Kategori Metre
Varsayılan
    Toplam 20 / 331 ürün

    Metre

    Metre türleri, birçok alanda ve iş grubunda ölçüm amacıyla kullanılıyor. Kullanılan metrenin, ölçüm amacına uygun olması gerekiyor. Bu sebeple birçok farklı malzeme ve materyalden metre üretimi gerçekleşiyor. Örneğin terzilikte, marangozlukta mutlaka metre kullanımı gerekiyor. Kumaş boyu, kol ölçümü ve kıyafetin bedenini ayarlamak için metreler kullanılıyor. Aynı zamanda marangozlukta ahşap boyları ve kalınlığı için ölçümlere ihtiyaç duyuluyor. İnşaat sektöründe, gemi mühendisliğinde sıkça metrelerden ölçüm alınıyor. Bu tarz meslek kollarında yapılan ölçümler son derece kritik durumda. Yapılan hata ve sapmalarda çeşitli sorunlar oluşabiliyor. Hata payını azaltmak için bilinen şerit metrelerin gelişmiş versiyonları da üretiliyor. Örneğin lazermetreler ölçüm hatalarını ve sapmaları minimuma indiriyor. Ek olarak insan gücünün gerektiği durumları da en az seviyeye düşürüyor. Birkaç basit hareket ile en doğru ve hata paysız ölçümler yapılabiliyor. Metre türleri genel olarak iş kollarının yüklerini son derece kolaylaştırıyor. Günlük hayatta da birçok noktada ölçüm konusunda kullanılıyor. Pazarama.com’da ihtiyacınıza uygun metre türleri arasında inceleme yapabilir, avantajlı fiyatlarla tasarruf sağlayabilirsiniz. Peki, gerekli ölçüm türüne uygun metre özellikleri ve çeşitleri neler inceleme yapalım.

    Metre Çeşitleri

    Metre çeşitleri, ölçüm yapılan nesneye ve duruma göre seçiliyor. Örneğin, nesnenin açısını ve dikliğini öğrenmek için su terazisi kullanılıyor. Eğim ölçümü için su terazileri gerekli oluyor. Şerit metre üretiminde belirli kalıp ve boyutlar bulunuyor. Şerit genişlikleri 13 ile 25 mm arasında değişiklik gösteriyor. 10 ila 20 metreye kadar ölçümler yapabilen metreler bulunuyor. Çeşitli malzemeler ile kullanım alanlarına uygunluğu sağlanıyor. Metre çeşitlerini daha ayrıntılı açıklamak ve anlatmak için başlıklar altında inceleyelim.

    Şerit Metre

    Şerit metreler plastik, kumaş veya çelik malzemeler kullanılarak üretimi gerçekleştiriliyor. Terzilik, marangozluk gibi meslek gruplarında plastik ve kumaş metreler yeterli oluyor. Ölçümün zor olduğu, aynı zamanda ıslak zeminlerde paslanmak çelik metreler kullanışlı durumda. Çelik malzeme kullanılarak yapılan şerit metreler, çeşitli kimyasal malzemelere de dayanıklı üretiliyor. Bu sebeple kimyasal tankların içerisinin ölçümünde, hacim hesaplarında kullanılabiliyor. Gemi sintine ve yakıt depolarının ölçümünde de çelik metrelerden yardım alınıyor. Paslanmaz durumda olduğu için uzun süreler boyunca kullanılabiliyor. Darbelerden ve kullanımdan zarar görmüyor.

    Lazermetre

    Lazermetreler son derece hassas ve teknolojik özelliklere sahip ölçüm aletleri olarak biliniyor. Özellikle inşaat sektöründe ve fabrikalarda en sık tercih edilen ölçüm aletlerinin başında geliyor. Şerit metrelere oranla daha hızlı ve pratik olarak kullanılıyor. Örneğin, şerit metre ile ölçüm yapabilmek için uç kısmının sabitlenmesi gerekiyor. Lazermetrelerde ise sabit durarak tek tuşa basmak yeterli oluyor. Ölçüm yapılan noktadan çıkan lazer ışını ile ölçüm kısa sürede sonuçlanıyor. Ek olarak çok hassas ve hata payı sıfıra yakın ölçümler yapılabiliyor. İçerisinde bulunan teknolojik özelliklerden dolayı, temel matematik işlemleri ve metodlar uygulanabiliyor. Lazermetrenin ana ekranında hesap makinesine benzer özellikler yer alıyor. Aynı zamanda odanın hacmi, eğimi ve çevresi kolay bir şekilde hesaplanabiliyor.

    Distomat

    Distomatlar nadir bilinen ölçüm aletleri arasında yer alıyor. Özellikle madencilikte kullanılan ölçüm aletleri arasında bulunuyor. Genellikle teodolit üzerine yerleştirilip, distomat ile lazer ölçümleri yapılıyor. Bu sebeple teodolit ve distomat birlikte incelenebiliyor. Mesafe ölçme işlemlerinde son derece hassas ölçümlerde kullanılıyor. Distomat, iki nokta arasına lazer göndererek, dijital ekrana gerekli mesafeyi aktarıyor. Böylece ölçüm yapan kişiler uzaklığı en kısa sürede öğrenmiş oluyor. Aydınlık ve karanlık ortam fark etmeksizin en doğru ölçüm yapılmış oluyor. Lazerle ölçüm yapan metrelerde neredeyse hata payına rastlanmıyor.

    Kumpas

    Kumpas, oldukça hassas ve küçük değerleri belirlemek için kullanılan, el ölçüm cihazı olarak biliniyor. Kumpaslar manuel ve dijital olarak iki farklı şekilde üretiliyor. Çeşitli fabrika ve meslek kollarında kullanımı bulunuyor. Aynı zamanda denizcilikte harita üzerindeki mesafenin ölçümünde kullanılıyor. Böylece deniz mesafesi ölçeklendirilerek hesaplanabiliyor. Kumpas üzerindeki değerler oldukça minimum değerde bulunuyor. Ölçüm sırasında bulunan iki ucu ile sıkıştırma işlemi yapılıyor. Böylece nesne ne kadar küçük olursa olsun kalınlığı bulunabiliyor. Harita üzerinde kullanılırken iki ucun arası referans alınıyor. Dijital kumpaslar içerisindeotomatik ölçümler gerçekleştiren ekranlar bulunuyor. Model versiyon durumuna göre matematiksel işlemler yapılabiliyor. Aynı zamanda ölçümleri gerekli ölçekler ile çarpabiliyor.

    Mikrometre

    Ölçüm cihazları arasında son olarak mikrometreler yer alıyor. Mikrometreler adından da anlaşılabileceği gibi mikronluk ölçümler yapabiliyor. Kullanım yeri teleskop, mikroskop gibi gözün göremeyeceği değerlerde yapılıyor. Nesne büyüterek incelemeye yarayan cihazların hassas ayarlarında mikrometrelerden yardım alınıyor. Bu sayede cihazların kritik ayarları yapılabiliyor ve netlik sağlanabiliyor. Ek olarak makine mühendisliğinde de mikrometreden yardım alınan durumlar oluşabiliyor.

    Metre Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?

    Metre satın almadan önce kullanım alanına uygun seçimler yapılması gerekiyor. Örneğin çeşitli kimyasalların bulunduğu ıslak zeminlerde çelik şerit metreler avantajlı oluyor. Evlerde kullanım amaçlı plastik ve kumaş metreler üretiliyor. Günlük kullanım için alışveriş yapıyorsanız, kumaş metreler yeterli oluyor. Uzun ömürlü metre istiyorsanız, çelik metrelere göz atabilirsiniz. Metre alışverişi yapmadan önce ürün yorumları ile metrenin dayanıklılığı hakkında bilgi alabilirsiniz. İçerisinde kullanılan malzemeye özellikle dikkat etmek gerekiyor. Çevrimiçi alışverişlerde özellik ve ürün puanlaması kolayca görüntülenebiliyor. Daha çok profesyonel amaçlı tercih edilecek metrelerin, lazermetre olması öneriliyor. Lazermetre tercihi yaparak, her durumda oluşabilecek ölçüm sorunlarının üstesinden gelebilirsiniz. Aynı zamanda merak edilen hacim, eğim gibi hesaplamalar tek tuşla yapılabiliyor. Günlük kullanıma uygun metre tercihi yapıyorsanız, otomatik mezuralara yönelebilirsiniz. Otomatik mezura, gerekli ölçüm işlemi tamamlandıktan sonra eski haline dönebiliyor. Aynı zamanda ölçüm kolaylığı sağlamak için kilitlenebilir özellikler bulunduruyor. Böylece tek başınızayken de metreler ile ölçüm yapabilirsiniz. Kilit tuşunu tekrar aktif ederek, mezuranın eski haline dönmesini sağlayabilirsiniz. Diğer dikkat edilmesi gereken özellikler arasında askı ipleri ve koruma kılıfları bulunuyor. İçerisinde kullanılan malzemeye göre metrede çürüme ve yıpranma görülebiliyor. Otomatik mezura tiplerinde, metreyi saklayan kış kısım yer alıyor. Bu sayede metrenin dayanıklılığı korunmuş oluyor. Bilek ve boyun askılara sahip mezuralar, gerekli ölçüm durumlarında daha kullanışlı hale geliyor. Askı sayesinde kaybolmuyor veya kullanım gerektiği durumlarda hemen ulaşılabiliyor.

    Metre Fiyatları

    Metrelerin birçok çeşitleri ve farklı malzemeden üretilen modelleri bulunuyor. Metre fiyatları, malzeme, dijital ekran, metre uzunluğu gibi parametrelere göre değişime uğruyor. Metreler içerisindeki şeritlerin kalınlığı ve uzunluğu fiyatları etkileyen durumlar arasında. Çevrimiçi metre alışverişi yaparken, mağazalar arasında karşılaştırma yapmak gerekiyor. Ardından beğenilen metreler arasında fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Fiyat karşılaştırması yaparken, fiyat filtrelerinden yardım alabilirsiniz. Böylece ekranın üst kısmında avantajlı metre fiyatları yer alıyor. Fiyat filtreleri sayesinde, metre alışverişi yaparken zamandan ve bütçeden tasarruf sağlayabilirsiniz. Dijital ekranlara sahip ölçüm cihazlarının seçiminde marka karşılaştırması yapabilirsiniz. Aynı özelliklere sahip ölçüm cihazları arasında, marka farklarına bağlı fiyat değişimleri olabiliyor. İlk defa metre alışverişi yapıyorsanız, fiyat ve ürün yorumlarını okuyabilirsiniz. Böylece aldığınız metrenin amacınıza ve bütçenize uygun olmasını sağlayabilirsiniz. Çeşitli indirim günlerinde araştırma yaparak, dijital özelliklere sahip ölçüm cihazlarını avantajlı şekilde alabilirsiniz. Oluşturulan çoklu metre paketleri ile birden çok ölçüm cihazını tek fiyata bulabilirsiniz.