Kategori Kalıpçı Taşlama
Varsayılan
    Toplam 20 / 72 ürün

    Kalıpçı Taşlama

    Kalıpçı taşlama makinesi küçük ebatları nedeniyle elde taşıma kolaylığı sağlayan ve dönebilen darbeli güç aygıtıdır. İşlenen parçalardaki karmaşık yapıdaki alanların veya erişilmesi zor olan bölgelerin taşlanmasına yardımcı olmaktadır. Kalıpçı taşlamaları; aynı zamanda finisaj yani son düzeltmelerin yapılması ve istenilen görünümün sağlanması işlemi için de tercih edilmektedir. Kalıpçı taşlama çeşitlerini incelemek ve ihtiyacınızı doğru şekilde karşılayabilmek için Pazarama.com sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

    Kalıpçı Taşlamaları Nerelerde Kullanılmaktadır?

    Kalıpçı taşlama makineleri, oldukça yüksek hızda dönme özelliği sayesinde kesme ve aşındırma işlerinde sıklıkla tercih edilen aletlerdir. Bu makineler metal parçalardan, paslanmaz özellikteki parçalara kadar kesme, taşlama ve zımparalama işlemlerinizi rahatlıkla yapmanıza olanak tanımaktadır.

    Kalıpçı taşlama aleti hemen hemen birçok işkolunda tercih edilerek kullanılmaktadır. İmalat işleri, tabaka metal işçileri, kaynak ustaları, oymacılar, mobilya üreticileri ve daha birçok sektörde benimsenerek sıklıkla kullanılmaktadır. Titiz taşlama işlemi gerektiren kalıp imalatı ciddi bir önem gerektirmektedir. Kalıpçı taşlama makineleri de bu taşlama işlemi sırasındaki iş payı nedeni ile bu ismi almıştır. Kullanımı genellikle özel uygulamalar için tercih edilen kalıpçı taşlama aletleri, makro bir bağlantı sırası içermektedir. Kullanıldığı iş kolları için alet çantalarının en kullanışlı ve vazgeçilmez parçalarından biri olan kalıpçı taşlama aletleri, kullanan kişilere büyük kolaylık sağlamaktadır.

    Kalıpçı Taşlama Çeşitleri Nelerdir?

    Kalıpçı taşlama aletleri eski dönemlerden beri bilinmekte ve kullanılmaktadır. Keskinleştirme, şekillendirme veya düzeltme işleri için kullanılan orijinal manuel makineler, günümüzde farklı sanayi kollarında geleneksel avuç taşlama makineleri ya da CNC taşlama makineleri ile işlev görmektedir. Farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; yüzey taşlama makineleri, takım taşlama makineleri, iç alan taşlama makineleri ve dairesel taşlama makineleridir. El sanatları üretiminde ve sanayinin pek çok kademesi için gereklilik arz etmektedir.

    Avuç taşlama makinesinin değişik şekil ve ebatları mevcuttur. Üç ana fonksiyonu yerine getirmektedir. Bunlar; kesme, taşlama ve parlatma işlevleridir. Farklı şekilde çalışan modelleri bulunmaktadır. İhtiyacınıza göre; basınçlı hava ile çalışan, gaz ile çalışan ve elektrik ile çalışan modeller arasından tercihinizi yapabilirsiniz. Elektrik ile çalışan modelini kablolu ya da kablosuz şekilde seçmeniz mümkündür. Avuç taşlama makinesinin yerine getirdiği üç ana fonksiyondan kısaca bahsetmek gerekirse;

    Kesme; oldukça hızlı çalışmaları sebebi ile tehlike arz edebilmektedirler. Sahip oldukları hız ve güç, her türlü gereci kolaylıkla kesebilirler. Diğer bir kesici alet olan testerelerden daha iyi bir performansa sahiptirler.

    Bileme; kötü yapılan kaynak işlerini rahatlıkla temizlemenize yardımcı olurlar. Pürüzlü bir yapısı olan kesimleri pürüzsüz duruma getirebilmenin yanı sıra pas vb. malzemeleri de yüzeyden temizleyebilmektedir. Sabit taşlama makinelerinden daha çok tercih edilmesinin sebeplerinden biri elde taşınabilmesidir.

    Parlatma; doğru yöntemler uygulamak koşulu ile çizik bulunan ya da matlaşmış bir görünümü bulunan metal parçalarını pürüzsüz hale getirmenin yanı sıra parlatmanız da mümkündür. Elle parlatma yapmak uğraştırıcı ve zaman alan bir yöntem olabilir. Taşlama makinesi ise istediğiniz görünümü elde etmenin kolay yoludur. Kısa zamanda küçük dokunuşlar yaparak  istediğiniz gibi sonuçlanmasına yardımcı olacak bir yöntemdir.

    Avuç taşlama makinesi kullanacağınız zaman güvenliğinizi ön planda tutmanız gerekmektedir. Yaşanabilecek hasarların önüne geçebilmek için bazı önlemler almalısınız. Koruyucu giysiler içerisinde yer alan yüz maskesi ve gözlük kullanmayı ihmal etmemeli, eldiven kullanmaya da özen göstermelisiniz. Tehlike arz eden kayma problemini önleyebilmek için kesim işleminden önce, keseceğiniz malzemenin tezgâh mengenesi ya da değişik yollar kullanılarak sabit durmasının sağlandığından emin olmanız güvenliğiniz için önem arz etmektedir.

    Avuç taşlama makinesinin kullanıldığı alanlar epeyce çoktur. Bu kullanım alanlarından bazıları; oyma ahşap,  seramik karo kesimi, eski harcın temizlenmesi, metal yüzeylerin parlatılması / kesilmesi ve temizlenmesi, taş kesme, ahşapların düzlenmesi ve zımparalanması, pas gidermek, takımları ve bıçakları bilemek ve boyayı kaldırmaktır.

    CNC taşlama tezgâhlarında; otomatik bileme yapılmasına olanak tanıyan sistemler bulunmaktadır. Genellikle iş parçalarının düzlem yüzeylerini taşlamak için tercih edilen tezgâhlardan biridir. İçerisinde bulundurduğu miller yatay ya da düşey şekilde olabilmektedir.

    Yüzey taşlama tezgâhlarında; yer alan taş mili düşey şekilde bulunmaktadır. Kesici alet niteliğinde olan zımpara taşının alın yüzeyleri kesme yapılmasına imkân tanımaktadır. Genellikle büyük boyutlu, hacimli ya da ağır iş modüllerinin taşlama işleri için tercih edilerek kullanılmasının yanı sıra dairesel kesitli iş modüllerinin de taşlama işlerinde kullanılmasına imkân tanıyan modelleri bulunmaktadır.

    İşleme Niteliklerine Göre Taşlama Türleri Nelerdir?

    Taşlama türleri, işleme niteliklerine göre üçe ayrılmaktadır. Satıh taşlama, dış taşlama ve iç taşlamadır.

    Satıh taşlama; diğer bir adı da düzlem taşlamadır. Adından da anlaşılacağı üzere; düzlem niteliğinde olan yüzeylerin taşlanması için kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemde; taş döndürülürken, parça mıknatıslı tablanın da yardımı ile sabit hale getirilmektedir. Bu sabitleme işlemi nadiren de olsa vakumlanmış tabla ile de yapılabilmektedir. Parça yüzeyinin tablaya oranla yükseğe çıkmış olan dolayısı ile taşa en uç mesafede olmayan noktasından taş dokundurulduktan sonra bütün yüzey taşlanana kadar taşlama işlemine devam edilir. Sonrasında parçanın ölçülmesi ve gerçek ölçünün alınması gerekmektedir. Alınan ölçünün oranına göre talaş yüklemesi yapılarak, gereken ölçüye ulaşana kadar belli aralıklarla taşlama işlemini devam ettirilmelidir. Taşlama işleminin sonrasında; taşın kalitesine ve nesnenin özelliğine bağlı olarak cam benzeri bir yüzeyin oluşması mümkündür.

    Dış taşlama; silindirik taşlama olarak da bilinmektedir. Silindir biçiminde bir geometriye sahip olan parçaların, dış yüzeylerini iyileştirmek ve tashih etmek için tercih edilen bir yöntemdir. Dairesel iş parçaları zaman içerisinde aşınacak ve korozyon meydana gelecektir. Bu durum yüzey hassasiyetlerinin de bozulmasına sebep verecek durumlardan biridir. Her şekildeki silindirik taşlama işlemini gerçekleştirmenize yardımcı olan taşlama yöntemidir.

    İç taşlama, diğer adı delik taşlamadır. Silindirik taşlamanın tersine dış yüzeylerin değil iç yüzeylerin taşlamasının yapılmasına imkân tanıyan taşlama metodudur. Bu gibi yöntemler ile milimlik ölçülere ulaşılması isteniyor ise, gerçek ölçüsünden sonra yapılması gereken adım ise talaş yüklemesidir.

    Bu üç yöntem haricinde dişli taşlama ve kenar taşlama gibi metotlarda bulunmaktadır.

    Taşlama İşlemi Neden Yapılmaktadır?

    Taşlama işlemini birçok yerde kullanmak mümkündür.

    İş parçalarında hassas ölçülerin elde edilmesi için ve katılaştırılmış gereçlerdeki katı yüzeylerin temizlenmesi için taşlama işlemi yapılmaktadır. Taşlama işlemi kaliteli ve parlak yüzeylerin elde edilmesi içinde uygulanmaktadır. Aynı zamanda silindir biçimindeki modüllerde metaller mekanik özelliklerini kaybedebilirler. Bu özelliklerin şekillendirilmesi sırasında yanlış uygulanan işlemlerin hatalarını düzeltebilmek için taşlama işleminden yardım alınmaktadır.

    Kalıpçı Taşlama Fiyatları Nelerdir?

    Kalıpçı taşlama makineleri taşlama yapılacak yüzeye göre farklılık göstermektedir. Değişik özelliklere sahip olan taşlama makineleri her yüzeyde kullanıma uygun değildir. Kalıpçı taşlama fiyatları özelliklerine göre değişmektedir. Fiyatın belirlenmesine etki eden başlıca unsurların başında; taşlama makinesinin mil ebatları, taşlama tekerleğinin ebatı, taşlama makinesinin güvenlik sistemi ve merkez mesafesi gelmektedir. Makinelerin kullanım ve garanti süreleri de fiyata etki eden nedenler arasında yer almaktadır. Sizde kalıpçı taşlama modellerini ve özelliklerini incelemek için Pazarama.com adresini ziyaret edebilir ve siparişinizi güvenle oluşturabilirsiniz.