Fotokopi Kağıdı
Evrak ve dokümanların çoğaltılmasını sağlayan cihaza fotokopi makinası deniyor. Asıl evrakın saklanması gerektiğinde kopya evraklarını fotokopi makinası ile hazırlayabilirsiniz. Farklı modellerle tasarlanan cihazlar; ofis, okul, belediye, adliye gibi birçok yerde kullanılıyor. Evlere kadar giren fotokopi cihazları ile farklı boyutlarda kağıtlara çıktı alınabiliyor. Fotokopi makinelerinde modeline göre A3, A4, A5’e kadar farklı boyutlarda ve gramajda kağıt kullanılıyor. Bu cihazlarda kullanılan kağıtlara fotokopi kağıdı deniyor. Fotokopi makineleri, model çeşitlerinde farklı boyutta kağıtlara farklı özellikte çıktı alacak şekilde tasarlanıyor. Bu cihazların randımanlı çalışması için tasarımına uygun gramajda kağıt kullanılması gerekiyor. Fotoğraf basan fotokopi makinaları 280 gr/m2 kağıtlara baskı yapabiliyor. Standart fotokopi makinalarında ağırlığı 60 ile 180 gr/m2 arasında değişen kağıtlar kullanılıyor. Okulda, iş yerinde ya da resmi yazışmalarda en çok A4 boyutunda kağıt tüketiliyor. Bu nedenle A4 fotokopi kağıtları, günlük kullanımda tercih edilen ürünlerin başında geliyor. Fotokopi kağıdı çeşitleri, kağıt boyutlarına ve kağıtların kullanım alanına göre değişebiliyor. Fotokopi kağıtları genellikle top şeklinde satılıyor. Sürekli yazışma olan büyük işletmeler, A4 fotokopi kağıtlarını koli ile alabiliyor. Bir top fotokopi kağıdında 500 yaprak bulunuyor. 5 top fotokopi kağıdı bir koli oluyor. Resmi ya da özel yazışmalarda genellikle dosya kağıdı olarak bilinen A4 boyutundaki kağıtlar kullanılır. Teknoloji ilerledikçe yazılar, daktilo yerine bilgisayarlarda yazılıyor. Kopya kağıdı yerine ise fotokopi makineleri ile alınan kopyalar kullanılıyor. Her türlü yazışmada kullanılan A4 kağıdı, fotokopide kopyalanabilir pratik kullanımı ile öne çıkıyor. Pazarama.com ile aradığınız fotokopi kağıdını ya da benzer seçenekleri kolaylıkla bulabilirsiniz.
Fotokopi Kağıdı Çeşitleri
Çalışma ve okul hayatında en çok tüketilen kırtasiye ürünlerinin başında fotokopi kağıdı geliyor. Bu ürünlerin kalitesi içeriğindeki ağaç lifleri ve selüloz oranına göre çeşitlenebiliyor. Selüloz miktarı odun miktarından fazla olduğunda kağıdın kalitesi artıyor. Fotokopi kağıdı çeşitleri genellikle 1. Sınıf hamur kağıt ile üretiliyor. Rengi tam beyaz olmayan 2. Sınıf kağıt çeşitlerine kaliteli baskı yapmak mümkün olmuyor. Fotokopi kağıtları, boyut olarak da çeşitlenebiliyor. Evrensel kağıt ölçüleri A, B, C serisi olarak sınıflandırılıyor. A serisi kağıtlar, A0 ile A8 arasında boyutlandırılıyor. Fotokopi çekiminde A3, A4, A5 boyutlarında kağıt kullanılıyor.
Farklı Boyut Seçenekleri İle Fotokopi Kağıdı
Fotokopi kağıtları, işyerleri veya ofislerde en fazla tüketilen kağıt çeşitleri arasında bulunuyor. Bu ürünler, kopyalama haricinde her türlü kağıt sarfiyatında kullanılabiliyor. İş yerinde ya da ödev çıktısı alırken sıklıkla A4 boyutunda kağıda baskı yapılıyor. Kurumsal ve resmi evraklarda 210 x 297 mm ebatları ile üretilen A4 kağıt kullanılıyor. Standart yazıcı ve fotokopi makineleri genellikle A4 kağıda baskı yapılıyor.
A3 kağıdını ikiye katladığınızda A4 boyutunda kağıt elde ediyorsunuz. 297 mm x 420 mm ebatlı A3 kağıdını büyük çıktılar almak için kullanabilirsiniz. İşletme tabloları, organizasyon şemaları, küçük mimari veya teknik çizim baskılarını, bu kağıtlara alabilirsiniz. Farklı kalınlık seçenekleri ile raporlarınızı, aylık hakedişlerinizi ve sunumlarınızı A3 fotokopi kağıdına çıkarabilirsiniz. A3 fotokopi kağıdına baskı alabilmeniz için fotokopi makinanızın bu kağıdı kullanabiliyor olması gerekiyor.
A4 kağıdını ikiye katladığınızda 148 mm x 210 mm ebatlarında A5 kağıdı elde ediyorsunuz. A5 fotokopi kağıdına ehliyet, kimlik ya da makbuz fotokopisi gibi küçük boyutlu baskıları çıkarabilirsiniz. Fotokopi makinanızın destekleyebileceği en büyük gramajlı A5 kağıtlara, beğendiğiniz resimleri basarak kolaj pano yapabilirsiniz. Fotokopi makineleri ve yazıcılar, A5 boyutundan daha küçük kağıda baskı yapamıyorlar.
Gramaj Çeşitliliği İle Fotokopi Kağıdı
Fotokopi kağıtlarını ayıran en önemli özelliklerin başında gramajı geliyor. 1m2 kağıdın ağırlığı kağıt gramajını belirliyor. Farklı baskılar için farklı gramajda kağıtlara ihtiyaç duyulabiliyor. A4 fotokopi kağıtları genellikle 80 gr/m2 olacak şekilde üretiliyor. Kağıdın dokunsal özelliklerinin yanında gramajı, baskı kalitesini doğrudan etkileyebiliyor. Düşük gramajlı fotokopi kağıtlarında çift taraflı baskı almak zorlaşabilir. Kağıt mürekkebi emmeyebilir ve dağılmış yazılarla çıktı almak zorunda kalabilirsiniz. Fotokopi kağıt çeşitleri gramajına göre 60, 70, 75, 80, 90, 100, 160 gr/m2 olarak çeşitlenebiliyor. Yüksek gramajlı fotokopi kağıdı ile kaliteli baskılar alabilirsiniz. Fotokopi kağıdını seçmeden önce cihazınızın özelliklerini belirlemelisiniz. Fotokopi makinaları genellikle 80 gr kağıt ile randımanlı çalışabiliyor. Daha büyük cihazlarda baskı için kağıt boyut seçeneklerinin yanında ağırlık seçenekleri de bulunuyor. Kaliteli baskı için fotokopi kağıdı ile makinenizin uyumlu olması gerekiyor.
İşlevsel Fotokopi Kağıdı Modelleri
Farklı boyutları ile kağıtlar, yediden yetmişe herkesin kırtasiye ihtiyaçlarının başında geliyor. Fotokopi kağıtları, boyut ve gramaj seçeneklerinin yanında farklı renk seçenekleri ile üretiliyor. Renkli fotokopi kağıtlarını rapor, sunum gibi çalışmaların baskılarında kullanabilirsiniz. Bu ürünleri fotokopi ve yazı yazma haricinde hobilerinizde de kullanabilirsiniz. Origami sanat çalışmalarınızı farklı renk kağıtlarla yapabilirsiniz. Hamur kalitesi ve gramaj bakımından yeterli olan renkli fotokopi kağıtlarını, baskı makinelerinde sorunsuz kullanabilirsiniz. Renkli fotokopi kağıtları, paket içinde tek renk olabildiği gibi karışık renkli de olabiliyor. Bu ürünlerin yaprak adedi markasına göre değişebiliyor.
Yapışkanlı şekilde tasarlanan fotokopi kağıtlarını baskı sonrasında arkasındaki koruyucuyu çıkararak kullanabilirsiniz. A3, A4, A5 boyutlarında yapışkanlı fotokopi kağıtları, her türlü çalışmanızda size yardımcı olabilir. A3 boyutunda yapışkanlı kağıtları, sunumlarınızda kullanabilirsiniz. Bu ürünleri, ders çalışırken duvara ya da mantar panonuza asarak sürekli tekrarlarınızı yapabilirsiniz.
Köşelerinde sayfa numarası ile tasarlanan fotokopi kağıtları, ofis işlerinizde kolaylık sağlayabilir. Numaralı fotokopi kağıtları, en az 1- 20 sayfalı olarak üretiliyor. Birden başlayarak 30, 100, 200, 4000, 4500’e kadar farklı sayfa numarasıyla fotokopi kağıtları bulabilirsiniz. Bu ürünler, dikey kullanıma uygun olarak numaralanıyor. Bu ürünleri yevmiye defteri, defteri kebir ve envanter defteri olarak kullanabilirsiniz. Firmanızın yıllık faaliyetlerinin numaralı fotokopi kağıtlarına yapabilirsiniz.
Fotokopi Kağıdı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Fotokopi kağıt çeşitlerini her türlü ofis çalışmalarında elde veya yazıcıda kullanabilirsiniz. Fotokopi makinesinde kullanacağınız kağıtların özellikleri, cihazınızın çalışmasına uygun olması gerekiyor. Genellikle tüm yazıcılar, 80 gr kağıtlara baskı yapabiliyor. Yine de teknik olarak herhangi bir yazıcıda her fotokopi kağıdını kullanamazsınız. Baskı yapmadan önce fotokopi makinesinin üzerinde bulunan ayarlardan, kağıdınızın ağırlığına göre gereken düzenlemeleri yapmalısınız. Gramajı düşük ve uygun yapıda olmayan kağıt, cihazlarınızda sıkışmalara ve yırtılmalara neden olabilir. Kağıdın yapısal yetersizliğinden dolayı mürekkep dağılabilir. Amacınıza ve makinenize uygun kağıt ile problemsiz ve kaliteli baskılar yapabilirsiniz. Makinenize uygun, kaliteli fotokopi kağıdıyla cihazınızın ömrü de uzayabilir. Çift taraflı baskı alıyorsanız fotokopi kağıdınızın 1. sınıf hamur ve 80 gr üzeri olması gerekiyor. Çift taraflı baskı almak kağıt tasarrufu sağlarken ağaçların korunmasına da destek olabilir. İki ton ağaçtan bir ton kağıt üretildiğini unutmamalısınız.
Fotokopi Kağıdı Fiyatları
Fotokopi kağıtlarını farklı gramaj ve boyut seçenekleri bulabilirsiniz. Farklı özellikleri ile ofislerde en çok tüketilen ürünlerinin başında fotokopi kağıtları geliyor. Bu tüketimleri göz önüne alındığında fotokopi kağıdı fiyatları harcamalarda önemli bir yer tutuyor. İş yerinizde ya da ofislerde kullanacağınız fotokopi kağıtları seçimi için değişik alternatifler bulabilirsiniz. Fiyat seçeneklerini, makinalarınıza uygun olacak şekilde değerlendirmek, tasarruf sağlamanıza da yardımcı olabilir. Özellikle büyük ölçekli kuruluşlarda çok büyük hacimlerde fotokopi kağıtları kullanılıyor. Fotokopi kağıdı fiyatları üzerinde kağıdın kalitesi, boyutları ve markasına göre değişkenlik gösterebiliyor. Kişisel ya da ofis ortamında kullandığınız fotokopi makinelerini uygun bir şekilde kullanmak gerekiyor. Bu nedenle her alımda fotokopi kağıdı fiyatları ile kalite ve uygunluk karşılaştırması yapmalısınız. Pazarama.com ile kolaylıkla fiyat karşılaştırması yapabilir, alışverişinizi tasarruflu şekilde tamamlayabilirsiniz.