Kategori Antifrizler
Varsayılan
    Toplam 20 / 809 ürün

    Antifrizler

    Antifrizler, suyun donma ve kaynama noktasını değiştirdiği için zorlu hava şartlarında tercih ediliyor. Özellikle, motorun radyatör suyuna katılarak, sıfır derecede suyun donmasını engelliyor. Suyun donma sıcaklığını sıfır derecelerin altına çekerek, aracın zorlu hava şartlarında kullanılmasını sağlıyor. Radyatör suyu, motorun soğutma suyu olarak kullanılıyor. Motorun etrafında döndürülerek, motorun aşırı ısınıp zarar görmesinin engelliyor. Fakat sıfır dereceye düştüğü anda donmaya başlıyor, motor etrafındaki dolaşım kesiliyor. Bu sebeple radyatör suyunun donmadan, devamlı olarak dolaşması gerekiyor. Antifriz, aynı zamanda radyatör ve soğutma sistemi içerisindeki pas oluşumunu engelliyor. Kullanım amacı tamamen radyatör ve soğutma sistemini koruma amaçlı oluyor. Antifrizler tüm mevsim dilimlerinde kullanılabiliyor. Sadece fazla kullanıldığı durumlarda, radyatör içerisindeki suyu fazla akışkan hale getiriyor. Böylece zamanla borularda ve suyun dolaştığı kısımlarda çatlaklar oluşabiliyor. Bu yüzden doğru ölçüde antifriz kullanımı son derece önemli oluyor. Özellikle sürekli kış iklimine sahip ülkelerde ve bölgelerde, antifriz kullanımı öneriliyor. Sürekli olarak radyatör suyunda, doğru ölçüde gezen antifriz koruyucu oluyor. Aynı zamanda radyatör borularının kullanım ömrünü uzatıyor. Ek olarak antifrizler, birbirinden farklı dört çeşit bulunduruyor. Araba içerisinde tercih edilen suyun kireç oranına göre, farklı antifiriz kullanmak gerekiyor. Kullanılması gereken antifriz, gerekli testlerden sonra ortaya çıkıyor. Ayrıca araçlara özel, farklı içeriklerine sahip antifrizler de üretiliyor. Kullanım türüne ve araca göre farklı antifriz kullanılması gerekiyor. Olası sızıntı durumlarında hemen anlaşılması için, antifrizler renkli olarak da üretiliyor. Sadece koruma amaçlı ve sızıntının hızlıca farkına varılması için renkli üretim yapılıyor. Pazarama.com ile antifiriz seçenekleri neler görebilir, ekonomik fiyat seçeneklerini listeleyebilirsiniz. Peki, antifriz özellikleri neler, hangi araçlarda ne tür antifrizler kullanılıyor inceleyelim.

     

    Antifriz Çeşitleri

    Antifriz çeşitleri, araç türlerine ve radyatör suyuna göre farklı şekillerde üretiliyor. Organik antifriz, içerisinde silikat ve fosfat bulundurmadığı için bu şekilde adlandırılıyor. Bu tarz antifrizlerin kullanım ömrü son derece uzun oluyor. Yaklaşık olarak 5 yıla kadar araç içerisinde dayanabiliyor. Kullanılmadığı durumlarda işlevini yitirmiyor, sürüş sırasında 200 bin kilometreye kadar kullanılabiliyor. Dezavantajları arasında, suyun korozyonu ile başa çıkamamak bulunuyor. Metal alaşımların oksitlenme ve paslanma sorununu çözemiyor. Radyatör suyuna boşaltıldığı anda sisteme nüfuz edemiyor. Fakat sisteme iyice karıştıktan sonra çok uzun süreler boyunca koruma sağlıyor. Sürekli olarak soğuk iklime sahip bölgelerde tercih ediliyor. İnorganik antifrizler, içerisinde fosfat ve silikat bulunduruyor. Organik antifrizlerin tersine, motor soğutma sistemi için faydalı olan elementlere yer veriliyor. Fosfat ve silikat, oksitlenmenin önüne geçerek motoru ve radyatör borularını koruyor. Demir ve alüminyum için koruyucu olan bu maddeler tercih ediliyor. Fazla kullanıldığı zaman, su içerisinde çökme yaparak özelliğini kaybediyor. Organik antifrizlere göre 4 kat daha hızlı özelliğini kaybediyor. Ortalama 60 bin kilometre veya 2 sene içerisinde yenilenmesi gerekiyor. Hava şartlarına göre antifrizlerin dayanıklılığında farklılık gözleniyor. Nitritli organik antifriz, özellikle kamyon ve tır gibi taşıma araçlarında kullanılıyor. İçerisinde yer alan molybdenum ve nitrit sayesinde, kullanım ömrünü 1 milyon kilometrelere kadar çıkarıyor. İş makinelerinde ve motoru büyük araçlarda tercih ediliyor. Isınma durumu yüksek olan motorlar içerisinde etkisini yitirmiyor. Hibrit organik antifriz, organik ve inorganik antifrizlerin özelliklerine sahip şekilde üretiliyor. Bu tarz antifrizlerin geliştirme sebepleri arasında, suyun sertliği ve kireçli olması yer alıyor. Fakat fosfat ve silikat elementleri yerine, benzer bileşenler tercih ediliyor. Böylece motor koruması sağlanırken, oksitlenmenin önüne geçiliyor. Antifriz çeşitlerini neye göre tercih etmeliyiz, dikkat edilecek özellikler neler görelim.

    Antifriz Kullanım Önerileri

    Antifriz kullanırken, öncelikli olarak seçilecek türün belirlenmesi gerekiyor. Aracın özelliklerini de dikkate alarak, organik veya inorganik antifiriz çeşitleri tercih ediliyor. Ticari amaçlı kullanılan araçlarda, nitritli antifrizler kullanılıyor. Bir kere antifriz alarak, otomobilinizde uzun süre kullanmak istiyorsanız organik çeşitlere yönelebilirsiniz. Organik antifriz çeşitleri, uzun süreler kullanılsa da suya tamamen karışması uzun sürüyor. Bu yüzden organik antifrizleri, kış ayından önce radyatöre karıştırmak gerekiyor. Böylece kış ayına girildiği zaman, antifriz suya karışmış oluyor. Kış aylarında suyun donmaması sağlarken, genel olarak radyatör ve motoru koruyor. Oksitlenmenin önüne geçtiği için aracın ömrünü uzatıyor. Bu yüzden antifriz kullanmayı aksatmamak gerekiyor. Aynı zamanda araba markalarına özel antifriz ürünleri piyasaya sürülüyor. Antifirizi motora dökmeden önce, motorun tamamen soğuk olduğundan emin olmak gerekiyor. Araba içerisindeki radyatör, ızgara benzerinde oluyor. Üzerinde bulunan yedek su kapağıyla beraber açtıktan sonra döküm yapılabiliyor. Antifrizi ekledikten sonra, arabanın su değerlerine de bakmak gerekiyor. Duruma göre eksilen suyu tekrar eklemek son derece önemli. Antifriz ve su dengesi sağlandıktan sonra araç kullanıma hazır hale geliyor.

     

    Antifriz Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?

    Antifriz satın alırken dikkat edilecekler arasında araç türüne uygun ürünü belirlemek bulunuyor. Organik ve inorganik ürünler otomobillerde oldukça sık tercih edilen ürünler arasında bulunuyor. Organik antifriz ürünleri içerisine kırmızı ve mavi renkler karıştırılıyor. Renkli antifrizler, ekstra herhangi bir özellik bulundurmuyor. Olası çatlak durumlarında, sızıntının göze çarpması ile renkli antifrizler üretiliyor. Kırmızı ve mavi renkler aracın alt veya ön kısmında akarak sorunun farkına varılmasını sağlıyor. Antifriz satın alırken, özellikle renkli modellere yönelmek gerekmiyor. Antifriz kutusunun arkasında özellikleri ve içerisinde bulunan bileşenler yer alıyor. Satın almadan önce, özelliklerine bakarak hangi bileşenlerini içerdiğine dikkat etmek gerekiyor. Böylece organik ve inorganik farkı görülebiliyor. Aynı zamanda modern olarak üretilen antifriz çeşitleri bulunuyor. Bu tarz modeller, yenilenen kamyon ve tır gibi ticari araçlar için üretiliyor. Ek olarak kutuların üzerinde detaylı olarak antifrizlerin ismi yazıyor. İsmin hemen yan tarafında eksi kaç dereceye kadar dayanıklı olduğu kullanıcıya veriliyor. Dört mevsim antifriz ürünleri, adından da anlaşılacağı gibi her mevsimde kullanılıyor. Bu tarz çeşitlere yönelerek, aracınıza devamlı koruma sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda su ve antifriz oranına göre istediğiniz eksi derece korumasını elde edebilirsiniz. Örneğin %15 antifriz ve %85 su karışımında -6 dereceye kadar koruma sağlanıyor. Antifriz oranını %60’a kadar çıkararak, -52 derece koruma elde edilebiliyor. Antifrizin türüne ve özelliklerine bakarak, gerekli yüzdelik karışımı yapabilirsiniz. Böylece mevsim ve hava durumuna göre antifriz yüzdesini artırabilirsiniz. Avantajlı antifrizler nasıl alınabilir ve antifriz almanın püf noktaları neler gibi soruları da yanıtlayalım.

     

    Antifriz Fiyatları

    Antifriz fiyatları, ürünün türüne ve içerdiği özelliklere göre farklılık gösteriyor. Aynı zamanda eksi derecelerde daha çok koruma sağlayan antifrizlerin fiyatlarında artış oluyor. Antifriz alışverişi yaparken, dört mevsim kullanılabilen antifrizlere yönelebilirsiniz. Bu sayede, aldığınız antifrizi en uzun süreli şekilde kullanabilirsiniz. Antifrizlerin yüksek litreli kutularına yönelerek, daha çok antifrizi avantajlı fiyatlardan alabilirsiniz. Avantajlı antifriz fiyatları için 5 litrelik çeşitlere yönelmek gerekiyor. Bu sayede senelerce yetebilecek antifriz en hesaplı şekilde satın alınabiliyor. Tekrar tekrar antifriz ihtiyacı ortadan kalkıyor, zamandan ve bütçeden tasarruf sağlanıyor. Aynı zamanda mevsime göre antifriz yüzdesini düşük tutarak, tasarruf sağlayabilirsiniz. Antifrizin koruyuculuğu -52 dereceye kadar arttığı zamanda fiyatında da artış meydana geliyor. Çevre şartlarını da göz önüne alarak, daha düşük dereceye kadar koruma sağlayan antifriz tercih edebilirsiniz. İlk defa antifiriz alışverişi yapıyorsanız, Pazarama.com üzerinden araştırma sağlayabilir, fiyat performans karşılaştırması yapabilirsiniz.