapabilen ürünler, havuzunuzun her zaman temiz kalmasını sağlayabiliyor. Havuz filtresi çeşitleri arasından havuzunuzun özelliklerine uygun tip ve kapasitede olanı seçebilirsiniz. Havuzunuzun veya göledinizin büyüklüğüne göre havuz filtresi fiyat skalasında uygun olanı temin edebilirsiniz.

     

    Havuz Filtresi Özellikleri

    Havuz filtresi, işlevselliği ile büyük miktarlardaki suların, kullanıldıktan sonra atık hale gelmesini önlüyor. Bu İşlevselliği, istenmeyen zararlı maddeleri sudan temizleyerek suyu tekrardan havuza verme prensibine dayanıyor. Havuz filtresi özellikleri, bu prensiplere uygun olarak şekilleniyor. Bir havuz filtresinin en büyük özelliği, temiz ve berrak bir ortam sağlamak olmalı. Havuzlarınızda temiz ve berrak bir ortamın sürdürülebilir olmasını isterseniz havuz filtresi kullanabilirsiniz. Havuz filtreleri, sudaki kir parçalarını ve zararlı maddeleri filtreleme özelliğine sahipler. Havuz filtrelerinin mekanik, biyolojik ve UV sistemleri ile filtreleme özellikleri bulunuyor. Kir parçacıklarını havuzunuzdan bertaraf etmek için mekanik filtreleme sistemi kullanabilirsiniz. Zararlı maddeler için ise biyolojik arıtma yapan özelliklere sahip havuz filtresi uygun oluyor. Havuzunuzun konumuna göre içerisinde yosun ve mikropların oluştuğu havuzlarda bulunuyor. Bu durumda UV ışınlar kullanılan filtrelemeye başvurmanız gerekiyor.

     

    Havuz Filtresi Çeşitleri

    Havuzlarınızda mekanik, biyolojik ve UV sistemleri prensipleri ile çalışan havuz filtresi çeşitlerinden kullanabilirsiniz. Havuzunuza uygun olarak tercih edebileceğiniz mekanik havuz filtrelerinde iki çeşit filtre bulunuyor. Bunlar tambur filtresi ve elek bükme filtresi olarak adlandırılıyor. Mekanik havuz filtreleri genellikle bir biyolojik filtre ile birlikte kullanılıyor. Biyolojik havuz filtresi çeşitlerinde ise kum filtresi, kartuş filtresi ve iki atomlu filtreler kullanılıyor. Amacına uygun olarak biyolojik filtre sınıfında bitki filtresi ve UV filtresi de kullanabilirsiniz.

     

           Mekanik havuz filtreleri:

    -        Tambur filtresi: Tambur filtresi, çok ince süzgeçli metal malzemeden oluşuyor. Mekanik olarak yüksek temizleme gücüne sahip olup en küçük kir parçalarını bile tutabiliyor. Tambur filtresinin otomatik olarak kendini temizleme özelliği bulunuyor. Bu nedenle daha az bakım gerektirdiği gibi bakımı da kolay oluyor. Tambur filtresi, mekanik bir ünite olduğundan kurulumu sırasında teknik bilgilere ihtiyaç duyabilirsiniz.

     

    -        Elek bükme filtresi: Elek bükme filtresini tambur filtresine alternatif olarak düşünebilirsiniz. Kompakt bir halde üretiliyorlar. Bu yüzden kurulu kolay oluyor. Elek, kompakt yapının içinde suyun yönlendirildiği kavisli bir şekle sahip. Kir elekte kalırken kiri taşıyan su aşağıya düşerek oksijen açısından zenginleşir. Otomatik olarak temizleme yapma sistemi olmadığından manuel olarak temizleme yapabilirsiniz. Tambur filtreye göre daha kalın kir parçalarını tutma özelliği bulunuyor. Bu yüzden elek bükme filtresi, ön mekanik filtreleme olarak kullanılıyor.

     

           Biyolojik havuz filtreleri:

    Biyolojik havuz filtreleri; ana hatları ile 3 ayrı gruba ayrılıyor.

     

    -        Kum filtresi: Havuzlarda en fazla tercih edilen filtre tipi olarak havuz kum filtresi çeşitleri seçiliyor. Sistem, suyunun bir pompa vasıtasıyla içi granüle kum dolu basınçlı bir kaba gönderilmesi şeklinde gerçekleşiyor. Basınçlı bir kap içerisinde geniş bir bağlama yüzeyine sahip, granüle kum bulunuyor. Su, bu basınçlı kap içerisinden geçirilerek kum tarafından temizleniyor ve havuza geri gönderiliyor. Havuzun büyüklüğüne göre havuz kum filtresi seçimi yapılıyor. Seçilen tank boyutları, çok büyük kapasitelere hizmet edebiliyor. Kum filtresinin temizlenmesi geri yıkamaya izin verdiğinden dolayı kolay oluyor. Bu yüzden kısa sürelerde bakım yapmak zorunluluğu duymuyorsunuz.

    -        Kartuş filtreler: Kartuş filtreler granüle kum yerine değiştirilebilir kartuş kullanılan filtrelerdir. Kartuşun yuvalandığı bir gövde içinde bulunurlar. Kartuş malzemesi hidrofilik yapıda polipropilen, polyester, akrilik veya selülozik malzemelerden üretiliyor. Yüzeyde ve dipte iş yapar şekilde tasarlanıyor. Mikron derecesinde temizlik sağlanabiliyor. Kurulumu ve değiştirilmesi oldukça kolay olduğundan tercih edebilirsiniz.

    -        İki atomlu filtreler: Teknik olarak havuz filtrelemesinde en verimli olan sistemin iki atomlu filtreler olduğu kabul ediliyor. İki naylon membran arasında diatomlarla doldurulmuş filtre setlerinin yan yana dizilmesi ile oluşturuluyor.  Filtre görevi gören fosilleşmiş algler, mikro süngerler gibi suyun geçişine izin verirler. Bu arada suda bulunan ve insan gözünün göremeyeceği kirleri bünyesinde tutabiliyorlar. Ters yıkamaya izin veren özellikleri sayesinde kolay temizleme olanağı sağlıyorlar.

     

    Havuz Filtresi Fiyatları

    Yeterli filtreleme ve dezenfeksiyonu yapılmış temiz bir havuz, sağlık açısından da önem taşıyor. Filtrasyonu yapılmayan ya da eksik yapılan havuz ise hastalıklara davetiye çıkarır. Suyu bulanık halde olan ve pis kokan bir havuzunuzun olmasını istemezsiniz. Havuzunuzun berrak ve temiz kalmasını istiyorsanız uygun bir havuz filtresi temin etmelisiniz.   Havuzunuzun kapasitesine ve özelliğine göre uygun olacak havuz filtresi fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Havuz filtresi fiyatları, seçeceğiniz modele, markasına ve tipine göre değişkenlik gösterebiliyor. Genel kullanım amacı ile tesis edilen olimpik yüzme havuzları filtre sistemi projelere dayanıyor. Bu tesisler bir kompleks halinde mekanik tesisat dahilinde fiyatlanıyor. Özel kullanım amacıyla hazırlanan havuzlarda ise kullanılan havuza göre değişik maliyetler ile karşılaşabilirsiniz. Havuz kum filtresi fiyatları, kullanılan malzemenin niteliğine göre değişkenlik gösterebiliyor.  Havuz kum filtresi kullanırsanız kuvars kumu yerine plastik veya polyester malzeme alternatifiniz olabiliyor. Pazarama.com ile farklı çeşitlerde ve kapasitelerde havuz filtresi çeşitlerini uygun fiyatlarda temin edebilirsiniz.