Kategori Havlupan
Varsayılan
    Toplam 20 / 646 ürün

    Havlupan Çeşitleri ve Havlupan Fiyatları

    Havlupanlar, mutfak ya da banyo gibi alanlarda havlu çubuğu tarzında tasarlanan ısıtıcılara verilen genel isimdir. Genel olarak bakıldığında havlupanlar iki farklı kategoride incelenmektedir. Elektrikli ve hidrolik olarak tasarlanan havlupanlar, çalışma prensibi ve enerji tüketim türü ile birbirinden ayrılmaktadır. Havlupan alırken dikkat edilmesi gereken en temel detaylar ise, havlupanın çalışma prensibine göre kendinize uygun modeli seçmektir. Elektrikli versiyonlar genel olarak kullanıcılara çok daha esnek çalışma imkanları sunmaktadır. Bu tür havlupanlar, içerisindeki radyatör yardımı ile çalışmaktadır. Bu nedenle diğer havlupan türlerine kıyasla daha kısa sürede ısınmakta ve odayı daha kısa sürede ısıtmaktadır. Ancak elektrik enerjisi ile çalışan bu havlupanlar genellikle diğer türlere kıyasla daha yüksek miktarda enerji tüketmektedir. Bu nedenle havlupan seçiminde ısıtma miktarı ve performansı kadar toplam enerji tüketimine de dikkat edilmesi gereklidir. Pazarama.com üzerinde yer alan onlarca farklı teknoloji markası tarafından üretilen havlupan modelleri sayesinde siz de ihtiyacınız olan tüm ısıtma ürünlerine, cazip fiyat avantajları ve çeşitli ödeme yöntemleri ile sadece birkaç dakika içerisinde sahip olabilirsiniz. Farklı boyutlarda, çalışma kapasitelerinde ve tasarımlarda üretilen havlupan çeşitleri ile evinizin farklı odalarındaki ısıtma ihtiyacını karşılayabilir, evinizin daha sıcak bir ortam haline gelmesini sağlayabilirsiniz.

    Havlupan Çeşitleri

    Havlupanlar, bulundukları ortam içerisindeki ısıtma ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda havlu ya da bez gibi eşyaların da asılmasını sağlayarak hem alan tasarrufu hem de bu bezlerin kurumasını sağlamak için de kullanılmaktadır. Havlupan çeşitleri genel olarak çalışma prensibine göre iki farklı kategoriye ayrılmaktadır. Elektrikli havlupan çeşitleri ise çalışma prensibine ve havlupan içerisindeki sıvının türüne göre farklı kategorilerde incelenir. En yaygın olarak kullanılan havlupan çeşitlerinde, havlupan içerisinde bulunan tel kuru bir sistem olarak kullanılmaktadır. Isınan tel direkt olarak havlupanın çubuk kısımlarında yer alan metalin ısınmasını sağlayarak odanın ısınmasını sağlar. Bununla birlikte havlupan içerisinde çeşitli sıvıların kullanıldığı elektrikli havlupan sistemleri de kullanılmaktadır. Bu tür havlupan çeşitlerinde genellikle su ya da yağ kullanılmaktadır. Su kullanılan havlupanlar genel olarak daha hızlı ısınıyor olsa da bu havlupanların maksimum ulaşabileceği sıcaklık seviyesi daha düşüktür. Isıtma sıvısı olarak yağ kullanılan havlupan çeşitleri ise daha yüksek sıcaklıklara ulaşarak odanın daha fazla ısınmasını sağlamaktadır.

    Elektrikli havlupan çeşitleri, kolay kurulum ve kullanım imkanları sağlamaktadır. Bu tür havlupanlar direkt olarak elektrik ile çalışmakta ve böylece havlupanın çalışması istenen bölgeye yerleştirilmesinin ardından havlupanın elektrik bağlantısının yapılması ile direkt olarak çalışmaya başlar. Bu nedenle daha portatif bir kullanım alanı gereken ya da geçici havlupan ihtiyacı olan bölgelerde genellikle elektrikli havlupan çeşitleri tercih edilmektedir.

    Havlupan türlerinin bir diğer kategorisini ise hidrolik havlupanlar oluşturmaktadır. Hidrolik havlupanlar ev ısıtma sistemlerinde kazan ile bağlantısı yapılan ısıtma sistemleridir. Bu tür havlupanlarda havlupan ünitesi, radyatör ya da kazana bağlanır ve bunun ardından bu sistemden verilen sıcak su, havlupanın ısınması için kullanılır. Hidrolik havlupan ünitesinde sıcak su, direkt olarak havlupanın havlu askılarının içerisinden geçirilmektedir. Böylece havlupanın odayı ısıtması sağlanırken aynı zamanda askı kısmı ısıtılarak bu bölüme asılan havlu ya da bez gibi eşyaların da kurutulması sağlanır. Hidrolik havlupan sistemleri ısıtma açısından çeşitli enerji avantajlar sunmaktadır. Elektrik enerjisi tüketimine gerek kalmayan hidrolik havlupanlar direkt olarak evin ısınma ünitesine bağlanarak bu ünite ile birlikte çalışmaktadır. Ancak evin genelinde kullanılan ısıtma sisteminin kapalı durumda olması halinde, hidrolik havlupanlar da kullanım dışı kalmaktadır. Harici olarak kullanılamıyor olması ise bu tür havlupanların dezavantajları arasında yer alıyor. Her havlupan çeşidinin kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunduğu için, alacağınız havlupanlarda kullanım amacına ve avantajlarına göre seçim yapılması gereklidir. Havlupan alındıktan sonra havlupanın değişimi ya da kurulumu ise aşağıdaki gibi yapılmalıdır.

    Havlupan Değişimi Nasıl Yapılmalıdır?

    Havlupanlar, türüne göre portatif ya da bulundukları yere sabitlenmesi gereken aletler olabilir. Her ne kadar portatif bir havlupan kullanıyor olsanız dahi yeni aldığınız bir havlupan için en ideal kurulum bölgesi ve konumlandırma, eskiyen havlupanın yerini kullanmak olacaktır. Önceden kullandığınız bir havlupan var ise yeni havlupanın direkt olarak aynı bölgeye kurulması daha doğru olacaktır. Konumlandırma sorunları yaşamamak için eskiyen havlupan ile aynı ölçülerde bir havlupan alınması daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlayacaktır. Havlupan değişimini yapmak için öncelikle çalışan kalorifer sisteminin kapatılması gereklidir. Kalorifer sistemi kapatıldıktan sonra yerinden çıkarılması gereken havlupanın her iki tarafında bulunan vanalar kapatılmalı ve yalıtım yapılması gereklidir. Bunun ardından eskiyen havlupanın yerinden çıkarılması ve yeni havlupanın kullanılan boru sistemine monte edilmesi yeterlidir. Bunun ardından yeni havlupanın kenar vanaları açıldıktan sonra, kalorifer sistemi çalışır duruma getirilebilir ve havlupan kullanılmaya başlanabilir.

    Havlupan Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

    Havlupan sistemleri ev ve iş yeri gibi bölgelerde ısıtmanın yanı sıra havlu gibi gereçlerin daha rahat kurutulması için de kullanılmaktadır. Bu nedenle klasik kalorifer ya da benzeri aletlerden farklı olarak kullanıcılarına çeşitli avantajlar da sunmaktadır. Havlupanların genel olarak avantajları aşağıdaki şekilde ifade edilebilir:

         Havlupanlar, pratik kullanımları ile genellikle banyo ya da mutfak gibi alanlarda tercih edilmektedir. Bu ortamlar genel olarak çok sıcak olması gerekmediği, ancak nemin ortadan kaldırılması ve havanın kuru kalması için ısıtma sisteminin sürekli çalışması gerektiği ortamlardır. Banyo ve mutfak gibi alanlarda rutubet ve nemin azaltılmasında havlupan çeşitleri oldukça kullanışlı aletlerdir.

         Havlupanlar, klasik kalorifer sistemlerinden farklı olarak üzerinde çeşitli eşyaların asılması ve kurutulması için de kullanılmaktadır. Kurutma makinelerinde kurutulması mümkün olmayan, daha hassas çamaşır ya da eşyaların kurutulması için havlupanlar oldukça ideal eşyalardır. Çamaşır makinesinde yıkanan çizme, ceket, eldiven ya da bornoz ve havlu gibi eşyaların kurutma makinesinde kurutulamayacağı durumlarda havlupanlar kurutma işi için kullanılmaktadır.

         Özellikle soğuk kış aylarında çamaşırların oda içerisinde kuruması çok daha uzun saatler sürmektedir. Havlupanlar ise çamaşır kuruma süresini önemli ölçüde azaltmaktadır.

         Havlupanlar ıslak ve nemli eşyaların kurutulması için kullanıldığı gibi aynı zamanda çeşitli eşyaların ısıtılması için de kullanılmaktadır. Duşa girmeden önce havlu ve bornoz gibi eşyaların havlupan üzerine asılması, duştan çıkıldıktan sonra bu eşyaların sıcak olmasını sağlayacaktır.

         Gün içerisinde sıklıkla kullanılan havlu ve el bezi gibi eşyaların kullanıldıktan sonra havlupan üzerine asılması, bu eşyaların birkaç dakika içerisinde kurumasını sağlayacaktır. Böylece bu eşyaların gün içerisinde yoğun şekilde kullanılıyor olsa dahi kuru kalması sağlanmaktadır.

    Havlupan Fiyatları

    Havlupan fiyatları farklı boyut, tasarım ve marka seçeneklerine göre değişiklik göstermektedir. Elektrikli havlupanlar kullanıcılara satın alma aşamasında çeşitli fiyat avantajları sunuyor olsa da bu cihazların elektrik enerjisi kullanıyor olması, çalışma sırasında daha yüksek maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Hidrolik havlupan sistemleri ise genellikle diğer sistemlere kıyasla daha yüksek maliyetlere sahiptir. Ancak bu ürünler direkt olarak evin ısıtma sistemine monte edilerek kullanılmaktadır. Böylece direkt olarak evdeki diğer kalorifer ve ısıtma birimleri ile aynı sistem kullanılarak, ek ısıtma maliyetlerinin önüne geçilmektedir.