Bisiklet Pompası
Amatör ya da profesyonel olarak bisiklet süren kişilerin, bisiklet sürdüğü zeminin özelliklerine bağlı olarak en sık görülen sorunlardan bir tanesi de bisiklet tekerleğinin havasının inmesidir. Bisiklet tekerleğinin havasının sadece zemin koşulları ya da soğuk hava nedeniyle inmesi çok büyük bir sorun yaratmayacağı için bu gibi durumlarda tekerleğin tekrar şişirilmesi yeterlidir. Ancak kesici ya da delici bir cisim ile temas sonucu tekerleğin zarar görmesi nedeniyle hava kaçması gibi durumlarda tekerleğin değişmesi gereklidir. Bisikletlerin tekerleğinin havasının inmesi ya da yeni lastik takıldıktan sonra lastiğin şişirilmesi için bisiklet pompaları kullanılmaktadır. Bisiklet pompaları genellikle daha rahat taşıma kolaylıkları sağlaması için mümkün olduğunca minimal bir tasarıma sahiptir. Bu tarz bisiklet pompaları, yapıları sayesinde bisiklet çantalarında rahatlıkla taşınabilir bir yapıya sahiptir. Farklı boyut ve keserim seçeneklerine sahip olan bisiklet pompaları aynı zamanda ergonomik olacak şekilde tasarlanmalıdır. Lastikler şişirirken genellikle el ya da tasarıma göre ayak ile basınç uygulanarak lastiğin içine hava üflenir. Bu işlem sırasında ise lastiği şişiren kişinin mümkün olduğu kadar rahat hareket edebiliyor olması gereklidir. Kullanılan bisiklet pompasının ergonomik tasarımı ne kadar iyi yapılmış ise bisiklet pompası ile lastik şişirme işlemi de o kadar kolaylaşacaktır.
Bisiklet pompası çeşitleri genellikle farklı tasarım seçeneklerinin yanı sıra farklı uç seçenekleri ile birlikte satışa sunulmaktadır. Bisiklet nerede kullanılan farklı tekerlek türlerinde bulunan farklı sibop girişlerine uygun uçları gerektiği durumlarda kullanabilirsiniz. Bununla birlikte bisiklet pompaları sadece bisiklet tekerlekleri uygun değil aynı zamanda futbol topu ve benzeri eşyalara da uygun uçlar bulundurmaktadır. Belki ihtiyacınız olan durumlarda bisiklet pompalarını futbol topu ve benzeri eşyaları şişirmek için de kullanabilirsiniz. Siz de Pazarama.com sayesinde beklenmedik durumlarda karşılaşacağınız bisiklet lastiğinin havasının inmesi ya da patlaması gibi durumlarda pratik olarak kullanabileceğiniz kullanışlı bisiklet pompası çeşitlerine çok daha uygun fiyat avantajları ile sahip olabilirsiniz. Pazarama.com'da yer alan farklı özelliklerdeki bisiklet pompası çeşitlerine karşılaştırarak kendi ihtiyaçlarınızı karşılayan ya da belirlediğiniz fiyat aralığındaki ürünleri anında görüntüleyebilirsiniz. Bu sayede bisiklet pompası ve diğer bisiklet aksesuarı alışverişlerinizde çok daha yüksek avantajlar elde edilebilir ve istediğiniz özelliklere sahip ürünleri anında keşfedebilirsiniz.
Bisiklet pompası çeşitleri
Bisiklet pompası çeşitleri neredeyse yüzyıla yakın bir süredir insanlar tarafından kullanılıyor. Geçmiş yıllarda sadece el ile kullanılabilir tarza uygun bisiklet pompaları tasarlanırken artık günümüzde otomatik ya da el ile kullanımı daha rahat bisiklet pompası çeşitleri tasarlanmaktadır. Pompalarında genel olarak bakıldığında otomatik ve manuel olmak üzere 2 farklı ürün seçeneği bulunuyor. Manuel kullanıma uygun olarak bisiklet pompaları genellikle el ile basınç uygulanarak kullanılırken, çeşitli kullanım avantajları ve pratiklik elde etmek için ayak yardımıyla basınç uygulanan bisiklet pompası çeşitleri de bulunuyor. Ancak bu ürünler genellikle klasik, el ile basınç uygulanan bisiklet pompalarına kıyasla daha yüksek boyutlara sahiptir. Bu nedenle elle kullanılan bisiklet pompaları genellikle daha çok tercih edilmektedir. Elle kullanılan bisiklet pompası çeşitleri genellikle daha küçük boyutlara sahip olduğu için bisiklet çantalarını da rahatlıkla taşınma imkanı sunmaktadır. Ayak ile basınç uygulanarak lastik şişirme sini sağlayan bisiklet pompaları genellikle daha yüksek boyutlara sahip olduğu için bu ürünler genellikle ev ya da atölyelerde tercih edilmektedir. Bisiklet sürerken bisiklet çantası ve benzeri eşyalar ile taşınması genellikle mümkün değil ya da dezavantajlıdır.
Manuel bisiklet pompası çeşitleri ile lastik şişirirken ihtiyaç duyulan kuvvet ve basıncın direkt olarak işi yapan kişi tarafından verilmesi gereklidir. Bu tarz bisiklet pompalarında tasarım genellikle el ile kullanmayı uygun şekilde tasarlanmaktadır. Bisiklet lastiğine takılacak olan pompanın uç kısmı pompaya lastik ya da kauçuk boru ile bağlanır. Pompanın tutma kolu aşağıya doğru bastırıldığında oluşan basınç ile birlikte pompanın iç kısmında yer alan hava boru içinden geçerek lastiğin içerisine verilir ve lastik şişirilir. Benzer şekilde ayak ile kullanım için tasarlanan modellerinde ise tek fark basıncın el ile değil ayak ile baskı uygulanarak oluşturulmasıdır. Bisiklet pompalarının otomatik modelleri ise basıncı direkt olarak kendisi uygulayarak çalışır. Bu tarz bisiklet pompası çeşitleri akü ya da direkt olarak elektrik şebekesine bağlama yolu ile gücünü alarak çalışmaktadır. Kapının iç kısmında bulunan motorlar yardımı ile basınç uygulanarak şişirilecek lastiğin içine hava dolması sağlanmaktadır.
Bisiklet Pompası Seçimi Nasıl Yapılır?
Bisiklet pompası seçimi yaparken pompanın sağlaması gereken kullanım avantajları ve pompaya olan beklentilerin gözden geçirilmesi gereklidir. Standart kullanım için hazırlanan bisiklet pompaları genellikle basıncın manuel olarak el ile uygulandığı sistemlerdir. Bu tarz bisiklet pompaları genellikle bisiklet çantası gibi ufak alanlarda taşınabilmesi için daha ufak boyutlarda tasarlanmaktadır. Bu nedenle engebeli arazilerde sürüş yapılacağı ve bisiklet pompasının yanınızda bulunması gereken zamanlarda kullanım için genellikle ufak boyutlardaki bisiklet pompası çeşitleri tercih edilir. Basıncın ayak ile oluşturulduğu bisiklet pompaları ile tekerlek şişirmek genellikle daha kolay olsa da bu tür pompalar daha büyük boyutlara sahiptir. Bu nedenle bisiklet çantası içerisinde taşınması genellikle mümkün değildir. Bu tarz bisiklet pompası çeşitleri genellikle ev ya da atölye gibi ortamlarda bisiklet lastiğinin ya da benzeri sibop bulunduran eşyaların şişirilmesi için kullanılmaktadır.
Otomatik bisiklet pompaları ise genellikle sürüş sırasında kişinin yanında taşıyamayacak kadar büyüktür. Birlikte bu tarz bisiklet pompaları genellikle akü ile değil direkt olarak kablo ile prize bağlanarak çalışmaktadır. Bu nedenle dış ortamda çalışmak için uygun değillerdir. Gelişen teknoloji ile birlikte akülü ya da şarjlı bisiklet pompası çeşitleri de üretilmektedir. Her ne kadar bu tarz bisiklet pompaları boyut açısından çeşitli dezavantajlar oluşturuyor olsa da kullanım açısından oldukça rahat ve avantajlıdır. Standart bisiklet pompalarında basınç direkt olarak kişinin kendisi tarafından uygulanırken, otomatik bisiklet pompası çeşitleri lastiğin hiçbir güç kullanılmadan şişirilmesini sağlamaktadır. Bu sayede bisiklet lastikleri istenilen şişkinliğe çok daha rahat şekilde getirilebilir ve bisiklet kısa sürede tekrar kullanılabilir hale gelebilir.
Bisiklet Pompası Fiyatları
Bisiklet pompaları genellikle çalışma prensibine göre farklı fiyatlara sahiptir. Daha basit kullanım prensibine sahip olan ve bisiklet çantasında taşınabilecek ufak yapıya sahip daha minik tarzdaki bisiklet pompası fiyatları genellikle diğer çeşitlere göre daha düşük seviyelerdedir. Bu tarz bisiklet pompaları bisiklet sürerken oluşabilecek olumsuz durumlara karşı önlem almak ve acil durumlarda kullanmak için tercih edilmektedir. Daha büyük yapıdaki bisiklet pompaları ise genelde daha yüksek fiyat etiketlerine sahiptir. Bu tarz bisiklet pompaları her ne kadar lastiğin daha kısa sürede ve daha zahmetsiz şekilde şişirilmesi ni mümkün hale getiriyor olsa da büyük yapıları nedeniyle bisikletin çantasında ya da bisiklet sürerken taşınması genellikle daha zordur. Özellikle son yıllarda kullanımı oldukça artan bir diğer bisiklet pompası türü olan otomatik bisiklet pompaları ise genellikle standart modellere kıyasla çok daha yüksek fiyatlara sahiptir. Ancak otomatik bisiklet pompaları hiçbir güç harcamadan çok daha kısa sürede bisiklet lastiğinin istenilen şişkinliğe getirilmesini sağlamaktadır.