Kategori Kerpeten
Varsayılan
    Toplam 20 / 128 ürün

    Kerpeten Çeşitleri ve Kerpeten Fiyatları

    Alet çantalarının olmazsa olmaz eşyaları arasında yer alan kerpeten, tutma kolu ve kavrayıcı başlık kısmı ile birçok alanda kullanılmaktadır. Kerpetenler, yüksek dayanım göstermeleri için genellikle çelik malzemelerden üretilmektedir. Her ne kadar kerpeten çeşitleri genel olarak birbirine benziyor olsa da bu çeşitler birbirinden tutma kolunun uzunluğu, malzeme ve benzeri küçük detaylar ile birbirinden ayrılmaktadır. Tutma kolunun uzunluğu ile birlikte üretimde kullanılan malzemenin sertlik değeri ne kadar yüksek ise tutma kolunun dayanımı o kadar artmakta ve daha yüksek güç gerektiren işler için uygun hale gelmektedir. Kerpeten alırken bu kriterlerin yanı sıra kerpetenin el ergonomisine uygunluğuna da dikkat edilmelidir. Her ne kadar ürünler birbirine benziyor olsa da tutma kolu kısmında kullanılan ergonomi arttırıcı parçalar, çalışma sırasında kişinin daha rahat hareket etmesine yardımcı olacaktır. Siz de ev ve işyerinize kullanmak için ihtiyacınız olan kerpeten çeşitlerine Pazarama.com avantajları ile sahip olabilirsiniz. Farklı boyut, tasarım ve renk seçeneklerinin yanı sıra değişen alaşımları ile farklı kullanım türlerine uygun tasarlanan kerpeten çeşitleri Pazarama.com’da sizleri bekliyor. Değişen kalite standartlarına göre farklı fiyat aralıklarında satışa sunulan kerpeten çeşitlerine, Pazarama.com tarafından uygulanan çeşitli indirim ve kampanyalar çerçevesinde siz de çok daha uygun fiyatlar ile sahip olabilir, alet çantanızın olmazsa olmaz parçalarını avantajlı fiyatlar ile tamamlayabilirsiniz.

    Kerpeten Çeşitleri

    Kerpeten çeşitleri, farklı birçok kalite standardı ve kullanım alanı çerçevesinde tasarlanmaktadır. Genellikle evlerde kullanıma uygun olarak tasarlanan kerpeten çeşitleri genellikle daha ufak yapıları ile evde karşılaşılabilecek basit düzeydeki sorunlar için tasarlanmaktadır. Bu tür kerpetenlerin tutma kolu kısmı ve kesici bölümü genellikle standart kerpetenlere kıyasla daha ufaktır. Minimal tarzda tasarlanan bu kerpetenler, ev ortamında karşılaşılabilecek basit düzeydeki iş gereksinimlerini karşılamak için üretilmektedir. Alaşım oranı daha düşük ve genellikle daha düşük sertlikteki çelik malzemeden üretilen bu tür kerpetenler, işyerleri ya da sanayi ortamında kullanımlarda çeşitli dezavantajlar ortaya çıkarmaktadır. Kerpetenin tutma kolunun standartların daha altında kalması gibi durumlarda, standart kerpetenlere kıyasla bu kerpetenler ile aynı işin yapılması için daha fazla güç kullanılması gereklidir. Bu da uzun süreli kullanımlarda kişilerin daha fazla güç harcamasına ve yorulmasına neden olmaktadır. Ev içerisinde kullanılacak kerpetenler genellikle birkaç dakikalık işler için kullanılacağı için, bu tarz kerpetenlerde tutma kolunun kısa tutulması büyük problemlere neden olmayacaktır. Ancak tutma kolunun ergonomik yapısının rahat tutuş sağlamasına dikkat edilmelidir.

    Daha profesyonel kullanımlar için tasarlanan standart ve standartların daha üzerindeki kerpeten çeşitlerinde ise tutma kolunun uzunluğu daha yüksektir. Bu tarz kerpetenler, yüksek güç gerektiren işlemler için daha idealdir. Tutma kolunun uzunluğu arttıkça iş için gereken kuvvet miktarı azalmaktadır. Bu sayede daha yüksek güç gerektiren uygulamalar da daha düşük kuvvetler ile gerçekleştirilmektedir. Daha büyük tarzdaki kerpetenlerde genellikle krom vanadyum alaşımları kullanılmaktadır. Bu tür alaşımlar, standart çelik malzemelere kıyasla daha yüksek dayanım sağlamaktadır. Böylece kerpetenlerin sanayi ortamında ve iş yerlerinde çelik tel kesimi ve benzeri işler için ideal bir alet haline gelmesi sağlanmaktadır. Krom vanadyum alaşımı kerpetenlerde yüzeyin aşınma ve korozyon direnci de standartların üzerindedir. Bu da, bu tarz kerpetenlerin su ve nem yoğunluğu yüksek ortamlarda çalışma sırasında bile rahat şekilde kullanılmasına yardımcı olmaktadır. Aşınma direnci ise kerpetenin kullanımı esnasında dış ortamlardan alınacak darbelere karşı kerpetenin direncinin artırılmasını sağlamaktadır.

    Kerpetenlerin kullanım ömrünün arttırılması için bir takım yüzey işlemlerinin yapılmış olması gereklidir. Ev ortamında ihtiyaç duyulacak basit düzeydeki işlemlerde, plastik boru kesme ve benzeri aktivitelerde yüzey kalitesi her ne kadar önemsiz olsa da çelik tel kesimi ve benzeri işlerin gerçekleşmesi için yüzeyin ek olarak sertleştirilmesi gerekmektedir. Bu gibi işlemlerde kullanılacak kerpetenlerin ise yüzeyi genellikle fosfat ile kaplanır ve bunun üzerine boya uygulaması yapılır. Böylece kerpetenlerin dış yüzeyinin baskı ve paslanma gibi etkilere karşı daha fazla korunması sağlanır.

    Kerpetenlerin Kullanım Alanları Nelerdir?

    Kerpetenler birçok farklı alanlarda kullanılmaktadır. Genel olarak bakıldığında kerpetenler tutma kolu ve kesici baş olmak üzere iki farklı kısımdan oluşmaktadır. Tutma kolu, işi yapacak kişinin kerpeteni daha rahat tutması için ergonomik şekilde tasarlanmalıdır. Baş kısmı ise genellikle keskinleştirilmiş uç kısmı ile birlikte kerpetenin tutma koluna bağlanmaktadır. Kerpetenin tutma kolları açıldığında, baş kısmında yer alan kesici uçlar da açılır ve kerpeten, uygulanacak bölgeye yerleştirildikten sonra kollar kapatılarak kesici baş kısmının uçlarının da kapanması sağlanır. Böylece kesme ya da çivi ve benzeri aletleri çıkartma işleri gerçekleştirilir.

    Kerpetenler günümüzde genellikle inşaat sektöründe ya da atölye gibi tamirat ve üretim işlemlerinin yoğun gerçekleştiği alanlarda kullanılmaktadır. Genellikle dış ortamlarda kullanılan kerpetenler, ev içerisinde gerçekleşen çeşitli arıza durumlarında tesisat onarımı ve benzeri işlerde de kullanılmaktadır. Her ne kadar kullanımı oldukça basit olsa da kerpeten kullanırken çevreye ya da kendinize zarar vermemek için kullanım konusunda bilgi ve beceri sahibi olmanız gereklidir. Klasik kerpetenlerin, tutma kolunun daha düz tasarlanmış olması nedeni ile kullanımı daha zordur. Ancak ev içerisinde daha basit işlerde kullanılmak için tasarlanan kerpetenlerin tutma kollarına binen fiziksel yükün daha düşük seviyelerde olması nedeniyle bu kollar daha ergonomik şekilde tasarlanmaktadır. Böylece kerpeten kullanımı üzerine tecrübesi olmayan kişilerin de daha rahat bir kullanım deneyimi elde etmesi sağlanmaktadır.

    Kerpetenlerin kullanım alanları, gerçekleşen duruma göre değişiklik göstermektedir. Her ne kadar kerpetenler birbirinden genellikle boyut ve malzeme konusunda ayrılıyor olsa da birçok kerpetenin kullanım alanı ya da avantajlı oldukları nokta diğerlerinden farklıdır. Ev içerisinde gerçekleşen çeşitli tesisat sorunları ya da benzer işleri tamamlamak için genellikle mini kerpetenler yeterlidir. Bu kerpetenlerin tutma kolu ve kesici baş kısmı standart çeşitlere kıyasla daha ufak düzeyde tasarlanmaktadır. Böylece kerpetenleri lavabo altları ve benzeri dar alanlarda kullanmak da daha rahat hale gelmektedir. Sanayi alanında kullanılan kerpetenlerin boyları ise daha büyük olmakla birlikte yaklaşık bir metreye kadar uzayan boylara sahip kerpetenler bulunmaktadır. Bu tür kerpetenler genellikle metal üretim fabrikalarında, tel ya da kapalı silindir boruların kesilmesi için tercih edilmektedir. İnşaat sektöründe ise kerpetenler genellikle çivilerin çıkarılmasında, bükülmesinde ya da çivilerin baş kısmının kesilmesinde tercih edilmektedir.

    Kerpeten Fiyatları

    Kerpeten fiyatları genellikle ürünlerin boyuna ve malzeme kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Ev tipi kullanıma uygun tasarlanan, daha minimal tarzdaki kerpetenlerin fiyatları genellikle sanayi tipi kullanım için tasarlanan daha büyük kerpetenlere kıyasla düşük seviyelerdedir. Standart boylardaki kerpetenlerin de ev ortamında kullanılması mümkün olsa da ev içerisindeki işleri gerçekleştirmek için genellikle daha ufak kerpetenler yeterlidir. Bu nedenle çeşitli fiyat avantajları elde etmek için ev ortamında kullanacağınız kerpetenlerde daha ufak boylu aletleri tercih edebilirsiniz. Sanayi tipi üretim için tasarlanan kerpeten fiyatları ise genellikle daha dayanıklı metaller kullanılarak üretilmektedir. Sanayi tipi kerpeten fiyatları ise bu nedenle diğerlerine kıyasla daha yüksektir. Gelişen teknoloji ile birlikte yenilenen tasarımlara sahip, yay ve benzeri sistemleri kullanan kerpeten tasarımları ise daha rahat kullanım avantajları sunmasına karşın fiyat olarak daha yüksek seviyelerde seyretmektedir.