Çanak Anten
Çanak anten nedir sorusuna, televizyon izlemede ihtiyaç duyulan sistem denilebiliyor. Çanak antenin sahip olduğu özellikler, televizyondan verimli şekilde ses ve görüntü alınmasını sağlıyor. Çanak anten çeşitleri arasında özellik farklılıkları olduğu görülüyor. Bu sistemde çeşitlilik sunulması, kişilerin ihtiyaçlarını verimli şekilde karşılayacak ürüne ulaşmasını sağlıyor. Çanak anten modelleri arasında, boyut ve ağırlık farklılıkları olduğu da görülüyor. Çanak anten birden fazla parçadan oluşuyor. Evlerin çatısına monte edilen çanak antenlerin kurulumunun, işin uzmanları tarafından yapılması fayda sağlıyor. Uydu alıcısı aksesuarları arasında yer alan, çanak antenler hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtlarını yazının devamında bulabilirsiniz. Pazara.com aracılığı ile ses görüntü sistemleri arasında bulunan çanak antenlerden hangisinin size uygun olacağına karar verebilirsiniz.
Çanak Anten Özellikleri
Çanak antenler, uydu sinyallerinin alınmasını sağlıyor. Aynı zamanda alınan sinyalleri gönderebiliyor. Çanak antenlerin gerçekleştirdiği bu görevler sayesinde, televizyondan ses ve görüntü alınabiliyor. Sinyallerin doğru şekilde alınamaması, görüntünün karıncalanmasına, hatta ileri boyutlarda komple görüntünün gitmesine neden olabiliyor. Bu tip problemler yaşanıyorsa, çanak antenin parçalarından birine müdahale etmek gerekebilir. Çanak antenini verimli bir şekilde kullanabilmek adına doğru şekilde monte etmek gerekiyor. Çanak anten modelleri, tasarım ve sistem gereksinimleri konusunda birbirinden ayrılıyor.
Çanak anten özellikleri, modeller arasında farklılık gösteriyor. Çanak anten modelleri arasındaki özellik farklılığının en belirginini ürün boyutları oluşturuyor. Çanak anten seçenekleri, 60 cm, 75 cm, 80 cm, 90 cm veya 120 cm gibi farklı boyutlarda kullanıcılara sunuluyor. 90 cm boyutundaki çanak anten modelleri, geniş kitleler tarafından tercih ediliyor. Yukarıda verilen ölçüler en çok kullanılan çanak anten boyutlarını ifade ediyor. Çanak antenlerin gerçek ölçüleri 45 cm ile 5 metre arasında değişiyor. Çanak antenleri birbirinden ayıran bir diğer özellik ise, sinyali çekiş güçleri. Çanak antenler sinyalleri, dünya yörüngesinde bulunan uydulardan alıyor. Uyduların gönderdiği sinyaller, çanak anten tarafından toplanıyor. Sinyal çekiş gücü yüksek olan çanak antenler sayesinde, televizyonda kesintisiz yayın izlenebiliyor. Güçlü sinyaller sayesinde daha iyi bir ses ve görüntü kalitesine ulaşılabiliyor. Çanak anten parçaları ve kurulumunda kullanılan malzemeler şu şekilde:
Çanak Anten Modelleri
Çanak anten modelleri, farklılık gösteriyor. Çanak antenler arasındaki farklılıklar, boyutlardan, tasarımdan veya sistemsel gereksinimlerinden kaynaklanıyor. Uydu sinyallerinin alınıp, gönderilmesini sağlayan çanak antenleri, haberleşme sistemlerinde de kullanılabiliyor. Bazı çanak anten sistemleri, yalnızca sinyallerin alınmasını sağlıyor. Özellikle haberleşme sistemlerinde kullanılan çanak anten modelleri, aynı zamanda sinyallerin gönderilmesi işlemini de gerçekleştiriyor.
● Parabol Çanak Anten
Parabol çanak anten, gövde yapısı nedeniyle diğer uydu modellerin ayrılıyor. Parabol çanak antenin gövdesi, diğer çanak antenlere oranla daha eğimli yapıda bulunuyor. Bu eğimi tanımlamak için bombeli ifadesi de kullanılabiliyor. Parabol çanak anten modelleri, karşıdan bakıldığında, tam daire şeklinde görülüyor. Parabol çanak antende uygulanan bu şekil ile uydu sinyallerinin, daha iyi şekilde yakalanması amaçlanıyor. Parabol çanak antenler, gökyüzüne, geniş bir açı ile bakıyorlar. Parabol çanak anten, sinyalleri dik bir açı ile alabiliyor. O nedenle kurulumunun uyduya dik olacak şekilde ayarlanması gerekiyor. Parabol çanak antenin özelliklerinden verimli bir şekilde yararlanabilmek adına, kurulum konusunda uzmandan destek almak yarar sağlıyor.
● Offset Çanak Anten
Offset çanak anten, kullanımı oldukça yaygın olan çanak anten modelleri arasında yer alıyor. Offset çanak antenler, elips şeklinde oluyorlar. Gelen uydu sinyallerini, orta kısımlarında değil, yan kısımlarında topluyor. Eğimin açısı isteğe bağlı olarak ayarlanıp, çanak antenin kurulumu ondan sonra yapılıyor. Offset çanak antenler kış aylarında oldukça avantaj sağlıyor. Karın çok yağdığı bölgelerde, antenlerin kardan arındırılması gerekiyor. Bazı çanak anten modelleri, şekillerinden ötürü karı tutabiliyor. Offset çanak anten modelleri ise, şekillerinden ötürü karın üzerinde barınmasına engel oluyor. Offset çanak antenlere monte edilebilen aksesuarlar bulunuyor. Örneğin, bu aksesuarlar kullanılarak çanak antenin kolaylıkla hareket etmesi sağlanabiliyor.
● Flat Çanak Anten
Flat çanak anten, görünümü ile diğer çanak anten modellerinden ayrılıyor. İngilizce olan flat kelimesi, düz anlamına geliyor. Flat çanak antenin, diğer antenler gibi bombeli veya yuvarlak bir yapısı bulunmuyor. Düz anten modeli olarak geçen flat çanak anten genellikle kare şeklinde kullanıcılar karşısına çıkartılıyor. Flat anten diğer çanak antenlere oranla çok daha kolay şekilde kurulabiliyor. Flat antene bağlanacak eklenti ve kablolar, arka kısımda yer alan bölme üzerinden bağlanıyor. Böylelikle kablolar ve bağlantılar arka kısımda yer aldığı için, daha nizamı bir görünüm ortaya çıkabiliyor. Flat çanak antenler daha kompakt bir tasarıma sahip. Boyutları diğer antenlere oranla daha küçük olsa da aynı sinyal çekim gücünü içerisinde barındırıyor.
● Multifocus Çanak Anten
Multifocus çanak anten, birden fazla uydudan sinyal alabiliyor. Uydulardan gelen sinyaller, çanak antenlerde toplanıyor. Sinyallerin toplanma kısımları, modelden modele farklılık gösteriyor. Çanak antenler, hangi uydu yayınından yararlanılacak ise, o uyduya uyacak şekilde yönü ayarlanıyor. Fakat multifocus çanak anten modelleri, belli bir doğrultudayken, birden fazla uydudan sinyal toplayabiliyor. Farklı odak noktalarındaki uydulardan, sinyal toplayabilmesi, multifocus çanak antenlerinin, beğeni toplamasını sağlıyor.
● Delikli Çanak Anten
Delikli çanak anten, elek anten olarak da biliniyor. Mesh anten olarak da geçen delikli çanak anten, tasarımı ile farklılaşıyor. Delikli çanak anten adını tasarımından alıyor. Çanak antenin delikli oluşu, çok rüzgarlı ve yağışlı bölgelerde kullanımını arttırıcı rol oynuyor. Delikli çanak anten, üzerinde yer alan minimal boyuttaki delikler sayesinde, rüzgar ve yağıştan minimum dizeyde etkileniyor.
Çanak Anten Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
Çanak antenler pek çok farklı çeşitte ve özellikte üretiliyor. Çanak antenlerin bu şekilde farklılık göstermesi, farklı ihtiyaçların daha iyi şekilde karşılanmasına olanak tanıyor. Örneğin, evde izlenecek bir televizyon için gerekli olan çanak anten ile bir işyeri veya otelde ihtiyaç duyulan çanak anten modeli değişebiliyor. Evde kullanım için 90 cm’lik bir çanak anten ideal ölçüleri oluşturuyor. Fakat diğer alanlarda, sinyal çekiş gücü daha yüksek ve büyük ölçülere sahip çanak antenlere ihtiyaç duyulabiliyor. Çanak anten satın alırken, yaşanılan bölgenin özelliklerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Sert iklime sahip olan bölgelerde, şiddetli rüzgarlara rastlanabiliyor. Bu durum sebebiyle, rüzgardan minimum düzeyde etkilenecek bir çanak anten modeli tercih etmek gerekiyor. Örneğin delikli çanak anten, rüzgar ve yağıştan minimum seviyede etkileniyor. Aynı zamanda şekli sebebiyle, karı da üzerinde tutmuyor.
Çanak Anten Fiyatları
Çanak anten fiyatları için yapacağınız incelemeyi Pazarama.com üzerinden sürdürebilirsiniz. Böylelikle çanak anten özellik ve fiyat bilgilerine kolaylıkla ulaşabilir ve ürünler arası fiyat karşılaştırması yapma imkanı yakalayabilirsiniz. Ürün özelliklerini inceleyerek, fiyat farklılığına neden olan, etkenleri daha yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz. 90 cm çanak anten fiyatları, şeklinde ihtiyacınıza yönelik araştırmalar yaparak, zamandan tasarruf edebilirsiniz. Ekonomik fiyat seçeneklerinden yararlanmak için indirimli çanak anten modelleri arasından, sizin için ideal olacak ürünü satın alabilirsiniz.