Rezervuar İç Takımı
Günümüzde en az evin genelinde olduğu kadar banyoların dekorasyonuna da önem veriliyor. Banyolarda tercih edilen ürünlerin şık ve kullanışlı olması isteniyor. Banyoda kullanılan malzemelerin ve aksesuarların birçok farklı seçeneği bulunuyor. Banyolarda bulunan klozetler de farklı modellerde satışa sunuluyor. Klozetler temel olarak alaturka ve alafranga klozet olmak üzere ikiye ayrılıyor. Alafranga klozetler daha konforlu olduğundan daha fazla tercih ediliyor. Alafranga tuvaletler ayaklı ya da duvara asılı şekilde üretiliyor. Tüm tuvalet modellerinin temizliği için rezervuar kullanılıyor. Rezervuarlar içerisinde suyun depolandığı ve gerektiğinde boşaltıldığı sağlayan banyo malzemeleri olarak biliniyor. Klozetlerin farklı çeşitlerinde kullanılabilen farklı rezervuar çeşitleri bulunuyor. Alaturka modellerde kullanılan rezervuarlar genellikle daha yukarıda ve duvara asılmış şekilde oluyor. Alafranga modellerde ise rezervuar tuvaletin hemen arka kısmında bulunuyor. Duvara gömülü olan rezervuar modellerinde de sistemin çalışmasını sağlayan bir düğme bulunuyor. Rezervuarlardaki mekanizma rezervuarın içerisinde bulunan bazı parçalar sayesinde çalışıyor. Suyun rezervuar içerisinde depolanması ve gerektiğinde boşaltılmasını sağlayan parçalar rezervuar iç takımı olarak adlandırılıyor. Rezervuar iç takımları banyoların vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alıyor. Rezervuar iç takımlarına diklkat edilmesi rezervuarların kullanım süresini uzatıyor. Bir düzenek şeklinde çalışan bu ürünler farklı kozlet modellerine bağlı olarak değişik özelliklerde üretiliyor. Rezervuar iç takımı modelleri için çalışma şekilleri temel olarak aynı olsa bile ürünler birbirinden farklı tasarımlara sahip oluyor.
Rezervuar İç Takımı Nedir?
Klozetlerin temizliği rezervuar dolayısıyla rezervuar iç takımları aracılığı ile gerçekleşiyor. Rezervuarın içerisinde işini yapmasına yarayan rezervuar iç takımı yer alıyor. Rezervuar iç takımı nedir ve hangi parçalardan oluşur sorusu çok fazla merak ediliyor. Rezervuar iç takımında bir adet şamandıra ve bir adet basma sistemi bulunuyor. Rezervuar iç takımında bulunan şamandıralar rezervuarın içerisindeki su boşaldıktan sonra tekrar su ile dolmasını sağlayan parçalar olarak biliniyor. Rezervuarın ne kadar su ile dolacağı şamandırada ayarlanan yüksekliğe kadar oluyor. Şamandıra sistemi içerisinde yer alan çubuk yukarı çekilirse rezervuara dolacak su miktarı artıyor. Aşağı çekildiği zaman ise su miktarı azalıyor. Eğer rezervuarı kullanırken depolanan su miktarı fazla yada az gelirse bu sistem sayesinde ayarlanabiliyor. Rezervuar iç takımlarında suyun akmasını önleyen rezevuar iç takım contası bulunuyor. Rezervuar iç takımının bir diğer parçası ise sifon oluyor. Sifon basma sistemi aracılığı ile suyun tuvalete çıkmasını sağlıyor. Rezervuar içine depolanan su miktarı gibi rezervuar iç takımı aracılığı ile sifonun boşaltacağı su miktarı da ayarlanabiliyor.
Rezervuar İç Takımı Değişimi Nasıl Yapılıyor?
Rezervuar iç takımları zaman içerisinde eskiyor ya da bozuluyor. Rezervuar iç takımında bir sorun yaşandığı zaman rezervuar bozuldu sanılılıyor. Bu nedenle rezervuarların kullanım süresini rezervuar iç takımının dayanıklılığı belirliyor. Rezervuar su depolamada veya boşaltmada sorun çıkarıyorsa rezervuar iç takımı değişimi ile bu sorun kolayca çözülüyor. Bu sebeple rezervuar iç takımı değişimi nasıl yapılır sorusu çok fazla merak ediliyor. Rezervuar iç takımlarının değişimi genellikle profesyonel yardıma gerek olmadan herkes tarafından yapılabiliyor. Bu işlemden hemen önce rezervuar sistemi içindeki su boşaltılıyor. Rezervuarda yer alan bütün vidalar çıkarılarak bozulan parçalar tek tek sökülüyor. Sonrasından satın alınan yeni rezervuar iç takımının parçaları ürünün üzerinde bulunan montaj talimatlarına uyarak takılıyor. Rezervuar iç takımları birçok marka tarafından farklı klozet modellerine uygun olacak şekilde tasarlanıyor. Böylece Rezervuar iç takımları oldukça geniş bir ürün yelpazesi için kullanılabiliyor.
Rezervuar İç Takımı Çeşitleri
Banyolarda birbirinden farklı modellerde klozet bulunuyor. Klozet modellerinin farklılığına bağlı olarak rezervuar çeşitleri de farklılık gösteriyor. Buna bağlı olarak rezervuar iç takımı çeşitleri de değişiyor. Rezervuar takımı çeşitleri kademe sayısına ya da çalışma prensiplerine bağlı olarak sınıflara ayrılıyor. Rezervuar iç takımı çeşitlerini inceleyerek ihtiyacınıza en uygun ürünü kolayca bulmak mümkün oluyor.
● Tek ve Çift Kademeli Rezervuar İç Takımı Çeşitleri
Rezervuar iç takımları banyoların vazgeçilemeyen ekipmanları arasında yer alıyor. Rezervuar iç takımı çeşitleri su miktarı tercihine göre ikiye ayrılıyor. Bu çeşitler tek kademeli rezervuar iç takımı ve çift kademeli rezervuar iç takımı olarak adlandırılıyor. Tek kademeli rezervuar iç takımlarında her defasında aynı miktarda su kullanılmış oluyor. Çift kademeli rezervuar iç takımı ise kullanılan su miktarını az veya çok olacak şekilde ayarlamayı sağlıyor. Çift kademeli modellerde boşaltılan suyun miktarı ayarlanabildiği için bu modeller su tasarrufu yapmaya yarıyor. Bu nedenle su tasarrufunu önemseyen kullanıcılar tarafından sıklıkla çift kademeli rezervuar iç takımları tercih ediliyor.
● Duvara Gömmeli Rezervuar İç Takımı Çeşitleri
Rezervuar iç takımı modelleri arasında en şık görünüşe sahip modeller olarak duvara gömmeli rezervuar iç takımı ön plana çıkıyor. Banyolara ayrı bir hava katan estetik duruşu nedeniyle kullanıcılar tarafından çok fazla tercih ediliyor. Önceleri daha çok ofislerde ya da alışveriş merkezlerindeki klozetlerde kullanılan bu modelin evlerde kullanımı da giderek daha yaygın hale geliyor. Ayrıca duvara gömmeli rezervuar iç takımları daha az yer kaplıyor. Bazı duvara gömme modeller stoplu olarak üretiliyor. Stoplu duvara gömmeli rezervuar iç takımı modelleri suyun akışını isteğe uygun şekilde belirlemeyi sağlıyor. Böylece bu modelleri kullanarak su tasarrufu yapmak mümkün oluyor.
● Basmalı Rezervuar İç Takımı Çeşitleri
Basmalı rezervuar iç takımları basma yöntemi ile suyun boşaltılmasını sağlıyor. Basmalı rezervuar iç takımı modellerinde su tankının kapağına denk gelecek şekilde bir buton bulunuyor. Bu butona basılarak mekanizma aktif edilebiliyor ve şifon çekilebiliyor. Basmalı rezervuar iç takımları da sık tercih edilen modeller arasında yer alıyor.
● Klozet Üstü Rezervuar İç Takımı Çeşitleri
Klozet üstü rezervuar iç takımı çeşitleri genellikle seramik ya da plastik malzemelerin kullanılmasıyla üretiliyor. Klozet üstü rezervuar iç takımı farklı modellerde tasarlanıyor. Klozet üstü modellerin temizliği rahatlıkla yapılıyor. Bu sebeple dayanıklı yapıya da sahip olan klozet üstü rezervuar iç takımı çeşitlerini uzun süreli olarak kullanmak mümkün oluyor.
● Çekmeli Rezervuar İç Takımı Çeşitleri
Rezervuar iç takımı çeşitleri arasında en çok kullanılan modellerin başında çekmeli rezervuar iç takımı geliyor. Çekmeli rezervuar iç takımı modellerinde mekanizmanın dışında bulunan parçanın yukarı doğru çekilmesiyle su deposu içerisinde bulunan suyun hızlı bir şekilde boşalması sağlanıyor. Bu rezervuar iç takımı parçaları arasında susturucu parçalar da bulunuyor. Bu parçaları içeren sessiz rezervuar iç takımı modelleri ile çok daha az ses çıkmasını sağlamak mümkün oluyor.
Rezervuar İç Takımı Fiyatları
Banyolarda kullanılan işlevsel bir çok ürün bulunuyor. Bu ürünlerin en önemlilerinden birisi de rezervuar iç takımları olarak biliniyor. Rezervuar iç takımları hemen her evde bulunduğu için de ürün yelpazesi oldukça geniş oluyor. Rezervuar iç takımı fiyatları incelendiği zaman her bütçeye uygun modelleri bulmak mümkün oluyor. Rezervuar iç takımı fiyatlarını ürünün markası, kalitesi ve tasarımı belirliyor. Eğer az yer kaplayan ve şık bir model arayışı içindeyseniz gömmeli rezervuar iç takımı fiyatlarına göz atabilirsiniz. Su tasarrufu sağlamak sizin için önemliyse çift kademeli rezervuar iç takımı fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Hem ihtiyacınıza hem de bütçenize en uygun ürünleri belirledikten sonra Pazarama.com ile hızlı bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.